SU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsager.
Ingen specielle ingredienser – kun lavet af råvarer du sikkert allerede har eller kan købe for en slik.
Linsedellerne er nemme at lave og fyldte med smag.
Perfekte til aftensmad, i madpakken og i fryseren.
SU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsager
SU-venlige linsedeller med karry og masser af grøntsager er altså helt uden specielle og dyre ingredienser.
Hvis du ikke allerede har hvad der skal bruges, kan du finde det hele i din lokale Netto, Rema, Fakta eller Lidl til nærmest ingen penge.
Få ingredienser og 2 tilberedningsmetoder
Linser, løg, karry, mandler, gulerødder og blomkål – det faktisk alt du skal bruge.
Få, men gode og billige ingredienser.
Portionen er stor, så du har til flere dage – og de kan tilmed også fryses ned.
De kan bages i ovnen eller steges på panden. Begge metoder giver en fantastisk lækker delle.
De ovnbagte ser mere rustikke ud og bliver en anelse porøse og de pandestegte får en sprød stegeskorpe og bliver mere sammenhængende og fugtige. Lækker på hver deres måde og med en skøn smag af karry og bid fra mandlerne.
Stop spild af mad deller og de ekstra krydrede
Som studerende tæller hver en krone, så hvis du igen har fået kogt for mange ris kan du istedet for at smide dem ud lave dem til lækre Risfrikadeller. Og posen med røde linser skal jo ikke bare stå og samle støv, vel? Lav istedet Spicy linsedeller af resten af posen.
Nu skulle du gerne have fryseren fyldt med lækker deller. Så kan du altid lige kan tage et par stykker op, når du kommer sent og træt hjem fra studiet.
- 2,5 dl røde linser
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 1 blomkål, fint hakket - svarende til 8 dl
- 2 store gulerødder, grodt revet, svarende til 2,5 dl
- 100 g mandler, groft hakket - kan undlades, men giver et lækkert bid
- 1 løg, fint revet
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 4 spsk. mel fx. kikærtemel eller alm. hvedemel
- 2 spsk. karry
- salt og peber
- Kokosolie til stegning
- Kog linsernerne i grøntsagsboulillonen i ca. 15-20 min. eller til de er helt udkogte og har en grød lignenede konsistens.
- Rør alle ingredienser sammen og og form farsen til frikadeller.
- Steg dem 5-6 min. på hver side i kokosolie på en medium varme pande, eller bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.
Hej. Jeg har forsøgt at lave disse linsedeller, som ser vildt lækre ud, men “farsen” blev meget våd og usammenhængende, hvorfor det var svært at stege dem på panden. Jeg har ellers fuldt opskriften til punkt og prikke, så hvad tror du, det skyldes?
Mvh. Hanna
Det vil altid variere hvor meget mel der skal bruges. Så hvis din fars var meget våd, skulle du blot have tilsat mere mel.
Det er også vigtigt at linserne er kogt helt ud til en tyk grød.
Okay, mange tak. Det vil jeg prøve næste gang. Kan man evt. tilsætte lidt loppefrøskaller for at suge lidt af væsken fra grøntsagerne?
Puh nej det vil jeg ikke anbefale – det vil blive en mærkelig gelé lignende konsistens.
Den smule væske der er tilbage er meget tyk og cremet og bliver sammen med osten til saucen.
Pastaen suger nærmest alt væsken og stivelsen i pastaen gør at vandet jævnes og bliver tykt.
Så der er ikke ret meget væske tilbage i gryden som behøver at hældes fra ?
Hej,
Hvilken dip er det du har anrettet dellerne sammen med? Den ser spændende ud 🙂
Det er såmænd bare en vegansk mayo rørt med lidt karry – super simpelt og super godt 😉
Hej Maria
Tak for dine mange lækre opskrifter. Jeg er helt ny veganer, så jeg nærstuderer din side 🙂
Kan man min bruge majsmel i stedet for kikærtemel? God sommer 🙂
Bedste hilsner
Pernille
Kære Pernille, velkommen til !
Dejligt du nærstuderer min side 😉
Jeg er ikke så vant til at bruge majsmel, så jeg kan desværre ikke svare på om det kan give det samme resultat 😉
Jeg kan varmt anbefalde disse! Selv mine kræsne unger er med på den ?
Hvor er der bare SKØNT at høre !!
Tusind tak for at dele din begejstring 😉
Vi er også ret vilde med dem hjemme hos mig ..
[…] Linsedeller. Nybagt brød og en grov salat til, hvilken ved jeg først […]
Hej Maria,
Jeg vil bare høre om de kan fryses?
Det kan de naturligvis 😉
De er så fine! Jeg tilsatte mere mel og et par æg. Ja undskyld, men de smagte super 😉
Det skal du skam ikke undskylde for 😉
You do you !!