One Pot Thai quinoagryde giver dig lækker, sund og mættende aftensmad på under 30 min.
Den er fyldt med masser af grøntsager, smag og mættende proteiner!
Du skal kun bruge én gryde og når grøntsagerne er snittet er du næsten allerede færdig.
Retten passer sig selv, så du både sparer både tid og opvask!
Det er vist hvad man kalder en win-win situation, ikke?
One Pot Thai quinoagryde
One Pot Thai quinoagryde er retten du skal lave hvis tiden er knap og du skal imponere både dig selv og resten af familien med lækker, sund og velsmagende mad på nærmest ingen tid og med minimal arbejdsindsats.
Når grøntsagerne er snittet, passer retten sig selv og er færdig på kortere tid det tager at få leveret en pizza.
Masser grønt – masser smag!
One pot gryder er også en genial måde at få masser af grøntsager og masser af smag ind i dine hverdagsretter.
Du kan bruge lige præcis de grøntsager du har og kan lide. Det er kun fantasi og køleskabsindhold, der sætter grænser for hvad du kan komme i din one pot.
Det er samspillet imellem alle grøntsagerne og krydderierne i den samme gryde der giver en lækker og smagfuld ret.
Én gryde – mange muligheder
Pasta, ris og quinoa – tandoori, mexikansk og Italiensk.
Alle verdenens køkkener kan kommes i en gryde og blive til en sund og lækker aftensmad på kun 30 min.
Se flere lækre one pots her:
One Pot Tandoori Quinoa
One Pot Mexikansk Quinoa
One Pot Ris med grønkål, kikærter og søde kartofler
One Pot Linsepasta med tomat og basilikum
- 2,5 dl quinoa
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl. kokosmælk
- 1-2 spsk. rød karrypasta - alt efter smag
- 400 g edamamebønner
- 1 bundt forårsløg, i skiver
- 4 gulerødder, i skiver
- 1 rød peberfrugt, i strimler
- 1 grøn peberfrugt, i strimler
- 1 squash, i halve skiver
- kokosolie til stegning
- Salt og peber
- Til servering:
- Bønnespirer
- Frisk koriander
- Rød chili
- Cashewnødder
- Varm en gryde op til medium varme,
- Smet kokosolie og steg grøntsagerne heri i et par minutter.
- Tilsæt rød karry pasta og vend det med grøntsagerne.
- Skyl quinoaen grundigt og kom det i gryden sammen med grøntsagsbouillonen.
- Bring gryden i kog og lad det simre i 15 min.
- Tilsæt kokosmælken, rør det rundt og lad det simre med i ca. 1 min,
- Smag retten til med salt og peber.
- Server retten i skåle toppet med koriander, chili, bønnespirer og cashewnødder.
Hej Maria
Tak for, generøst, at dele alle de fine opskrifter og inspirerende billeder.
Jeg har lavet One Pot Thai og One Pot Mexico Qinoa. Begge gange er jeg blevet lidt overrasket over portionernes størrelse – der er virkelig mad til mange dage 😉 For variationens skyld har jeg brugt resterne i nye retter – Lasagnefyld af Mexico qinoa og en slags ‘fritters’ / klatkager af Thai qinoa ( med lidt kikærtemel og et æg i) – supernemt og lækkert – lige i ‘One Pot’-ånden.
Glæder mig til flere gode madoplevelser med dine opskrifter.
Hvor er du bare sød Malene! Tusind tak altså!
Jeg er så glad for at høre at du bliver inspireret at af mine opskrifter og hvor er du godt til at få brugt resterne på utrolig lækre måder!
Går ud fra at det er 400 gram edamamebønner uden bælg???
Lige præcis 😉
For en nybegynder ud i plante baseret kost, er dette lige en ret for mig. Nem at lave – alm. ingredienser, og så smager det forrygende godt. Den her ret kommer jeg garanteret til at lave rigtig mange gange.
Ih hvor jeg bare glad for at høre det Helle – jeg lover jeg nok skal dele mange flere one pots og andre nemme nybegynder retter.
Kan retten mon fryses???
Det kan den ihvertfald 😉
Tusind tak for mad. Det smagte skønt og selv min mand, der ikke bryder sig kokosmælk, sagde, at jeg gerne må lave retten igen.
Sikke en dejlig succes 😉