Risfrikadeller og blomkålssalat med grape, avokado, hindbær og estragon

Risfrikadeller og blomkålssalat med grape, avokado, hindbær og estragon

Risfrikadeller og blomkålssalat med grape, hindbær og estragon er en forårsfrisk menu, hvor overskydende ris bliver tryllet om til sprøde frikadeller.

Frikadeller, der udover ris også er fyldte med grøntsager og krydderier.
De er nemme og hurtige at lave, har et god bid, mætter dejligt og serveres med en frisk salat og lækker dressing.

Risfrikadeller og blomkålssalat med grape, avokado, hindbær og estragonRisfrikadeller og blomkålssalat med grape, avokado, hindbær og estragon

Risfrikadeller og blomkålssalat med grape, avokado, hindbær og estragon

Risfrikadeller og blomkålssalat med grape, avokado, hindbær og estragon, masser af estragon!

Der er nemlig estragon i både frikadellen, salaten og dressingen.
Det kan vel næppe komme bag på dig nu, at jeg er vild med estragon, kan det?

Estragon er det, der giver bearnaise sauce sin karakteriskte smag.
Smagen minder lidt om lakrids og bruger du den frisk, er den ret så lækker i salaten.
Men altså også i dressingen og dellerne.

Hvis du nu ikke kan skaffe frisk estragon eller ikke kan lide det, så kan andre friske krydderurter selvfølgelig også bruges.
Basilikum, persille, koriander – det er helt op til dig og dine smagsløg.

Når tilbehøret bliver hovedretten

Ris serverer vi som tilbehør til rigtig mange retter.

Og hvor tit sker det ikke lige, at vi får kogt lidt for mange af dem?
Ja herhjemme er det ikke bare hver gang det sker – men hver eneste!
Men jeg smider det aldrig ud.
Enten bruger jeg det i salater, steger det på panden sammen med tofu og grøntsager.
Men de kan altså også forvandles lækre sprøde frikadeller og på den måde bliver tilbehøret altså til hovedretten.

Varier dem ved at bruge andre grøntsager, krydderier og krydderurter.

Snup en hånddelle

Deller er altid et hit og har man et par stykker i overskud er de gode som håndeller, i madpakken på brødet eller til salaten.

Få flere grønne frikadelle opskrifter her:

Gulerodsfrikadeller
Edamamefrikadeller

Risfrikadeller og blomkålssalat med grape, avokado, hindbær og estragonRisfrikadeller og blomkålssalat med grape, avokado, hindbær og estragon

3.0 from 1 reviews
Risfrikadeller og blomkålssalat med grape, avokado, hindbær og estragon
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad
Antal personer: 16 stk / 4 personer
Ingredienser
  • 4 dl kolde, kogte ris ( ca. halvdelen i tørvægt )
  • 100 g spinat, frisk eller frossen, fint hakket
  • ½ squash, groft revet og presset for væde
  • 1 dl kikærtemel - kan erstattes af anden glutenfri mel eller alm. hvedemel
  • 2 spsk. frisk estragon - fint hakket
  • 1 spsk. loppefrøskaller + 3 spsk. vand
  • 1 løg, fint revet
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1,5 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. flagesalt
  • ½ tsk. frisk kværnet peber
  • kokosolie til stegning
  • BLOMKÅLSSALAT:
  • 1 blomkål, i tynde skiver
  • 1 moden avokado, i tern
  • 1 grape, i tern
  • 125 g hindbær
  • 2 spsk. frisk estragon - fint hakket
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk flagesalt
  • 1 dl. ristede og saltede græskarkerner
  • Dressing: Estragondressing
Fremgangsmåde
  1. RISFRIKADELLER: Rør loppefrøskallerne sammen med vandet i en stor skål og lad det trække i 10 min.
  2. Kom alle ingredienser, undtagent melet i skålen og rør det grundet sammen.
  3. Tilsæt melet og rør det sammen til en klistret og sammenhængende fars, hvis farsen virker for våd og smuldret skal der tilsætte lidt mere mel.
  4. Form varsen til frikadeller og steg dem i kokosolie på en mediun varm pande, ca. 3-4 min på hverside.
  5. BLOMKÅLSSALAT:
  6. Del blomkålen i store buketter og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
  7. Kom blomkålen i en skål, tilsæt, citronsaft, salt, estragon og grape og vend det sammen.
  8. Anret salaten på et fad eller i en skål og fordel avokado, hindbær og græskarkerner oven på.
  9. Server salaten sammen med estragon dressingen som tilbehør til risfrikadellerne.

 

GemGem

GemGem