Thai peanut hummus

Thai peanut hummus

Thai peanut hummus er måske din nye favorit hummus.
Den er lækker, cremet og fyldt med alle de gode smage fra det thailandske køkken.

Tahin, den ellers klassiske ingrediens, er vippet af pinden men kun for at gøre plads til peanutbutter.
Og hvornår er det lige at peanutbutter har været en dårlig idé?

Thai peanut hummusThai peanut hummusThai peanut hummusThai peanut hummus

I´m a hummussexual

Hånden op hvis du også elsker hummus.
Var der andre en mig der havde begge hænder i vejret, eller er jeg den eneste hummus elskende tosse her?
Ej det kan jeg næppe være, alle elsker hummus, ikke?

Jeg faldt på et tidpunkt, om det var facebook, instagram eller pinterest husker jeg ikke, over et billede hvor der stod: “I´m a hummussexual”

Den syntes jeg simpelthen var så morsomt og en pletskud beskrivelse af mig.
Jeg freaking E L S K E R hummus!

Hummus gør bare alt bedre. 9 ud af 10 gange ender jeg da også med at spise hele portionen selv sammen med en masse grøntsagsstave og så var det aftensmaden den dag, men hva pokker?!  Den er jo både sund, nærende, fyldt med proteiner og alt muligt andet sundt.

Thai peanut hummus

Nu kan det måske lyde som om jeg bare elsker alt hummus, det gør jeg ikke.
Jeg er faktisk ret kræsen når det kommer til hummus.

Thai peanut hummus er blevet min nyeste hummus besættelse og den opfylder naturligvis alle mine krav for at være den perfekte hummus.
En god hummus skal i min optik være mega cremet, den skal havde masser af smag og så må den ikke sejle i olie.
Men hvordan får jeg så en cremet hummus tænker du måske?

Du bruger ganske simpelt en squash istedet. Den giver den lækreste cremede hummus og du får listet list grøntsager ind samtidig.

Hvis det ikke skal kunne ses at der er grøntsager i din hummus, så skræller du den bare inden den ryger i foodprocessoren og så ses det slet ikke.

Alt bliver bedre med hummus

Grøntsager, pizza, pasta, sandwich, wraps og jeg kunne blive ved – en solid skefuld hummus og alt bliver øjeblikkeligt meget bedre.

Hvis du er med mig på den, så tjek da lige de andre lækre hummus´er ud og bliv inspireret til din næste hummus.

Perfekt hummus
Karry-mango hummus
Rødbede hummus
Smoky spicy blackbean hummus
Hummus med karameliserede løg

Thai peanut hummus

Thai peanut hummus
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Ultra cremet hummus med alle de gode smage fra det thailandske køkken. Jeg laver min hummus i en Magimix CS 5200 XL foodprocessor
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Hummus
Antal personer: 2-4 personer
Ingredienser
  • 240 g udblødte og kogte kikærter - svarende til 1 dåse, drænet vægt
  • 2-3 spsk. peanutbutter
  • ½ squash, skrællet og i tern
  • 1 spsk. tamari
  • 2 tsk. rød karry pasta
  • 2 tsk. frisk ingefær, fint revet
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 lime, saften heraf
  • salt og peber
  • Til servering:
  • 3 spsk. frisk koriander, groft hakket
  • 2 stilke forårsløg, i tyde skiver
  • 2 spsk. ristede og saltede peanuts, groft hakket
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend det helt jævt og cremet.
  2. Smag hummusen til med salt.
  3. Anret hummussen i en skål og top den med koriander, forårsløg og peanuts.
  4. Spis hummussen som dip til grøntsager eller brugt den som spread i burger, sandwiches eller wraps.
Tips
Kan holde sig min. 5 dage i en lukket beholder i køleskabet

 

GemGem

GemGem