Tofu stir fry med broccoli og quinoa

Tofu stir fry

Tofu stir fry med broccoli og quinoa er en enkelt, lyn hurtig og lækker hverdagsret.

Kun 3 ingredienser og klar på 30 min.
Spækket med smag, grøntsager og proteiner.

Tofu stir fryTofu stir fry

Tofu stir fry med broccoli og quinoa

Tofu stir fry – ja det lyder bare lidt mere fancy end wok med tofu, ikke?
Fordi nogle gange, er fancy titler på sine retter det der skal til, for at få dem til at lyde mere spændende.

Som barn fik jeg fx. tit serveret ruskomsnusk – ja det var jo bare min fars måde at kamuflere at vi faktisk bare skulle have rester.
Rester – puh man mister helt lysten til at spise eller spørge om man ikke må spise hos sin veninde istedet.

Selvom denne lækre stir fry ikke lavet af rester, men friske og lækre råvarer, kan den jo godt have brug for en anden titel end wok .

Wok eller stir fry

Wok og stir fry er jo bare 2 sider af samme, grøntsager der lyn steges ved høj varme, sammen med en proteinkilde og serveret med fx. ris.

Jeg har valgt quinoa istedet da det udover at indeholde fibre også er rigt på protien.
Det er selvfølgelig noget dyre end ris, så hvis retten skal holdes budgetvenlig, kan du sagtens bruge ris.

Jeg er helt pjattet med tofu lige for tiden, især når den marineres og steges sprød på panden.
Kikærter eller andre bønner kan også sagtens bruges du ikke har dem samme kærlighed for tofu som jeg.

Tofu på flere måder

Tofu kan bruges på utallige måder se flere lækkerier her:

Tofuricotta på ristet chiabrød

Thai jordskoksuppe med tofy satay spyd

Bagte & fyldte søde kartofler med karry-mango tofu

Tofu stir fry

Tofu stir fry med broccoli og quinoa
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Stir fry
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 broccoli, delt i buketter
  • 1 fed hvidløg
  • vand eller kokosolie til stegning
  • salt og peber
  • Saften fra 1 lime
  • 1 dl quinoa - ukogt
  • 200 g firm tofu
  • 1 dl tamari
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. røget paprika
  • Koriander og cashewnødder til servering
Fremgangsmåde
  1. Tag tofuen ud af pakken, placer det imellem 2 skærebrætter med et rent viskestykke eller køkkenrulle og med noget tungt ovenpå i 10-15 min for at presse væsken ud.
  2. Rør tamaria, røget paprika og sesamfrø sammen i en skål.
  3. Skær tofuen i tern og kom det herefter i marinaden og lad det marienere i 15 min.
  4. Skyl quinoaen grundigt i en si, kom det i en gryde med 2 dl vand og 1 tsk. flagesalt.
  5. Kog det efter anvisning på posen og "fluff" det op med en gaffel.
  6. Varm en wok eller stor pande på til høj varme, og steg tofuen heri til den er gylden på alle sider, det tager kun et par minutter, husk at vende rundt undervejs.
  7. Smelt lidt kokosolie eller kom lidt vand på panden og steg broccolien heri ti 3-5 min.
  8. Tilsæt hvidløget og lad det stege med under omrøring i yderligere 1 min.
  9. Krydr med salt og peber og limesaft.
  10. Anret quinoa, broccoli og tofu i 2 skåle og pynt med koriander og cashewnødder.