Veganske rødbedebøffer og blomkålssalat med bagte rødbeder, soltørrede abrikoser og ristede hasselnødder.
En pink og lækker smagseksplosion, der giver kulør på tallerknen og glæde i maven.
Imens du laver salaten passer bøfferne passer sig selv i ovnen – på den måde har du lækker aftensmad på lidt over 30 min.
Veganske rødbedebøffer og blomkålssalat med bagte rødbeder
Veganske rødbedebøffer og blomkålssalat med bagte rødbeder bliver til sammen en ret så flot lyserød ret, hvilket jo egenligt passer meget godt med, det idag er kvindernes internationale kampdag. Jeg er nu slet ikke feminist, faktisk mener jeg meget lidt om politik, derfor er det nu stadig en vigtig dag at markerer. Det skal dog ikke forstås, som om at denne menu kun er en til piger og andre feminine væsener.
Mænd vil med garanti også syntes både bøffer og salat er lækre, også selv om de nok vil syntes, det ser en smule tøset ud …
Lav mad til fryseren
Dobbelt portion er ikke det samme som dobbelt arbejde.
Så når du alligevel er igang med at koge quinoa og rive rødbeder, kan det være en rigtig god idé at lave ekstra, så der er nok til en dobbelt portion bøffer. Frys de ekstra bøffer ned og gem dem til en dag hvor overskuddet er i minus eller det bare skal gå hurtigt – det er simpelthen guld værd!
Sådan gør jeg det faktisk med rigtig mange ting. Når jeg nu alligevel er igang.
Fx. laver jeg altid ekstra dressing, falafler og bøffer. Ris og quinoa koger jeg også altid ekstra af. De overskydende fryser jeg ned i portions størrelser – på den måde kan de lyn hurtigt bruges som tilbehør til maden, eller som her, bruges i en lækker bøf.
Fyld eller tilbehør?
Veganske rødbedebøffer er ikke kun gode som tilbehør til salater, de er altså også bare helt fantastiske som fyld i en burger.
Og bollen – det kunne jo fx. være den nye broccolibolle. Smør den med dit yndlingssnask, om det så er hummus, guacamole eller mayonnaise, og fyld dem med masser af salat og grønt. Vupti – så har du dig sørme lige en mega sund og monster lækker burger.
Og pssst … husk endelige også fritterne, ikke?
- RØDBEDEBØFFER:
- 2 dl kogt quinoa*
- 500 g rødbede, groft revet
- 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
- 1 dl. kikærtemel
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk. spidskommen
- salt og peber
- BLOMKÅLSSALAT MED BAGTE RØDBEDER:
- 1 blomkål, fint revet
- 500 g rødbede, i tern
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. flagesalt
- Olivenolie
- 1 æble, i term
- 1 dl bredbladet persille, fint hakket
- 1 dl ristede hasselnødder, groft hakket
- 1 dl soltørrede abrikoser, i tern
- DRESSING: Sennepsvinaigrette
- RØDBEDEBØFFER:
- Rør de knuste hørfrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
- Kom alle ingredienser undtagen quinoa og kikærtemel i en foodprocessor og blend det til en jævn og ensartet masse.
- Skrab det over i en skål og vend den kogte quinoa og kikærtemel i.
- Lad farsen stå og samle sig i 10 min.
- Tænd for ovnen på 200 grader og læg bagepapir på 2 bageplader.
- Form farsen til 6 bøffer og placer dem på den ene bageplade.
- Kom rødbede ternene på den anden bageplade og vend dem med olivenolie, salt, timian og spidskommen.
- Sæt begge plader pladen i oven og bag dem i 30 min.
- Vend de bagte rødbeder med blomkål, æble, abrikoser, persille og ristede hasselnødder og server dressingen og rødbedebøfferne til.
Hej.
Kan man erstatte kikærtemel med en anden glutenfri mel?
Eks maj- ris- eller hirsemel?
Mvh Maria
ork ja, snildt 😉
Jeg er fan!
Men min bøf fars blev meget våd, så de endte med at få 1 time ovnen ….
Fedt du er fan!
Vandindholdet varierer jo meget i grøntsager …
Det samme gør en ovns bageevner
Derfor er mel angivelse og bagetid også altid vejledede.
En meget våd fars skulle bare ha tilsat mere mel, indtil den er fast, klistret og kan formes uden af falde fra hinanden 😉
Hej
Du skriver flere steder, at man kan fryse bøfferne – er det når de er helt færdig lavet i ovnen eller fryser du dem i “rå” tilstand?
Du kan både fryse den rå eller bagte.
Jeg gør det nu altid når de er bagte 😉
Jeg synes ikke bøfferne hænger sammen. Blev noget snaks desværre.
Så har du bare ikke fået nok mel i – mel mængder er og bliver altid en varierende mængde.
Er farsen for våd skal der naturligvis mere mel i.
Jeg håber du får bedre succes med bøfferne en anden gang 😉