// Annonce for Tabasco //
Vegansk One Pot Quinoa Jambalaya smager krydret, stærkt og lækkert.
One pot cooking med smag af sydens Louisiana er denne jambalaya lavet med quinoa, bønner, masser af grøntsager og tabasco, der giver et spicy kick til retten.
Du skal altså kun have gang i en gryde for at lave denne jambalaya og den er er færdig på kun 20 min.
Vegansk One Pot Quinoa Jambalaya
Jambalaya er syd statens Louisiana´s svar på vores biksemad, italiens risotto og spaniens paella.
Den laves traditionelt med ris, grøntsager, masser af krydderier, tabasco og en god blanding af fisk, skaldyr, kød og pølse.
Min udgave af jambalaya er naturligvis vegansk og er derfor ikke helt traditionel.
Ris er byttet ud med quinoa og istedet for fisk, skaldyr, kød og pølse har jeg brugt en masse mættende og proteinholdige bønner.
Alle grøntsagerne, krydderierne og tabasco´en har selvfølgelig jeg ikke pillet ved. Du får bare her en piv lækker vegansk jambalaya, der mætter og smager lækkert og krydret.
Tabasco – ingrediens eller tilbehør?
Er Tabasco Sauce en ingrediens eller tilbehør?
Svaret er begge dele, for der er ingen grund til at vælge, når saucens hjerte er dens mangefacetterede stærke smag, der pifter maden op som tilbehør, men også giver dine retter dybde og et væld af smagsnuancer som ingrediens.
Tabasco sauce brandet er verdens første hot sauce, og har eksisteret siden 1868.
I det smukke deep south Louisiana, omgivet af sydens sumpe og marsklande, ligger Avery Island, hvor Tabasco har sin oprindelse. Her vokser den originale Tabasco chilipeber som Edmund McIIhenny opdagede og dyrkede, og her ligger det anlæg, hvor de berømte hot saucer er blevet fremstillet i over et århundrede.
Chilipebermassen saltes og forsegles i hvide egetønder og modner i tre år, før den blendes med destilleret eddike og får sin unikke og distinkte smag med et kick. Et kick, der løfter dine retter og perfektionerer din Bloody Mary, og som er grunden til, at 164 millioner flasker Tabasco Sauce bruges hver dag i over 180 lande verden over.
Giv fx. din scrambled tofu et pift tabasco, kikærteomelet, dressinger og alt andet der trænger til et spicy og lækkert kick.
Vind dit eget sæt Tabasco
Skal din mad også have et spicy kick?
I samarbejde med TABASCO® kan hele 5 af jer søde læsere vinde hvert jeres Tabasco sæt, så er det helt op til dig hvordan du vil bruge alle de flasker spicyness.
Sådan deltager du:
Fortæl mig hvordan du vil bruge Tabasco i din madlavning. Er det i din Bloody Mary, din Margarita eller Pina Colada?
På din pizza eller – ja det skal du fortælle mig, hvor skal de spicy dråber give din mad et kick?
Vinderne trækkes og offentlige gøres i dette indlæg onsdag d. 31/5
- 2,5 dl. quinoa - skyllet grundigt
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 500 g blandede bønner fx sorte bønner, borlottibønner og kidneybønner
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 rød peberfrugt, i strimler
- 1 grøn peberfrugt, i strimler
- 1 løg, fint hakket
- 2 fed hvidløg, fint revet
- 4 stilke bladselleri, i tynde skiver
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. basilikum
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. sød paprika
- ½ tsk. røget paprika
- 1 knivspids cayennepeber
- 2 laurbærblade
- 1-2 spsk. Tabasco sauce
- 2 spsk. tamari
- Salt og peber
- Kokosolie til stegning
- Finthakket koriander, forårsløg og lime til servering
- Varm en sauterpande op til medium varme, smelt kokosolien og steg løg, hvidløg, peberfrugt og bladselleri heri i 2-3 minutter.
- Tilsæt tabasco, tamari og alle krydderierne og vend det rundt.
- Tilsæt de hakkede tomater, bønner, bouillon og quinoa, bring det i kog og lad det simre under låg i 10 min, tag låget af og lad det koge i yderligere 5 min.
- Smag til med salt og peber og husk at fjerne laurbærbladene.
- Server retten toppet med koriander, forårsløg og limebåde og evt. mere tabasco sauce hvis det skal være ekstra spicy.
Ej hvor ser det lækkert ud! Det skal helt sikkert prøves en af de kommende dage 🙂
Jeg elsker at dryppe min færdige pizza med tabasco! Det giver lige det ekstra.
Ser super lækkert ud, skal helt sikkert prøves ??? Hvis jeg vinder et Tabasco sæt vil jeg bruge det i mine fyldte pandekager med bønner, kål og andet lækkert ?
Jeg er HELT vildt på begynderstadiet – dels hvad glæder veganerkost, dels stærk mad. Så jeg skulle klart bruge Tabasco-sauce, når jeg afprøver denne opskrift (de andre jeg har prøvet, har været en knaldende succes!) – og så ellers bare selv igang med at eksperimentere ?????
Jeg ville helt klart prøve at lave denne jambalaya, og så ellers bare til lige at give diverse retter et kick i almindelighed ??
Elsker din blog, opskrifterne er et hit, og jambalayaen skal også laves. Har en 14 årig knægt der er begyndt at interessere sig for madlavning så jeg tænker at sætte ham i sving ? Jeg har altid Tabasco-sauce til at dryppe på popcorn.
Omend noget utraditionelt er jeg helt vild med det twist, et par dråber Tabasco giver en klassisk spansk gazpacho 🙂
Jeg bruger Tabasco-sauce når jeg tilbereder sauce af friske tomater, som jeg blender til vores pizza, pasta og andet hvor tomat skal bruges.
Jeg bruger altid tabasco i min guacamole eller ovenpå en lækker avocadomad! 🙂
Tabasco er kanon til næsten alt grønt, synes jeg. Avocado er super med lidt dryp på. I de sammenkogte retter er det også fantastisk!
Jeg har endnu ikke brugt tabasco i min madlavning! Men det lyder da til at det er et kæmpe hit! Jeg er vild med spicey mad, og har allerede lyst til at prøve denne opskrift af i morgen aften ?jeg tænker også at det kunne være super godt i en vegansk fars jeg plejer at lave til du dumplings og den tilhørende sovs. Mums!
Jeg bruger Tabasco i min Bloody Mary. En flaske holder længe, tror jeg har haft 3 flasker i mit liv. Mærkeligt nok er min flaske næsten tom lige nu?
Jeg bruger den i min oli eddikke dressing
Den skal jeg i hvertfald prøve!!
Jeg ville tilsætte lidt tabasco i min spicy bønnepålæg (bønner, tomat, chili og sesam)