One Pot Mexicansk Quinoagryde er sund, lækker og mættende aftensmad.
Den er fyldt med alle de gode smage fra det mexikanske køkken og så er den klar på under 30 min.
Det bliver ikke nemmere at lave aftensmad, når alt kommes i en gryde.
One Pot Mexicansk Quinoagryde
One Pot Mexicansk Quinoagryde er fyldt med grøntsager og mættende proteiner fra både quinoa og sorte bønner.
Sorte bønner er den bælgfrugt med højest indhold af proteiner og kan efterhånden fåes i de fleste super markeder.
Skulle du ikke kunne få dem, kan du altid skifte dem ud med kidneybønner eller kikærter.
Quinoa kan også byttes ud med brune eller alm. ris, det gør dog kogetiden længere og det kan være nødvendigt at tilsætte mere vand.
Retten kan altså nemt tilpasses fordi du kan også bruge andre grøntsager eller tilføje flere hvis du gerne vil have retten til at række længere.
Lav mad til flere dage på samme tid
One pot gryder er også geniale når der skal laves mad til flere dage.
Tilberednings tiden er den samme og den smule ekstra tid det tager at ordne lidt flere grøntsager er godt givet ud, når du dagen kan nøjes ned at skulle varme aftensmaden.
Så til de dage hvor der er sene møder, fodbold træning eller andre fritid aktiviter der har det med at ligge tæt på aftensmaden kan en one pot gryde være en nem måde at få sund og hjemmelavet aftensmad på.
Er den lavet dagen før smager den bedre og der kan nemt varmes en portion til dem der kommer senere hjem.
Hurtig hverdagsmad – kom alt i en gryde
Når alt kommes i en gryde får du nemt, hurtigt og lækker aftensmad på kort tid og med minimal indsats.
Så her har du et par stykker mere, der kan gøre aftensmaden til en leg:
One Pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler
- 2 dl quinoa – ukogt
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 ds. sorte bønner
- 1 lille ds. majs
- 1,5 dl. grøntsagsbouillon
- 3 store gulerødder, i tern
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 1 squash, i ternr
- 1 løg, groft hakket
- 2 fed hvidløg, fint revet
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 stk. sød paprika
- 2 tsk. stødt koriander
- ¼ tsk. røget paprika
- ⅛ tsk. cayennepeber
- Kokosolie til stegning
- salt og peber
- Koriander, lime, rød chili og soya yoghurt til servering
- Varm en stor gryde op til medium varme.
- Smelt kokosolien og steg løget heri i 2 min.
- Tilsæt hvidløg og krydderuer og steg det med under omrøring i 1 min.
- Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege med et par minutter.
- Skyl quinoaen grundigt, kom det i gryden sammen med hakkede tomater, grøntsagsbouillon, majs og sorte bønner.
- Bring gryden i kog og lad det simre i 15 min.
- Smag til med salt og peber.
- Server retten i skåle toppet med soya yoghurt, koriander, chili og limebåde til.
Det var en mega lækker ret! Jeg er ikke veganer og min familie er heller ikke, men alle synes det var toplækkert, så 1000 tak for opskriften!
Jubiii – hvor er det bare skønt at høre.
Og man behøver jo ikke være veganer for at spise vegansk mad, men gøre det fordi man syntes det er mega lækker 😉
Supergod opskrift. Serverede måltidet for hele min dejlige jyske familie (16 personer) lillejuleaften. Ingen gik fra bordet sultne og alle, hver og en, syntes det smagte dejligt – også lillejuleaften
Hurrraaaa !!! Hvor fantastisk at høre!
TAK for at dele det med mig <3
Har lavet den flere gange men forleden lavede jeg den istedet hvor jeg lod det koge ind lidt længere og serverede det som erstatning for kødfyld i bløde hj.lavet tacos – meeeega lækkert! Og min kødelskende familie var meget glade også 😀 Tak for en skøn opskrift, en af mine yndlings
Jubiiii !!!!
Hvor fantastisk at høre, DU er en af mine yndlings 😉
Smagte dejligt, men Væskemængden da jeg lavede det var helt hen i vejret – måtte tilsætte over dobbelt så meget mere vand for at det overhovedet kunne koge… er der evt en fejl i opskriften?
Hej Iben, det har du da fuldstædig ret i.
Der skulle stå 5 dl vand – det beklager jeg.
Tusind tak for at gør mig opmærksom på det.
Som altid en lækker opskrift fra dig, Maria ❤️👍🏻 Elsker simpelthen dine opskrifter. Mexicansk suppe er bl.a. en af mine favoritter!
Og har nu lavet den mexicanske udgave af one pot quinoa – er det korrekt, at der skal være meget væske, så den er lidt suppe-agtig?
Åh hvor skønt at høre ❤️
Nej det er ikke meningen at den skal være suppe agtig.
Jeg må vist hellere lige få den lavet igen og få tilpasset væskemængden 🙈