Saltet dadelkaramel tærte – vegansk og glutenfri

Saltet dadelkaramel tærte, den sunde dessert til dine middagsgæster, dig selv og bare fordi …

Fordi, det er en himmelsk mundfuld af sprød nøddebund, saltet dadelkaramel og et blødt og cremet lag chokolademousse.

Hvis din mund ikke allerede løber i vand nu ..
Så bare vent til du smager den!

Jeg garanterer, at den smager som en lille bid af desserthimlen.

Saltet dadelkaramel tærte - vegansk og glutenfri

 

Saltet dadelkaramel tærte - vegansk og glutenfriSaltet dadelkaramel tærte - vegansk og glutenfriSaltet dadelkaramel tærte - vegansk og glutenfri

Saltet dadelkaramel tærte

Saltet dadelkaramel tærte er et farligt godt bekendtskab …
Jeg vil derfor kun anbefale dig, at lave den hvis du har nogle af dele den med.

Selv om tærten smager super intenst og mætter en del.
Så kan det være svært ikke liiiiige at snuppe lille bitte stykke mere.
Bare fordi den smager så pokkers godt!

Tærten er den lækreste kombination af blød, sprød og cremet –  sødt og saltet.

Hvis du lige som jeg, også er vild med kombinationen af sødt og saltet, vil du stensikkert også elske denne tærte.

3 processer, men ingen bagning

En bund, en karamel og en chokolademousse –
Jamen det er jo hele 3 ting  …

Det lyder måske som en besværlig og tidskrævende tærte, men den er virkelig nem at lave.

Bund og karamel laves ganske enkelt ved at komme alle ingredisenser i en foodprocessor.
Og til chokolademoussen skal du blot røre lidt i en gryde.

Tærten skal ikke bages, men blot stilles på køl.
Du kan derfor sagtens lave tærten flere timer før gæsterne kommer og endda også dagen før.

Se det er da nemt, ikke?

Sunde chokolade fristelser

Dem kan man ikke få for mange af vel?
Nej vel?

Derfor får du da lige 3 mere af slagsen du lade dig friste af:

Intens chokolade konfekt kage
Sund chokolade is
Popcorn med chokolade og peanutbutter

Saltet dadelkaramel tærte - vegansk og glutenfri

5.0 from 1 reviews
Saltet dadelkaramel tærte
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dessert, kage
Antal personer: 8 stykker / 22 cm form
Ingredienser
  • BUND:
  • 130 g mandler
  • 30 g kokosmel
  • 8 bløde medjool dadler
  • 2 spsk. raw kakao
  • 2 spsk. kokos- el- agavesirup
  • 1-2 spsk. mandelmælk
  • ¼ tsk. flagesalt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • SALTET DADELKARAMEL:
  • 200 g dadler uden sten - udblødt i kogende vand i 15 min
  • 1,2 dl mandelmælk
  • 2 spsk. mandelsmør
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk flagesalt
  • CHOKOLADE MOUSSE TOPPING:
  • 1,2 dl kokosfløde ( den hårde del af kokosmælken )
  • 100 g mørk chokolade min. 70 %
  • 1 drys salt
Fremgangsmåde
  1. BUND:
  2. Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor og kør det til en smuldret og klistret konsistens.
  3. Tryk det jævnt ud i ind 22 cm tærteform beklædt med bagepapir, så du nemt kan tage tærten ud igen.
  4. Sæt bunden på køl imens du laver karamellen.
  5. SALTET DADELKARAMEL:
  6. Kom de udstenede dadler i en skål og hæld kogende vand over dem og lad dem trække heri i 15 min.
  7. Hæld vandet fra og kom alle ingredienserne til karamellen i en blender eller foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.
  8. Spred karamellen ud over bunden og stil den på køl i 1 time.
  9. CHOKOLADE MOUSSE TOPPING:
  10. Kom kokosfløden i en gryde og smelt det ved lav varme.
  11. Tilsæt chokoladen lidt ad gangen og rør i det indtil alt chokoladen er smeltet.
  12. Fordel chokomoussen henover karamellen, drys evt. med lidt flagesalt ogs til den på køl i min. 1 time inden den serveres.

 

GemGem

GemGem