Frisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thai basilikum

Frisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thai basilikum

Frisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thai basilikum er salaten, der på trods af sine få ingredienser, imponerer med masser af smag.

Den er super nem at lave, den kan spise alene eller bruges som tilbehør til krydrerede retter, som har godt af noget frisk og knasende.

Frisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thai basilikumFrisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thai basilikumFrisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thai basilikum

Frisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thai basilikum

Frisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thai basilikum er salaten til dig, der vild med asiatisk mad og mad med lækre lakridsnoter.

Både fennikel og thai basilikum har på hver deres måde smagsnoter af lakrids og passer derfor så lækkert sammen.
Mango giver salaten et sødt og frisk pift og de ristede sesamfrø giver salaten både smag og knas.

Fyldige salater er mættende salater

Der var en gang hvor salat var lig med iceberg, agurk og tomat. Måske lidt løg og majs hvis det gik vildt for sig.
En salat kun bestånede af vandede grøntsager og nærmest ingen fiber – du bliver altså hurtig sulten igen efter sådan en salat.

Bruger du istedet fiberrige grøntsager som fennikel eller kål og tilsætter bønner, får du ikke bare en sprød salat med bid, men også en salat der mætter længe, så du undgår at falde i kagedåsen en halv time senere …

Gør grøntsagerne til en dessert

Med nogle få snedige metoder kan grøntsager nemt forvandles til noget der smager lige så lækkert som dessert.
Prøv fx. disse 2 lækre sager, og se om du ikke vil give mig ret?

Lakridssmoothie med fennikel og blåbær

Fennikelsalat med lakrids og chokolade

Frisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thai basilikum

Frisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thai basilikum
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 2 fennikler, i ultra tynde skiver
  • 240 g udblødte og kogte kidneybønner - svarende til 1 dåse
  • 1 moden mango, i tern
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 dl. thai basilikum, fint hakket
  • 1 dl. ristet sesamfrø
  • Saften fra 1 lime
  • ½ tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Skær de grønne toppe af fenniklerne, del dem på langs og snit dem ultra tyndt på et mandolinjern.
  2. I en skål blandes fenniklerne med lime saft og salt.
  3. Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser.
  4. Anret salaten i en skål eller på et fad og pynt evt. med lidt ekstra thai basilikum
  5. Server salaten som tilbehør eller spis den alene.