Marts favoritter og opskrifter

Marts favoritter og opskrifter

Marts favoritter og opskrifter –  24 nye opskrifter er det blevet til i årets første forårs måned. En god blanding af salater, kager, sunde snacks og aftens måltider.

Få et indblik i alle opskriftene fra måneden der gik. Læs også om mine personlige favorit spisesteder, gadgets, kogebøger, produkter og om hvad der skal ske af spændende ting i april.

Lad os starte med et gensyn med alle opskrifterne.

Marts favoritter og opskrifterMarts favoritter og opskrifter

Marts favoritter og opskrifter

1. Cremet rødbedesalat // 2. 3x oliven // 3.  Æble nachos // 4.  Afrikans peanutsuppe // 5. Sød kartoffel pizza med rosmarin og rødløg // 6. Broccoliboller  // 7. Veganske rødbedebøffer og blomkålssalat // 8. Knuste søde kartofler med rosmarin // 9.  Vegansk og glutenfri drømmekage // 10.  Pastafad // 11. Moccachia  // 12.  Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner // 13.  Sweet potato toast // 14.  Bagte gule beder med gulerod, kikærter og persille // 15.  3x veganske madpakker // 16.  Sunde quinoa cookies // 17.  Gulerodsfrikadeller og lilla spidskålssalat // 18.  Lakridssmoothie med fennikel og blåbær // 19.  Tofu stir fry med broccoli og quinoa // 20. Deluxe hverdagspasta på 15 min. // 21. One pot mexikansk quinoagryde // 22.  Sød kartoffel gnocci i cremet svampesauce // 23.  Deluxe tapas idé – Grillede peberfrugter // 24. Green thai curry med edamamenudler

Marts favoritter og opskrifter

Marts favoritter og opskrifter

1.  Yndlings opskriften fra en anden blogger

Sabrina er både min søde veninde og kvinden bag bloggen With Love and Sugar. Sabrina har lavet den lækreste sprøde indiske snack – Onion bhajis. Arhmen hvor lækkert lyder det lige?

Jeg stemmer for en indisk temaaften hvor disse her selvfølgelig skal være en del af menuen.

2. Yndlings blogger

Mor til Elliot – Simone er ikke bare smuk, hun bor også pænt, spiser pænt og har det pæneste barn. Derudover skriver hun også nogle inspirerende og tankevækkende indlæg. Læs fx. “Måske er jeg ikke vaskeægte veganer”  og “15 små ting der gør hverdagen mere miljøvenlig”

3. Yndlings mad produkt #1

Harmony chokolade fra Goodio Chocolate. Håndlavet, økologisk og chokolade fra finske Goodio Chocolate   der udover at lave vandvittig lækker chokolade også går op i bæredygtighed og velvære. Der er ikke tilsat hvidt sukker  og chokoladen er rå. Min favorit lige nu er den der hedder Harmony. Den har det lækreste twist at lakrids og er der noget jeg er vild med, så er det kombinationen af chokolade og lakrids. Chokolade kollektionen består af mange andre lækre kombinationer, fx, glæder jeg mig til at smage den med havsalt og den med kaffe. Goodio er vist et farligt bekendskab …

4. Yndling mad produkt #2

Jeg er blevet helt pjattet med ar drikke Kombucha og kombuchaen med grøn te og ingefær fra Læsk smager intet mindre end vidunderlig!

5. Yndlings You Tuber

Avant-Garde Vegan – Gaz der står bag kanalen er kok og veganer. Hans videoer er top professionelle og han viser og forklarer helt enkelt hvordan han lækre opskrifer skal laves. Jeg opdagede hans kanal helt tilfældigt for et par måneder siden hvor der kun lå nogle få videoer, men nu uploader han jævntligt den ene lækre opskrift efter den anden. Tjek ham ud – du kan kun blive inspireret!

6. Yndlings butik/shopping:

Moodings -Jeg er vild med at netshoppe og Moodings er butikken hvor du finder alt indenfor smuk nordisk boliginteriør. Alt lige fra spiseborde, sofaborde, lænestole, bænke, lamper, tæpper og hylder til de små hyggelige ting som fx. skåle, vaser, puder, plakater, lysestager, plaider – de ting der giver dit hjem personlighed. Derudover har Moodings også et smukt udvalg til køkkenet. Jeg har shoppet alt fra marmor platter, tallerkner, fade, glas og skåle og krus, men også virkelige mange forskellige posters der hænger rundt i hele lejligheden.

7. Yndlings kogebog #1

Fabelagtige fristelser er 3. kogebog fra den unge smukke og virkelig talentfulde Emma Martiny. 100 søde opskrifter med  mindre sukker og mere smag. Jeg er i den grad fristet til at kaste mig over opskrifterne – især boghvede småkagerne med lakrids! Jeg er jo er vild med det der lakrids !!

8. Yndlings kogebog #2

Fermentering 2.0 er opfølgeren til bestselleren Fermentering og er skrevet af Ditte Ingemann fra bloggen The Food Club og Søren Ejlersen fra Aarstiderne.

I Fermentering 2.0 lærer man hvad sker med frugter og grøntsager, når de mælkesyregærer. Hvordan vores tarmes mikroliv, påvirkes når vi spiser mad med levende planter. Desuden er der også 50 nye opskrifter på pickles og salsaer, krydrede saucer og selvfølgelig kraut og kimchi. Så frem med sylteglassene og igang med at fermenterer!

Oplevelser og begivenheder i marts:

Marts har budt på mange forskellige og sjove arbejdsopgaver. Udover at passe bloggen har jeg nemlig også været så heldig at være stylist på den smukke og inspirerende Marie Louise Cramer´s kommende bog.

Jeg fik også taget min catering mødom, i starten af marts var jeg forbindelsen med udgivelsen har min næste kogebog hyret til at lave mad til alle sælgerne fra Gyldendal til deres sælgermøde hvor alle nye udgivelser bliver præsenteret. Hele 33 kuverter fik jeg lige præsteret og selvom det gik super god så er jeg nu ret glad for det ikke er en catering virksomhed jeg driver …

Noget andet sjovt jeg også prøvede i marts var at lave en privat madlavnings undervisning. 2 smukke damer og 1 barn blev guidet igennem 4 lækre retter og så vi snakkede bla. også om hvordan man bygger de veganske måltider op så man får proteiner, vitaminer og mineraler nok. Det var nogle hyggelige, sjove og inspirerede timer, Send mig en mail hvis du tænker det kunne være interessant for dig og dine veninder.

Og lige som marts var ved at gå på hæld rundede bloggens facebook side en stor milepæl. 10.000 likes – WOW !!!

Det er altså ret mange mennesker der har været forbi og trykke på syntes godt om knappen – har du?

Hvad skal der ske i april:

I april skal jeg aflevere manus til min næste kogebog, derfor kommer rigtig meget af min tid skal gå med at teste og skrive opskrifter – ja jeg klager ikke og jeg skal gøre mit absolut bedste for at bloggen ikke kommer til at lide under mit 3. bogprojekt, jeg har nemlig også en masse lækre ideer til bloggen. Saltet dadelkaramel tærte, ris frikadeller, one pot gryder, snack barer og meget meget mere.

Er der noget du går og syntes der mangler her på bloggen? Skal der være flere kageropskrifter? Mangler du ideer til snacks? Eller er det salaterne eller noget helt 4. du mangler inspiration til? Hold det endelig ikke inde! Del gerne dit ønske i en kommentar, du er også velkommen til at sende mig en mail.

Tillykke – du er noget til bunden – Det var alt fra mig i denne omgang.
Nu har du hørt om alle mine favoritter, fået et indblik i hvad der sker her i Vanløse og fået et resume af alle opskrifterne fra marts. Måske der var nogle du ikke fik prøvet eller nogle, som godt kan tåle at blive lavet igen.