Hjemmelavet rabarberkompot med ingefær og vanilje

Hjemmelavet rabarberkompot med ingefær og vanilje

Hjemmelavet rabarberkompot med ingefær og vanilje til dine pandekager, vafler, yoghurt, is, grød eller hvis det skal være rigtig mormor stil, bruger du det som tilbehør til salte retter og gerne i selskab med syltede agurker og asier.

Rarbarber sæsonen er fuldt igang og vi starter den med en god gammel klassiker, altså rabarberkompot.
En klassiker, der har fået et lækkert twist af ingefær, citron og vanilje.

Hjemmelavet rabarberkompot med ingefær og vaniljeHjemmelavet rabarberkompot med ingefær og vaniljeHjemmelavet rabarberkompot med ingefær og vanilje

Rabarber er lig med forår og mormormad

Årets første danske rabarber har noget særligt over sig, det er det første tegn på at foråret er kommet og vi går straks i hjemmesylte-hjemmebag-hygge-mode og inden vi får set os om er alle sylteglas fyldte med rabarbersaft, marmelade og kompot og fra køkkenet dufter der af nybagt rabarbertærte.

Hjemmelavet rabarberkompot med ingefær og vanilje

Hjemmelavet rabarber kompot med ingefær og vanilje er super nemt og ganske hurtigt at lave.

15 min – længere tid tager det ikke og anvendeligheden er uendelig.
Rabarberkompot kan nemlig bruges i både det søde og det salte køkken.

Jeg selv, foretrækker nu at bruge den i det søde, det betyder derfor også at jeg ikke laver min rabarberkompot super sød. Jeg er nemlig vild med den syrlighed rabarberen giver.

Hvis du kender mig, ved du også at jeg slet ikke er til søde sager, desserter jo, men det må endelig ikke være for sødt. Det har jeg nok heller aldrig været. Et klart bevis på det kunne fx. være at jeg som barn, når rabarberen var skudt op i farmors have, plukkede en stængel og spiste den rå med største velbehag …

Brug sommers rabarber i det søde og salte køkken

Teknsik set er rabarber en grøntsag, men fordi de mest almindelige måder at bruge den super syrlige rabarber på, er i desserter, tænker vi ofte at rabarber er en frugt.

Rabarberkompot er jo bare én måde at bruge de røde stænger på, men hvad med også at prøve disse lækkerier:

Rabarbersyltetøj 
Rødbedesalat med rabarber

eller min favorit:
Kokos-rabarber curry med veganske harissa kødboller

Hjemmelavet rabarberkompot med ingefær og vanilje

 

Hjemmelavet rabarberkompot med ingefær og vanilje
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: tilbehør, dessert
Antal personer: 1 stort glas
Ingredienser
  • 500 g rabarber, urenset vægt
  • 1 dl sukrin gold el. kokossukker
  • 5-7 cm ingefær, fint revet
  • saften fra ½ citron
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk vand
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser i en gryde og bring det i kog.
  2. Skru ned til lav varme og lad det simre i 15 min.
  3. Fisk vaniljestangen op og lad rabarberkompotten køle af.
  4. Kom rarberkompotten i et skoldet glas og opbevar det i køleskabet, her holder det sig i min. 1 uge.
  5. Brug det som tilbehør til alt fra pandekager, vafler til is og andre desserter.