Kokosvafler med rabarberkompot, vegansk yoghurt og masser af kokosflager er den lækreste kombination og får dine weekend morgener til at smage af sol og sommer.
Vafler er utrolig nemme at lave, men føles som en luksuriøs morgenmads forkælelse.
Top dem med hjemmelavet rabarberkompot og nyd en sommerlig morgenmad.
Overraskende gode smagskombinationer
Overraksende gode smagskombinationer opstår tit helt tilfældig.
Har du feks. ikke prøvet at sætte 2 knap så oplagte madvarer sammen og blive helt overrasket over hvor godt det smager sammen og tænke, hvorfor i alverden har jeg ikke gjort det noget før?
Jeg fandt f.eks. for nogle år siden ud af at kombinationen af banan, tomat, mynte og ristede sesamfrø er vanvittig lækkert. Og som barn elskede jeg at komme agurk på min pålægschokolade mad, der iøvrigt skulle være på rugbrød. Begge dele lyder måske i dine ører super skørt, men det er altså virkelig lækkert.
Rabarber og kokos er falder nok ikke helt i samme kategori af skøre sammensætninger, men det ændrer ikke på det faktum, at det er en overraskende god smagskombination.
Kokosvafler med rabarberkompot
Kokosvafler med rabarberkompot, ja den idé lå lige til højrebenet efter min opdagelse af rabarber-kokos kombinationen.
– Fordi vafler er bare altid en god idé, ikke?
Så masser af kokos i vaflerne, på med rabarberkompotten, syrligt twist af yoghurt og masser af kokosflager på, hold nu fast det er lækkert!
Will it waffle?
Der findes nærmest ingen grænser for hvad man kan komme i vafler, lave vafler af og toppe dem med.
Gulerødder, lakrids eller den lækreste bærcreme, hvad vælger du?
Glutenfrie kastanjevafler med bærcreme og lækre toppings
Gulerodskage vafler
Lakridsvafler med blåbærcreme
- 2,5 dl kikærtemel
- 1 dl quinoamel
- 1 dl kokosmel
- 3 spsk kokosfibermel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. xanthan gum*
- 4-4½ dl vand
- Toppings:
- Soya- el. kokosyoghurt
- Kokosflager
- Hjemmelavet rabarberkompot
- Rør alle ingredienser til vaffeldejen sammen.
- Tænd vaffeljernet og lad det blive varmt.
- Kom ¼ del af dejen i vaffeljernet når lampen lyser grønt.
- Luk låget i og bag vaflen til lampen igen lyser grøn.
- Fortsæt til der ikke er mere dig tilbage.
- Server vaflerne toppet med soya- el. kokosyoghurt, rabarberkompot og kokosflager