Cornflakes panerede bønnespyd

Cornflakes panerede bønnespyd

Cornflakes panerede bønnespyd er en knasende sprød vegansk kødbolle sat på spyd – fordi alt bliver bare bedre når det sidder på et spyd, er det ikke rigtigt?

De knuste cornflakes giver bid og knas til spydet og sammen med en cremet og spicy peanutbutter dressing bliver det til en uimodståelig hapser, du både kan bage og grille.

Cornflakes panerede bønnespyd Cornflakes panerede bønnespyd Cornflakes panerede bønnespyd

Cornflakes panerede bønnespyd

Cornflakes panerede bønnespyd er knaskede sprøde på ydersiden, bløde på indersiden og så er de spækket med smag.
Smag fra søde kartofler, peanutbutter og masser af krydderier og krydderurter.

Basen er kidneybønner, men det kunne også sagten være kikærter, sorte bønner eller butterbeans.
Det vigtigste er at der bliver tilsat masser af smag og konsistens, for at det skal blive en succes.

Smag og konsistens er alfa og omega

Hvis du skal have en jordisk chance for at overbevise på dig selv, men også din familie og hvem du ellers serverer mad for, at vegansk mad er piv lækkert. Så nytter det ikke noget at servere en bønnebøf, der smuldrer fra hinanden allerede inden du skærer i den eller at den smager som en kedelig blanding af ingenting og våd bølgepap.

Konsistens og smag er nødt til at sidde lige i skabet for at man bliver overbevist.

Nu kommer det måske til at lyde meget sværere end det egentlig er.

Se bønnefarsen som en ganske almidelig fars – den skal have tilsat løg, salt og peber for at smage af noget. Bønnefarsen skal derudover have et ekstra boost af krydderier for at den smager af noget. Og her er vi ikke ude i knivspids størrelsen, nej vi bruge hele teskeer og gerne flere af dem.

Som bindemiddel bruges der knuste hørfrø i stedet for æg og for at give bid tilsættes der fx. hakkede nødder, grøntsager eller knuste cornflakes som disse bønnespyd er blevet paneret i.

Det giver en lækker knaskende konsistens og smager på ingenmåde som noget du burde spise til morgenmad, hvis nu du skulle være bekymret for det.

Spyd gallore

Mad på spyd er bare altid et kæmpe hit, uanset om det er grøntsager, tofu eller veganske bbq kødboller der er sat på – se bare her:

Tofu satay spyd
BBQ spyd
Veganske thaispyd

Cornflakes panerede bønnespyd

Cornflakes panerede bønnespyd
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Veganske kødboller
Antal personer: 12 spyd
Ingredienser
  • 480 g kidneybønner, fra dåse el. udblødte og kogte
  • 400 g søde kartofler, i smmå tern
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1,5 tsk stødt spidskommen
  • 0,5 tsk. røget paprika
  • 1 -1,5 dl majsgryn
  • 3 dl cornflackes
  • 12 træspyd
  • Spicy Peanutbutter dressing til servering
Fremgangsmåde
  1. Rør hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 min.
  2. Damp de søde kartofler møre i en gryde med dampindsats eller med en smule vand i bunden til de er helt møre, ca. 15 min.
  3. Kom bønner, hørfrø blandingen, dampede søde kartofler, løg, hvidløg, koriander, peanutbutter krydderier og salt i en foodprocessor og blend det til en jævn og ensartet konsistens.
  4. Tilsæt majsmelet lidt ad gangen og stop når farsen fast, klistret og sammenhængende.
  5. Knus cornflakesene groft i en pose og kom det i en skål.
  6. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  7. Fom farsen til ca. 24 boller, vend dem i cornflakesene og sæt dem på spyd med 2 stk på hver.
  8. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 25-30 min.