One Pot Mexicansk Quinoagryde

One Pot Mexicansk Quinoagryde

One Pot Mexicansk Quinoagryde er sund, lækker og mættende aftensmad.
Den er fyldt med alle de gode smage fra det mexikanske køkken og så er den klar på under 30 min.

Det bliver ikke nemmere at lave aftensmad, når alt kommes i en gryde.

One Pot Mexicansk QuinoagrydeOne Pot Mexicansk Quinoagryde

One Pot Mexicansk Quinoagryde

One Pot Mexicansk Quinoagryde er fyldt med grøntsager og mættende proteiner fra både quinoa og sorte bønner.

Sorte bønner er den bælgfrugt med højest indhold af proteiner og kan efterhånden fåes i de fleste super markeder.
Skulle du ikke kunne få dem, kan du altid skifte dem ud med kidneybønner eller kikærter.

Quinoa kan også byttes ud med brune eller alm. ris, det gør dog kogetiden længere og det kan være nødvendigt at tilsætte mere vand.

Retten kan altså nemt tilpasses fordi du kan også bruge andre grøntsager eller tilføje flere hvis du gerne vil have retten til at række længere.

Lav mad til flere dage på samme tid

One pot gryder er også geniale når der skal laves mad til flere dage.

Tilberednings tiden er den samme og den smule ekstra tid det tager at ordne lidt flere grøntsager er godt givet ud, når du dagen kan nøjes ned at skulle varme aftensmaden.

Så til de dage hvor der er sene møder, fodbold træning eller andre fritid aktiviter der har det med at ligge tæt på aftensmaden kan en one pot gryde være en nem måde at få sund og hjemmelavet aftensmad på.

Er den lavet dagen før smager den bedre og der kan nemt varmes en portion til dem der kommer senere hjem.

Hurtig hverdagsmad – kom alt i en gryde

Når alt kommes i en gryde får du nemt, hurtigt og lækker aftensmad på kort tid og med minimal indsats.
Så her har du et par stykker mere, der kan gøre aftensmaden til en leg:

One Pot Tandoori Quinoa gryde

One Pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler

One Pot Mexicansk Quinoagryde

One Pot Mexicansk Quinoagryde
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Mexikansk, one pot
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 dl quinoa – ukogt
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. sorte bønner
  • 1 lille ds. majs
  • 1,5 dl. grøntsagsbouillon
  • 3 store gulerødder, i tern
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 1 squash, i ternr
  • 1 løg, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 stk. sød paprika
  • 2 tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. røget paprika
  • ⅛ tsk. cayennepeber
  • Kokosolie til stegning
  • salt og peber
  • Koriander, lime, rød chili og soya yoghurt til servering
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løget heri i 2 min.
  3. Tilsæt hvidløg og krydderuer og steg det med under omrøring i 1 min.
  4. Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege med et par minutter.
  5. Skyl quinoaen grundigt, kom det i gryden sammen med hakkede tomater, grøntsagsbouillon, majs og sorte bønner.
  6. Bring gryden i kog og lad det simre i 15 min.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server retten i skåle toppet med soya yoghurt, koriander, chili og limebåde til.