Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner

Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner

// Annonce for Fiskars //

Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner er en hverdagsklassiker hvor saucen er lavet af grøntsager og den traditionelle pasta er udskiftet med en, der er baseret på bønner og derfor er rig på mættende proteiner og fibre.

Som en vaskeægte hverdagsret er den både nem og hurtig at lave – den er nemlig klar på kun 30 min.

Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekernerBønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekernerBønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekernerBønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekernerBønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner

Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner

Bønnepasta med spicy gulerodssauce, stegt broccoli, ristede pinjekerner og et sødt pift fra rosiner, er den sunde udgave af hverdagsret nr. 1 – pastaen!

Saucen er lavet 100 % af grøntsager og pastaen er lavet af bønner. Det er ikke kun sundt, men også mega lækkert og mættende.

Saucen er dejligt spicy, men ikke så stærk at børnene ikke kan være med.
Den søde og knasende topping af rosiner, ristede pinjekerner og stegt broccoli gør saucen mildere og retten smuk.

Krævende hverdagsbrug

Hverdage er dem vi har aller flest af, derfor er hverdagsmad også den mad vi laver allermest af.

Hverdagsmad behøver ikke være kedelig, men det skal være nemt og det skal gå hurtigt. Både under forberedelserne og under tilberedningen.

Derfor skal de redskaber vi bruger når vi snitter, steger og koger både gøre det nemmere for os at lave maden, men også kunne tåle en til tider hård behandling.

Pander, der bliver glemt på blusset fordi telefonen ringer. Fingre, der bliver brændt fordi det er mega svært at hælde vandet fra gryden med pasta og kartofler, når du både skal have motorik til at styre grydelåg og grydelapper. Ja det er bare nogle få af de mange udfordringer vi møder i vores hverdagsmadlavning.

Hardface serien fra Fiskars er svaret på dine madlavningsbønner.

Hard Face – Hard cooking

Fiskars Hardface gryde- og pandeserier har en super hårdfør belægning der både kan holde til høj varme i lang tid, kan tåle metalredskaber og en tur i opvaskemaskinen. Lågene til gryderne har en gummikant langs kanten og har desunden også 2 forskellige hældefunktioner indbygget. En bred til når du skal hælde vandet fra fx. kartofler og en med små huller til når du koger pasta.

Du behøver hverken at bruge dørslag eller grydelapper. Alt du skal bruge er en Fiskars Hardface gryde, og det smarte låg – så er det slut med brændte naller og pasta i vasken.

Hvis du vil læser mere om hvor fantastisk panderne, så læs her hvordan jeg “mishandlede” en pande i sommers helt uden at den tog skade af det, ja den ser nærmest stadig ud som ny og som jeg stadig min favoritpande den dag i dag.

Okonomiyaki

Karrystegt blomkålssris med pomolo og kokos-lime crispy tofu

Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekernerBønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner

Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
En hverdagsklassiker hvor saucen er lavet af grøntsager og den traditionelle pasta er udskiftet med en, der er baseret på bønner og derfor er rig på mættende proteiner og fibre.
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pasta
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 400 g bønnepasta
  • SPICY GULERODSSAUCE:
  • 500 g gulerødder, groft revet
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 rød peberfrugt, i små tern
  • ½ tsk. cayennepeber – kan undlades
  • oliven- el. kokosolie til stegning
  • TOPPING:
  • 4 spsk. rosiner, fint hakket
  • 4 spsk. pinjekerner
  • 2 spsk. bredbladet persille, fint hakket
  • STEGT BROCCOLI:
  • 2 broccoli, i mindre buketter
  • Kokosolie
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt olie og steg løg og peberfrugt heri i 5 min.
  2. Tilsæt hvidløget og steg i yderligere 1 min.
  3. Tilsæt revet gulerod og cayennepeber, vend det rundt og tilsæt så bouillon.
  4. Lad det småsimre i 10 – 15 min.
  5. Varm en stor pande op til høj varme, smelt kokosolien og steg broccolien heri i 7-10 min.
  6. Vend i det nogle gange undervejs og krydr med salt og peber.
  7. Varm imens en lille pande op til medium varme og rist pinjekernerne gyldne herpå.
  8. Kog bønnepastaen efter anvisning på posen.
  9. Blend gulerodssaucen jævn og cremet med en stavblender og smag den til med salt og peber.
  10. Tilsæt bønnepastaen og vend det rundt.
  11. Anret pastaen og broccolien i fire dybe tallerkner, top med gulerodssaucen og drys med rosiner, pinjekerner og persille.