Sød kartoffelpizza med rosmarin og rødløg på en glutenfri bund lavet af enten kikærter eller quinoa og med pesto istedet for tomatsauce.
Hvis du ikke allerede gættet det, så er denne pizza den sundere, men meget lækre udgave af den klassiske kartoffelpizza.
Så hvorfor ikke starte ugen med en pizza? – jeg ved du gerne vil, ikke?
Sød kartoffelpizza med rosmarin og rødløg
Sød kartoffelpizza med rosmarin og rødløg når måske ikke en ultra tynd og sprød stenovnspizza til sokkeholderne, men den er dælme et lækkert alternativ.
Bunden kan laves af både kikærter eller quinoa. De er lige lækre, den ene er bare hurtigere end den anden.
Så vælge din bund udfra tid og/eller indeholdet i dine køkkenskabe.
Sundhed med sund fornuft
Når pizzabunden skiftes ud med kikærter, quinoa, blomkål eller broccoli så er det ikke fordi der ikke skal være plads til den lækre og stenovnspizza henne fra pizzamanden – det skal der være. Men når der vælges en sundere pizzabund kan der være plads til flere pizzaer i hverdag og så kan man sagtens vælge den fra pizzamanden i weekenden. Det kalder jeg sundhed med sund fornuft. Ingen fanatisme, der skal jo altså være plads til det hele.
Pizza, pizza og mere pizza
Pizza er altid en god ide, så hvorfor ikke holde en pizzafest og lave en masse forskellige pizzaer?
Prøv fx. også en pizza med aubergine, svampe og cashewdressing, naan pizza, pizza med græskar, svampe og hasselnødder, rootza eller hvad med en pizza på skiver af aubergine?
- Følg fremgangsmåden til den valgte pizzabund.
- Smør den forbagte pizzabund med pesto.
- Fordel først skiver af sød kartoffel ovenpå, dernæst rødløg.
- Pensel det med lidt olivenolie og drys med rosmarin, salt og peber.
- Sæt pizzaen i en 200 grader forvarmet ovn og bag den i 10-15 min - til kartoflerne er møre og løgene sprøde.
- Server pizzaen med rucola eller spinat.
Hej,
Hvad har du brugt til bunden på billedet for at få den smukke mørke farve?
KH Maja
PS: Vil du ikke gøre sådan, at man automatisk får en mail, når du svarer på en kommentar? For kan ikke huske hvilke af de andre opskrifter, jeg har kommenteret, så kan ikke finde svar på de andre ting, jeg har spurgt om 😛