Langtidsbagte tomater – det perfekte tilbehør

Langtidsbagte tomater - det perfekte tilbehør

Langtidsbagte tomater – det perfekte tilbehør og instant smagsbooster til dine salater.

Som titlen nok allerede afslører, tager det lang tid at lave tomaterne. Men når først de er skåret over og sat i ovnen, passer de sig selv og du skal ikke løfte en finger i mange, mange timer.

Ventetiden er lang, men smagen er lækker og intens og absolut det hele værd!

Langtidsbagte tomater - det perfekte tilbehørLangtidsbagte tomater - det perfekte tilbehørLangtidsbagte tomater - det perfekte tilbehørLangtidsbagte tomater - det perfekte tilbehør

Langtidsbagte tomater – det perfekte tilbehør

Langtidsbagte tomater – det perfekte tilbehør til sådan cirka alt.

Salaten, der mangler et pift – sandwichen, der mangler kant eller gryderetten, der mangler smag

Uanset hvad så er langtidsbagte tomater en instant smagsbooster til lige præcis den ret du gerne vil give mere smag.

God tid = god smag

Rigtig mange ting bliver bare bedre med tiden.
Rødvin, mænd og gryderretter, men også helt simple ting som tomater, der bliver bagt ved svag varme i mange timer.

Smagen intensiveres og sødmen fremhæves i tomaterne.

Projekt langtidsbagte tomater er måske ikke lige det man kaster sig over når man kommer sent hjem fra arbejde og aftensmaden skulle have været færdig for 15 minutter siden.

Men når nu ovnen alligevel er varm efter du har lavet aftensmad, så sætter du tomaterne ind i ovnen og så hygger de sig bare der, imens du snupper nogle afsnit at yndlingsserien på Netflix.

Når det så er ved at være senge tid, slukker du ovnen og lader tomaterne blive derinde indtil næste morgen hvor du så kommer dem på glas, nemmere bliver det vist ikke, hva?

Base, boost, topping!

De langtidsbagte tomater er som skabt til base, boost, topping. Hvor du med 3 enkle skridt får en lækker salat med masser af smag.

Lær mere om de 3 skridt her:

Base Boost Topping – sådan laver du lækker salat

og få inspiration til en lækker salat med dem her:

Spidsålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønner

Langtidsbagte tomater - det perfekte tilbehør

Langtidsbagte tomater - det perfekte tilbehør
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: så mange du lyster
Ingredienser
  • Tomater - ønsket mænge
  • salvie
  • oregano
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 100 grader og kom bagepapir på 1-2 bageplader.
  2. Skyl tomaterne og halver dem.
  3. Fordel tomaterne på bagepladerne og drys dem med salvie, oregano, salt og peber.
  4. Sæt pladerne i ovnen og bag dem i 4 timer.
  5. Sluk ovnen og lad tomaterne stå i ovnen natten over.
  6. Kom tomaterne på glas og opbevar dem på køl.
  7. Hæld evt. olivenolie over de bagte tomater for at forlænge holdbarheden.