Blomkålssalat med bagte løg og grønne linser

Blomkålssalat med bagte løg og grønne linser

Blomkålssalat med bagte løg og grønne linser er salaten, der overbeviser salatskeptikere om at salater faktisk er ret lækre, at de er fyldte med smag og at de rent faktisk mætter.

Det der bla. gør denne salat uimodståelige lækker, er den generøse mængde bagte løg.
Når løg bages bliver de søde og noget så lækre også i salaten!
Prøv selv – jeg garanterer tom salatskål og mætte maver.

Blomkålssalat med bagte løg og grønne linserBlomkålssalat med bagte løg og grønne linserBlomkålssalat med bagte løg og grønne linser

Blomkålssalat med bagte løg og grønne linser

Blomkålssalat med bagte løg og grønne linser gør op med kedelige salater.

Denne salat er fyldt med grove grøntsager der mætter, pærer og bagte løg der søder, kerner der knaser og grønne linser der giver masser af proteiner.

Fyldig og mættende salat

Når salater laves med en base af kål får du en fyldig salat med masser af bid, smag og en salat, der rent faktisk mætter.

Jeg forstår udemærket, at dem der forbinder salat med iceberg, agurk, tomat og majs, ikke syntes at salat er noget særligt spændende at fylde sin tallerken med.
Men når en salat bygges op omkring grove grøntsager, forskellige teksturer og smage, bliver oplevelsen en helt anden.
Dine smagsløg bliver tilfredsstillet og du bliver mæt i maven. Det behøver slet ikke være kedeligt at spise salat.

Denne salat har en base af blomkål og får lækker smag og bid fra bla. bagte løg og grønne linser.

Sådan kan du også bruge grønne linser

Grønne linser er lige så anvendelige som kikærter, men har den fordel at de ikke skal udblødes inden de skal koges.
Jeg koger altid ekstra nu jeg er igang – gør du det samme, får du her 3 ideer til hvordan du også kan bruge de grønne linser:

Bagte søde kartofler med linser og magisk grøn avokado dressing
Varme linser med tahin, tomat og spinat
Blomkålssuppe med provance topping

Blomkålssalat med bagte løg og grønne linser

Blomkålssalat med bagte løg
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål, i tynde skiver
  • 200 g rødbede, groft revet
  • 4 rødløg, i skiver
  • 1,5 dl grønne linser
  • 1 pære, i tern
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • olivenolie
  • salt og peber
  • Pynt: 2 dl ristede og saltede græskarkerner
  • Rosmarindressing
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Fordel løgene bagepladen og vend dem med olivenolie, rosmarin, salt og peber.
  3. Sæt pladen i oven og bag dem til de er gyldne og møre, ca. 30-35 min.
  4. Kog linserne efter anvining på posen.
  5. Del blomkålen i store buketter og snit det tynde skiver på et mandolinjern.
  6. Kom alle ingredienser til salaten, i en stor skål og bland det grundigt sammen.
  7. Anret det i en serveringsskål, pynt med græskarkerner og server rosmarindressingen til.