April favoritter og opskrifter

April favoritter og opskrifter

April favoritter og opskrifter –  19 nye opskrifter er det alligevel blevet til i løbet af en måned, der har været præget af færdiggørelse af manus til min næste bog og en masse andre spændende opgaver, som altså har resulteret i at tiden til opskriftudvikling i eget køkken ikke har været lige så stor som i årets tidligere månender. Men 19 stk er da også en sjat og det er blevet til en lækker blanding af salater, sunde og syndige kager, one pot´s og su-venlige opskrifter.

Få et indblik i alle opskriftene fra måneden der gik. Læs også om mine personlige favorit spisesteder, mad- og skønhedsprodukter, kogebøger og om hvad der skal ske af spændende ting i maj.

Lad os starte med et gensyn med alle opskrifterne.

April favoritter og opskrifterApril favoritter og opskrifterApril favoritter og opskrifter

1. Risfrikadeler og blomkålssalat med grape, avokado og hindbær // 2.  Frisk og sprød fennikelsalat med mango, kidneybønner og thaibasilikum // 3.  Deluxe rød rissalat med melon, dadler og tomat // 4.  Saltet dadelkaramel tærte // 5.  One pot linsepasta med tomat og basilikum // 6. Hindbær chiamousse  // 7.  Deluxe grøntsagsfad med svampe // 8.  Sushidog // 9. Sunde hindbær trøffel kugler // 10.  SU-venlige linsedeller med karry og masser og grøntsager // 11. Blomkålssalat med bagte løg og grønne linser  // 12. Papaya boats // 13.   3 x kaffefristelser med havremælk// 14.  Base – Boost – Topping  Sådan laver du den perfekte salat // 15. Linsebøffer med sød kartoffel og ramsløg // 16.  One pot Thai Quinoa  // 17. Grøn energi smoothie bowl // 18. Sund Pina Colada is // 19. SU-venlig one pot pasta med broccoli og ærter

April favoritter og opskrifterApril favoritter og opskrifter

 

1. Yndlings mad produkt #1

Havredrik aka havremælk fra Naturli´ er den bedste plantebaserede mælk i kaffen, den smager super lækkert og det bedste ved den er at den kan skummes på samme måde som alm. mælk, uhm!

2. Yndlings blog indlæg 

Aprospro havremælk, så har Camilla lavet en guide til hvor i københavn du kan få de bedste havrelattes – jeg siger det bare er at starte fra en ende af, ikke?

Se Camilla´s guide her:  15 fantastiske kaffe latte med havremælk i København

3. Yndlings spisested

Sidecar på Nørrebro – Alt er smukt på Sidecar! Gulvet, bordene, servicen, baren – ja selvfølgelig også maden og nu kan du altså få et mega lækker vegansk brunchbræt på Sidecar og så kan du selvfølgelig også få havrelatte til.

4. Yndling mad produkt #2

Kokos yoghurt – i hvad der føles som flere år, har jeg på instgram savlet over billeder af kokosyoghurt hos alle de udenlandske instagrammere. Men nu kan man endelig, ENDELIG få kokosyoghurt i Danmark. Du skal bare lig en tur forbi Astrid & Aporna på Frederiksber. Men det er hele tur værd, de har nemlig hele butikken fyldt med lækre veganske varer.

5. Yndlings You Tuber

More Salt Please – Nicole der står bag kanalen er knivskarp i replikken, hun er spydig, sarkastisk og vandvittig sjov, sød og charmerede. Hun laver alt fra lækre veganske opskrifter til taste tests og laver videoer hvor hun tager nogle personlige emner op på en seværdig og lærerig måde. Jeg er kæmpe fan af Nicole og elsker at hun kalder en spade for en spade.

6. Yndlings mad produkt #3

Kokosvand – Jeg bruger det i mine greenies og drikker det rent når jeg har nogle tømmermænd, der skal bekæmpes. Kokosvand indeholder en masse electrolytter og hydrer kroppen meget bedre og hurtigere end alm. postevand. Jeg køber det i 1 l. kartonner i helsekosten.

7. Yndlings skønhedsprodukt

Mud Wax fra Änglamark – som korthåret er en god voks essenciel for ens frisure. Jeg har været utallige bøtter voks igennem med meget varierede kvalitet. Nu har jeg endelig fundet den der kan leve op til alle mine krav. Den skal være økologisk, vegansk, den skal være nem at fordele i håret, nem at vaske ud og så skal den selvfølgelig kunne holde frisuren hele dagen. Tænk at det skulle være en voks fra Super Brugsen til kun 30 kr, der skulle ende med at blive min yndlings hårvoks, den havde jeg altså ikke lige set komme.

8. Yndlings kogebog #1

Hverdagsfavoritter af Stinna Guldmann Marker og Julie Bruun

Vandvittig smuk bog med en masse lækre hverdagsretter og når ens søde blogger kollegaer udgiver så fine kogebøger, bliver jeg bare så begejstret.

Oplevelser og begivenheder i april:

April har været måneden der har stået i færdiggørelsen af manuskriptet til bogens tegn, det kan ikke bare ses i antallet af indlæg og opskrifter her på bloggen, men et manglede socialt liv.

Jeg har lige med undtagelse at være hyret til at tage billeder til Sidecars nye menukort, nærmest arbejdet foran min computer alle ugens dage. Men nu er manuskriptet afleveret og der er igen tid til at fylde kalenderen op med spændende opgaver og arrangementer.

April favoritter og opskrifter

1. Vaffel BLT Sandwich //  2. Matcha snack kugler // 3. Cornflakes panerede bønnespyd // 4. Butterbean spread med ramsløg

Hvad skal der ske i maj?

Nu er vi jo allerede en uge inde i maj og der er allerede sket flere spændende ting.

Jeg har fået kontorplads inde hos alle de søde smukke damer i Andedammen, jeg har dog stadig min første arbejdsdag tilgode derinde, men jeg glæder mig som et lille barn til at have kollegaer at snakke med om stort og småt.

Jeg har afholdt endnu en madlavnings workshops. Det bliver sjovere og sjovere for hver gang og i lørdags havde jeg fornøjelsen af at lære 7 smukke norske piger om hvordan man får plantebaseret mad til at mætte og smage godt.

Send mig endelig en mail hvis det kunne være noget for dig og dine veninder/kollegaer/familie, så finder vi ud af et tema for jer.

Senere i maj skal jeg igang med at tage billeder til den nye kogebog. Det glæder jeg mig super meget til, jeg har nemlig bestilt nye baggrunde hjem som jeg venter spændt og utålmodigt på at skulle ankomme. Nye baggrunde og nyt regi er altid super inspirerende når der skal tages masser af lækre mad billeder.

Tillykke – du er noget til bunden – Det var alt fra mig i denne omgang.
Nu har du hørt om alle mine favoritter, fået et indblik i hvad der sker her i Vanløse og fået et resume af alle opskrifterne fra april. Måske der var nogle du ikke fik prøvet eller nogle, som godt kan tåle at blive lavet igen – jeg kan ihvertfald ikke toppe med at savle over den saltede dadelkaramel tærte.

Er der noget du går og syntes der mangler her på bloggen? Skal der være flere kageropskrifter? Mangler du ideer til snacks? Eller er det salaterne eller noget helt 4. du mangler inspiration til? Hold det endelig ikke inde! Del gerne dit ønske i en kommentar, du er også velkommen til at sende mig en mail.