Butterbean spread med ramsløg

Butterbean spread med ramsløg

Butterbean spread med ramsløg er en mega cremet og lækker spread til dine madder, grøntsager og sandwiches.

Smagen minder til forveksling om sour cream & onion og hvornår er det lige at det har været en dårlig ting?

Spread´en er hurtig og nem at lave og kræver ikke mange ingredienser.

Butterbean spread med ramsløgButterbean spread med ramsløg

Butterbean spread med ramsløg

Butterbean spread med ramsløg er en lækker afveksling til den klassiske hummus.

Du kan bruge den på helt samme måde, kikærterne er bare byttet ud med butterbeans og de klassiske ingredienser som tahin og spidskommen er byttet ud med ramsløg, gærflager og cashewnødder.

Blød som smør

Der er en grund til at butterbeans hedder som de gør. Konsistensen er blød som smør og når de blendes bliver det til den lækreste cremede konsistens, du kan få til at smage af hvad som helst.

Lige nu er de danske skovbunde dækket til af ramsløg, og jeg elsker deres milde smag af både hvidløg og løg.

Ramsløg kombineret med gærflager, citron og soya yoghurt giver den lækre karakteristiske smag af sour cream & onion – mine absolutte favorit chips smag i mine yngre dage.

Uden for ramsløgssæsonen kan du i stedet bruge tørret ramsløg og løgpulver eller gå i en helt anden retning og bruge fx. basilikum og soltørrede tomater – kun fantasien sætter grænser for hvad din spread skal smage af.

Spread away …

En god cremet hjemmelavet spread er den forskel, der gør en kedelig sandwich til en lækker og fantastisk sandwich, som du vil glæde dig til at pakke ud i din frokost pause.

Her har du et par stykker mere du kan variere dine sandwiches eller grøntsagsstave med:

Vegansk sandwich spread med solsikkekerner og bagte peberfrugter
Tomat-artiskok spread
Gulerod-chili hummus

Butterbean spread med ramsløg

Butterbean spread med ramsløg
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pålæg
Antal personer: ca. 4 dl
Ingredienser
  • 240 g butterbeans, fx. fra dåse - udblødte eller kogte
  • 1 dl cashewnødder, udblødt i min. 4 timer
  • saften fra 1 citron
  • 10 ramsløgblade, groft hakket
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 spsk. vegansk yoghurt fx. soyayoghurt
  • 1 tsk. flagesalt
  • ½ tsk. frisk kværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser undtagent ramsløg i en foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.
  2. Tilsæt ramsløget og blend igen kort til ramsløget er fordel.
  3. Smag til med salt.
  4. Kom spread´en i en beholder med låg og opbevar den i køleskabet.
  5. Her holder den sig i min. 1 uge.
  6. Brug spread´en som pålæg på brød, kiks og i sandwich og som dip til dine grøntsager.