// SPONSORERET AF NATURLI´ //
Drømmekage fra Brovst – en af de helt store kageklassikere i en top lækker vegansk og glutenfri udgave.
Bagt med masser af kærlighed og vegansk smør, der rent faktisk smager af smør.
Så hvis der skal bages i weekenden, er drømmekagen her altså kagen der skal bages!
Drømmekage fra Brovst
Drømmekage fra Brovst det er den originale titel, men hos mig hedder den farmors drømmekage. Der er nemlig ingen der bedre drømmekage end min farmor.
Farmødre kan bare noget med kager, er det ikke rigtigt?
Og det hænger helt sikkert sammen med mængden af smør de bruger når der bages.
Smagen af smør gør altså noget godt for kager.
Men når livsstilen er vegansk, kan det kan det være svært at få den helt rigtige smag i sine kager.
Men, men, men – nu er der kommet en vegansk smør, der smager af smør!
Den er økologiks, uden palmeolie eller andre mindre flatterede ingredienser.
Planter er det nye sort
Naturli´ er skaberne bag denne lille genistreg – Økologisk Smørbar.
Den er lavet af naturlige og økologiske ingredienser; mandler, shea, kokos og rapsolie – og fik jeg sagt at den smager af smør?
Ellers så siger jeg det lige igen, fordi når noget er så godt, må det gerne gentages.
Vi er altså ikke ude i et ok alternativ, nej vi har faktisk at gøre med en 100 % tro vegansk udgave af smør.
“Mor hvis du ikke havde fortalt mig det var vegansk smør, så havde jeg troet det var almindelig smør!” citat Alma 9 år.
Alma lever kun vegansk når hun er hos mig og noget hun har savnet allermest er smør på hendes brød.
Nu er den her og både Alma og jeg kan ikke få armene ned over hvor godt den smager.
Den er dejlig saltet, nem at smøre ud og så er den altså også virkelig god i kager! Drømmekager!
Der er smøret, der gør´et
Findes der noget bedre end en nybagt bolle med iskoldt tandsmør? Nej vel?
Prøv fx. mine glutenfrie burgerboller eller måske en kanel-rosin bagel med med Naturli´ Økologisk Smørbar – jeg tror bare jeg går ud og bager igen, fordi nu blev jeg da helt lækker sulten …
- KAGE:
- 200 g æblemos
- 2 dl Naturli´ristet mandelmælk
- 300 g glutenfri mel - fx. 200 g boghvede + 100 g rismel
- 100 g sukrin melis - alm. sukker kan også bruges
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- TOPPING:
- 2 dl. kokosmel
- 2 dl sukrin gold - brun farin kan også anvendes
- ½ dl Naturli´ristet mandelmælk
- 100 g Naturli Økologisk Smørbar
- KAGE:
- Pisk æblemos, mandelmælk og sukker sammen til sukkeret er opløst.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og si det ned i den våde blandning.
- Rør det forsigtigt sammen til det er blandet sammen og der ikke er flere klumper.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smør eller beklæd en 20x30 cm bageform med bagepapir.
- Fordel dejen i formen og sæt den i ovnen.
- Bag kagen i 25 min eller til en tandstik kommer ren ud.
- TOPPING:
- Imens kagen bager forbredes toppingen.
- Smelt Naturli Økologisk Smørbar i en gryde ved lav varme.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det rundt.
- Fordel toppingen på den bagte kage og bag den i yderligere 5-10 min., til toppingen er fast og karamelliseret.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle i formen i 30 min inden den tages og og skæres i stykker.
Hej Maria,
må jeg høre dig ad…smager kagen som almindelig drømmekage? Det lyder måske fjollet, men jeg er ikke så god til kager der “næsten” smager som den originale? f.eks. laver Feelgood Bakery en drømmekage der smager fuldstændig som den originale, og den er SÅ god. Så jeg er nødt til at være “advaret” ellers bliver jeg lidt skuffet. Jeg håber, at du forstår hvad jeg mener, og det er altså ikke for at være streng :-/
Og den “smør” er bare så god, jeg er SÅ taknemmelig for at Naturli’ har lavet den så ren og god. Jeg har haft så svært ved at spise FRI indtil nu…det er en af grundene til at weekendmorgenmaden sløjfede sig selv. Men den er vist stærkt på vej tilbage 🙂
De bedste hilsener fra Lykke
Hej Maria
Har lige prøvet at bage kagen. Næste gang:-) (hvis jeg prøver igen) tror jeg mindre sukrin og sukrin gold kan gøre det. Kagen forekommer mig meget meget sød – sådan nærmest til det kvalmende…..:-) Plejer ellers ikke at gå skævt med dine opskrifter – som jeg bruger mange gange hver uge – men det er måske meningen at det skal være sådan.
Nu lader jeg den lige køle og så får den en chance mere.
mvh
Gitte
Kære Gitte,
Hvor bliver jeg glad for at høre du er flittig bruger af mine opskrifter og (som ofte) har succes med at bruge dem.
Vi har jo alle forskellige tolerancer for hvor sødt vi kan lide tingene.
Og ja, jeg vil give dig ret i at denne kage ligger i den meget søde ende.
Jeg håber nu stadig den kunne spises og skulle du have mod på at bage den en anden gang, så må du bare lige skrue passende ned for sukkermængden 😉
40 minutter er i hvert fald ikke nok til at lave den kage … Toppen skal have mehet mere end 10 minutter i mit tilfælde
Pyh ha så tror jeg du ender med en meget brændt topping hvis du giver den mere end 10 min …
Jeg har bagt kagen flere gange så jeg ved at de angivne tider passer 😉