Sød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauce

Sød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauce

Sød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauce er måske ikke den hurtigste ret du kan bikse sammen, men smagen, der venter dig og tilfredsstillelsen ved selv at have lavet det hele fra bunden – dét er der ikke noget der kan slå.

At lave gnocci fra bunden er overraskende nemt at lave og har du overskud til det er en god at hvor børnene kan være med i køkkenet.

Sød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauceSød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauceSød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauceSød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauce

Sød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauce

Sød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauce er en utrolig lækker ret med mange processor.

Heldigvis er ingen af dem besværlige, men det er måske ikke lige retten du skal lave dem dag mødet trækker ud eller køen hjem fra arbejde er ekstra lang. Gem den hellere til den dag du har god tid eller det ikke gør så meget hvis aftensmaden er senere færdig end den plejer.

Nyd processen

Selv om retten har mange processor er det ikke en ret hvor du behøver stå i køkkenet hele tiden.

Du kan gå til og fra og du kan forberede mange af tingene dagen før.

Cashewnødder kan sættes i blød, de søde kartofler kan dampes – du kan forbede dejen, forme gnocci´erne og endda koge dem.
Når man laver mad fra bunden handler det om at nyde processen og ikke lade sig stresse over tiden det tager at lave den.
Hjemmelavet mad smager nu bedst når der ligges tid og kærlighed i den. Ja det lyder måske helligt, men mad, der bliver jappet igennem smager sjældent godt.

Pasta basta

Fik jeg vækket en pasta trang i dig og brug for et par lækre retter?

Så er pasta fadet eller kikærtepasta med grillet peberfrugtsauce 2 rigtige gode steder at starte, fordi pasta er altid en god idé, ikke?

Sød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauce

Sød Kartoffel Gnocci i cremet svampesauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Comfort food
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 3 dl. sød kartoffel ( ca. 400 g sød kartoffel )
  • 3 - 4 dl. mel fx. kikærtemel el. boghvedemel
  • 1 tsk. flagesalt
  • ¼ tsk. frisk kværnet peber
  • CREMET SVAMPESAUCE:
  • 400 g svampe fx. champignon, portobello el. en blanding, i skiver
  • 2 dl. cashewnødder - udblødt i 3-4 timer
  • 2 dl. grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. gærflager
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. timian
  • ½ tsk. muskatnød, frisk revet
Fremgangsmåde
  1. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern.
  2. Damp dem møre i en gryde - gerne i en dampindsats - til de er møre ca. 10-15 min.
  3. Kom de dampede kartofler i en skål, tilsæt salt og peber, mos det til en jævn og cremet konsistens og lad det herefter køle ned i ca. 30 min.
  4. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt det til en sammen hængende kugle.
  5. Del dejen i 4 og rul dem til aflange pølser på et mel drysset bord.
  6. Skær hver pølse i 3 cm stykker og giv dem et tryk med en gaffel så de får en fin gnocci facon.
  7. Bring en gryde vand i kog og kog dem i 7 min.
  8. Hæld vandet fra og stil dem til side.
  9. Kom alle ingredienser til saucen, undtagent svampene, i blenderen og blend det til en jævn og cremet konsistens og smag til med salt og peber.
  10. Varm en sauterpande op til medium varme og steg svampene her på til de er møre og væsken er dampet af. Tilsæt evt. lidt vand eller fedtstof under stegningen.
  11. Hæld saucen fra blenderen på panden, tilsæt gnocci´erne og vend det sammen.
  12. Lad det simre et par minutter.
  13. Anret det i 4 dybe tallerkner og pynt evt. med lidt frisk persille eller anden krydderurt efter din præference.