Rabarbercrumble med vaniljeis

Rabarbercrumble med vaniljeis

Rabarbercrumble med vaniljeis er den nemmeste og lækreste dessert til både solrige og regnfulde sommerdage.

Den er både nem og hurtig at lave.
Dejen skal ikke rulles, æltens eller hæve.

Den skal bare smuldres sammen og bages i under 30 minutter i ovnen og server den så med en kugle vaniljeis for den ulitmative sommer dessert.

Rabarbercrumble med vaniljeisRabarbercrumble med vaniljeisRabarbercrumble med vaniljeisRabarbercrumble med vaniljeis

Dejen der aldrig driller eller fejler

Smuldre dej er nok den nemmeste tærte dej eller dej i det hele taget at arbejde med.
Den er garanteret også opstået efter gentagende fejlagtige forsøg på at lave en mørdej. For så at ende med at bruge den smuldrede dej i et desperat forsøg på at få en kage ud af det. Om man gjorde det!

Super sprød og knasende, sød og krydret og bare helt perfekt.
Smudre dej er altid en succes og frugterne du kan bruge er uendelige.
Æbler i efteråret, frosne bær om vinteren, stenfrugter i sensommeren, jordbær i sommer månederne og rabarber i foråret.

Rabarbercrumble med vaniljeis

Rabarbercrumble med vaniljeis er den lækreste kombination af surt, sødt, sprødt, koldt og cremet.

Hvis du serverer tærten imens den stadig er varm, smelter isen lyn hurtigt og forvandeler sig til den lækreste vaniljesauce. Men skulle du have tålmodighed til at vente på at den køler af, er det så lækkert at kombinere den søde og knasende tærte med en iskold kugle vaniljeis.

Det er altså helt op til dig hvordan du foretækker din is og tærte sammen.

Sol, sommer, is og rabarber

Ja og måske også lige jordbær, så har vi det essentielle af en god sommer, ikke?

Derfor skal du da lige have et par opskrifter mere med netop is og rabarber.

4 uimodståelige is desserter
Rabarberkompot
Kokosvafler med rabarberkompot

Rabarbercrumble med vaniljeis

Rabarber crumble med jordbær og vaniljeis
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: dessert
Antal personer: 6 personer
Ingredienser
  • 500 g rabarber, i ca. 2 cm stykker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniliepulver
  • 100 g Naturli´smørbar eller kokosolie
  • 100 g sukrin gold eller kokossukker
  • 100 g boghvedeflager
  • 100 g boghvedemel
  • Funky Fields Vanilje havreis til servering
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kom rabarberstykkerne i et ovnfastfad og vend dem med kanel og 2 spsk. kokossukker
  3. I en skål blandes smør, boghvedemel, boghvedeflager, resten af kokossukkeret og vaniliepulver til en smuldret dej.
  4. Fordel dejen oven på rabarber stykkerne, sæt fadet i ovnen og bag tærten i 25 min.
  5. Lad tærten køle af i 10-15 min og server den herefter i skåle med 1-2 kugler Funky Fields Vanilje havreis