Linsebøffer med sød kartoffel og ramsløg

Linsebøffer med sød kartoffel og ramsløg

Linsebøffer med sød kartoffel og ramsløg er en saftig og smagfuld bøf med ganske få ingredienser.

Få, men gode ingredienser, der uden problmer kan tilpasses ud fra hvad der gemmer sig i dit køleskab og dine køkkenskuffer.
Tilbehøret til dine salater, fyldet i din burger og proteinboostet i din madpakke!

Linsebøffer med sød kartoffel og ramsløgLinsebøffer med sød kartoffel og ramsløg

Linsebøffer med sød kartoffel og ramsløg

Linsebøffer med sød kartoffel og ramsløg har masser af bid, masser af smag og masser af mættende fibre og proteiner.
Kombinationen af fibre og proteiner gør bøfferne eksta mættende.
Og med smag fra spidskommen, ramsløg og de søde kartofler bliver dine smagsløg også glade og tilfredse.

Leg med ingredienserne

Søde kartofler, ramsløg og spidskommen  – det er jo bare én måde at krydre og give bøfferne smag på.

Tag et kig i dit køleskab og se hvad du har af lækre smagsgivere, der kunne kommes i dine bøffer.

De søde kartofler kunne fx. byttes ud med gulerødder, selleri, pastinakker og helt almindelige kartofler.
Istedet for ramsløg kunne du bruge alt fra basilikum, persille til koriander og estragon.
Og spidskommen kunne skifte plads med karry, Garam Masala eller chili.
Dit køleskab og dine smagsløg bestemmer hvordan dine bøffer skal smage.

Saftige og smagfulde bøffer

Kan altså laves af mange og med mange forskellige ingredienser.
Linser, bønner og kikærter med masser af grøntsager og masser af krydderier – dét giver gode bøffer!

Prøv fx. også  rødbedebøffer, black bean bøffer eller BBQ bøffer

Linsebøffer med sød kartoffel og ramsløg

Linsebøffer med sød kartoffel og ramsløg
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: bøffer, aftensmad
Antal personer: 8 stk
Ingredienser
  • 3 dl grønne linser - 6 dl. kogte
  • 250 g sød kartoffel, groft revet
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 dl. kikærtemel - anden glutenfri mel kan også bruges el. alm. hvedemel
  • 1 løg, fint revet
  • 8 ramsløg blade, fint hakket*
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kog linserne efter anvisning på posen.
  2. Rør hørfrøene sammen med vandet og lad det trække i 10 min og blive en til en tyk og gele agtig konsistens.
  3. Kom halvdelen af linserne i en foodprocessor sammen med løg, hørfrø blandingen, spidskommen, salt og peber og blend det til en jævn og cremet konsistens.
  4. Kom blandingen i en skål og vend det sammen med resten af linserne, groft revet sød kartoffel og fint hakket ramsløg.
  5. Tilsæt melet og vend det grundigt sammen og lad farsen stå og samle sig i 20-30 min.
  6. OBS: Er din fars meget våd og usammenhængende skal du tilsætte mere mel.
  7. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  8. Form farsen til 8 bøffer og placer dem på bagepladen.
  9. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 30 min.
  10. Server bøfferne med en lækker salat som tilbehør.
Tips
* udenfor ramsløg sæson kan der bruges tørret ramsløg eller 1 fed fint revet hvidløg + lidt finthakket bredbladet persille

 

GemGem