Vegansk og glutenfri pastafad – ovnbagt pasta ret

Vegansk og glutenfri pastafadVegansk og glutenfri pastafad med spinat, svampe og blomkålsbechamel.

Bagt i ovnen og cremet som bare pokker!
Utrolig nem at lave og en lækker måde at få brugt overskydende pasta på.

Vegansk og glutenfri pastafadVegansk og glutenfri pastafad

Vegansk og glutenfri pastafad

Vegansk og glutenfri pastafad er søndags comfort food i særklasse!
Pasta, cremet sauce og en sprød skorpe. Uhmmmm, det lyder lækkert ikke?

Det er det dælme også! – og imens fadet passer sig selv i ovnen kan du passende hoppe tilbage på sofaen og fortsætte dit søndags seriemaraton.

Sauce af grøntsager og pasta med proteiner

Pasta og sauce –  det lyder måske ikke som det sundeste valg, ikke fordi det plejer være det man prioriterer om søndagen – du kender da godt reglen om at kalorierne, der indtags om søndagen ikke tæller, ikke?

Men selv om det bagte pastafad smager som noget, der kun burde indtages i beskedne mængder, er den faktisk temmelig sund.

Pastaen er nemlig fyldt med proteiner, fordi den er lavet af kikærter og saucen, ja den er lavet af grøntsager.
Dampet blomkål, der blendes cremet med bla. soyamælk og muskatnød kommer på magiskvis til at smage som bechamelsauce.

De stegte svampe og løg giver retten umamismag og efter en tur i ovnen bliver det til den lækreste ret til både store og små maver.

Pasta lover?

Helt ærligt hvem elsker ikke pasta?

Jeg er især vild med dem der er lavet af ærter, linser, kikærter og bønner.
Det er en super lækker og sund måde at få sit pastafix på.

Prøv fx. guacamole pastasalat med ærtepasta, linsepasta i cremet kokos-tomatsauce, kikærtepasta med peberfrugtsauce eller forårspasta med asparges, ærter og cashewsauce.

Vegansk og glutenfri pastafad

Vegansk og glutenfri pastafad
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pasta, comfort food
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 300 g kikærtepasta eller anden glutenfri pasta
  • 1 portion blomkålsbechamel
  • 500 g champignon, i kvarte
  • 150 g frisk spinat
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 spsk. glutenfri rasp
  • Kokosolie til stegning
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kog pastaen efter anvisning på posen.
  2. Følg anvisningen på blomkålsbechamel
  3. Varm en pande op til medium varme.
  4. Smelt lidt kokosolie og steg løg og svampe heri i 5-7 min og krydr med salt og peber
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Kom spinaten i den varme sauce og lad det falde sammen.
  7. Kom pasta, løg og svampe i saucen, vend det sammen og fordel det i et ovnfast fad.
  8. Drys med rasp og bag det i 25 min.
  9. Server evt, med en frisk salat.