SU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsager

SU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsager

SU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsager.
Ingen specielle ingredienser – kun lavet af råvarer du sikkert allerede har eller kan købe for en slik.

Linsedellerne er nemme at lave og fyldte med smag.
Perfekte til aftensmad, i madpakken og i fryseren.

SU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsagerSU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsagerSU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsager

SU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsager

SU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsager er altså helt uden specielle og dyre ingredienser.

Hvis du ikke allerede har hvad der skal bruges, kan du finde det hele i din lokale Netto, Rema, Fakta eller Lidl til nærmest ingen penge.

Få ingredienser og 2 tilberedningsmetoder

Linser, løg, karry, mandler, gulerødder og blomkål – det faktisk alt du skal bruge.
Få, men gode og billige ingredienser.

Portionen er stor, så du har til flere dage – og de kan tilmed også fryses ned.
De kan bages i ovnen eller steges på panden. Begge metoder giver en fantastisk lækker delle.

De ovnbagte ser mere rustikke ud og bliver en anelse porøse og de pandestegte får en sprød stegeskorpe og bliver mere sammenhængende og fugtige. Lækker på hver deres måde og med en skøn smag af karry og bid fra mandlerne.

Stop spild af mad deller og de ekstra krydrede

Som studerende tæller hver en krone, så hvis du igen har fået kogt for mange ris kan du istedet for at smide dem ud lave dem til lækre Risfrikadeller. Og posen med røde linser skal jo ikke bare stå og samle støv, vel? Lav istedet Spicy linsedeller af resten af posen.

Nu skulle du gerne have fryseren fyldt med lækker deller. Så kan du altid lige kan tage et par stykker op, når du kommer sent og træt hjem fra studiet.

SU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsagerSU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsager

SU-venlige linsedeller med masser af grøntsager
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Veganske deller
Antal personer: ca. 22 stk
Ingredienser
  • 2,5 dl røde linser
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 blomkål, fint hakket - svarende til 8 dl
  • 2 store gulerødder, grodt revet, svarende til 2,5 dl
  • 100 g mandler, groft hakket - kan undlades, men giver et lækkert bid
  • 1 løg, fint revet
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 4 spsk. mel fx. kikærtemel eller alm. hvedemel
  • 2 spsk. karry
  • salt og peber
  • Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Kog linsernerne i grøntsagsboulillonen i ca. 15-20 min. eller til de er helt udkogte og har en grød lignenede konsistens.
  2. Rør alle ingredienser sammen og og form farsen til frikadeller.
  3. Steg dem 5-6 min. på hver side i kokosolie på en medium varme pande, eller bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.

 

GemGem