Thai peanut hummus er måske din nye favorit hummus.
Den er lækker, cremet og fyldt med alle de gode smage fra det thailandske køkken.
Tahin, den ellers klassiske ingrediens, er vippet af pinden men kun for at gøre plads til peanutbutter.
Og hvornår er det lige at peanutbutter har været en dårlig idé?
I´m a hummussexual
Hånden op hvis du også elsker hummus.
Var der andre en mig der havde begge hænder i vejret, eller er jeg den eneste hummus elskende tosse her?
Ej det kan jeg næppe være, alle elsker hummus, ikke?
Jeg faldt på et tidpunkt, om det var facebook, instagram eller pinterest husker jeg ikke, over et billede hvor der stod: “I´m a hummussexual”
Den syntes jeg simpelthen var så morsomt og en pletskud beskrivelse af mig.
Jeg freaking E L S K E R hummus!
Hummus gør bare alt bedre. 9 ud af 10 gange ender jeg da også med at spise hele portionen selv sammen med en masse grøntsagsstave og så var det aftensmaden den dag, men hva pokker?! Den er jo både sund, nærende, fyldt med proteiner og alt muligt andet sundt.
Thai peanut hummus
Nu kan det måske lyde som om jeg bare elsker alt hummus, det gør jeg ikke.
Jeg er faktisk ret kræsen når det kommer til hummus.
Thai peanut hummus er blevet min nyeste hummus besættelse og den opfylder naturligvis alle mine krav for at være den perfekte hummus.
En god hummus skal i min optik være mega cremet, den skal havde masser af smag og så må den ikke sejle i olie.
Men hvordan får jeg så en cremet hummus tænker du måske?
Du bruger ganske simpelt en squash istedet. Den giver den lækreste cremede hummus og du får listet list grøntsager ind samtidig.
Hvis det ikke skal kunne ses at der er grøntsager i din hummus, så skræller du den bare inden den ryger i foodprocessoren og så ses det slet ikke.
Alt bliver bedre med hummus
Grøntsager, pizza, pasta, sandwich, wraps og jeg kunne blive ved – en solid skefuld hummus og alt bliver øjeblikkeligt meget bedre.
Hvis du er med mig på den, så tjek da lige de andre lækre hummus´er ud og bliv inspireret til din næste hummus.
Perfekt hummus
Karry-mango hummus
Rødbede hummus
Smoky spicy blackbean hummus
Hummus med karameliserede løg
- 240 g udblødte og kogte kikærter - svarende til 1 dåse, drænet vægt
- 2-3 spsk. peanutbutter
- ½ squash, skrællet og i tern
- 1 spsk. tamari
- 2 tsk. rød karry pasta
- 2 tsk. frisk ingefær, fint revet
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 1 lime, saften heraf
- salt og peber
- Til servering:
- 3 spsk. frisk koriander, groft hakket
- 2 stilke forårsløg, i tyde skiver
- 2 spsk. ristede og saltede peanuts, groft hakket
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend det helt jævt og cremet.
- Smag hummusen til med salt.
- Anret hummussen i en skål og top den med koriander, forårsløg og peanuts.
- Spis hummussen som dip til grøntsager eller brugt den som spread i burger, sandwiches eller wraps.
Ser lækkert ud! Vil helt klart prøve tricket med at putte squash. Mit trick til at få cremet hummus er at “smutte” kikærterne ud af deres skal, ligesom med mandler til jul 🙂 Det tager tid, men det giver den ultimative “creamyness”
Mit tip til en ultra cremet og luftig hummus er at hælde kikærtevandet i også?
Jeg bruger 2 dåser, hele indholdet fra den ene og de drænede kikærter fra den anden… og så tahin selvfølgelig. Behøver ingen olie?
Eeeej hvor MEGA lækkert. Det skal så meget prøves snarest 😉
for creaminess bruger jeg et meget simpelt og billigt trick: Vand…
Min favorit er en lækker spinat-humus. Den har en kraftig umami smag og er inspireret af det japanske køkken:
Masser af kikærter, citronsaft, tahin, løg (ikke hvidløg – spiser humus på daglig basis, så hvis folk skal holde ud til at være sammen med mig, så det være løg istedet..), spidskommen, salt, peber, æblecidereddike, persille, spinat, lys miso og ja, vand.
Prøv det, det er for lækkert – især med agurk, lidt soya og sauerkraut.
Eller mexi-bønnemos istedet:
Kidneybønner, flået tomater, rød peber, tahin, citron/lime saft, persille, salt, peber, spidskommen, rødløg og vand.
Serveres med sødkartoffelfritter = Heaven. Skal det gå hurtigt går gulerodsstænger og mungbønnechips (som dem du har på billedet) også 🙂