Knuste søde kartofler med rosmarin

Knuste søde kartofler

Knuste søde kartofler med rosmarin kunne ikke være mere simpelt at lave, men smager så englene synger.

Knuste søde kartofler er det lækreste søde og sprøde tilbehør, du kan servere til alverdens retter.
Brug andre krydderurter eller krydderier efter lyst eller hvad de ellers skal passe til.

Knuste søde kartoflerKnuste søde kartofler

Knuste søde kartofler med rosmarin

Knuste søde kartofler med rosmarin, så simpelt – så godt!

Enkeltheden har det altid med at overraske mig.
Tænk at noget så enkelt, kan smage så godt.

Søde kartofler, olivenolie, rosmarin og salt – mere skal der faktisk ikke til, før smagsløgene slår flik flak af glæde.

Og selvom kartoflerne både skal koges og bages, er det på ingen måde besværligt eller noget der tager lang tid at lave.

Byt ud eller tilføj 

Frisk rosmarin er jo bare en måde at krydre dem på.

Byt fx. rosmarin ud med timian, salvie eller oregano og hvad med at bruge den nye gode Smørbar fra Naturli´ istedet for olivenolie?

Tilføjelser som fx. hvidløg og/eller chili vil bestemt også klæde de knuste søde kartofler.

Jamen hvad med saucen jensen?

Til sådan nogle knuste søde kartofler hører der sig også noget til man kan dyppe i, ikke?

Her er det igen kun fantasien, der sætter grænser,  fx. er ginger-lemon dressingen rigtig lækker og frisk til de søde kartofler, men estragondressingen er nu også virkelig god.

Knuste søde kartofler

Knuste søde kartofler med rosmarin
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 8 små søde kartofler
  • 2 spsk. frisk rosmarin, fint hakket
  • Olivenolie
  • Flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Vask de søde kartofler grundigt.
  2. Kog dem i møre i usaltet vandi 15 min.
  3. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  4. Placer de kogte søde kartofler på bagepladen og knus dem med en gaffel eller grydeske.
  5. Pensel dem med rigeligt olivenolie og krydr med rosmarin og salt.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag kartoflerne gyldne og sprøde i 20-25 min.
  7. Server de knuste kartofler som tilbehør til salater og grønne bøffer.