Choko/peanut chiamousse med jordbær og kakaonibs

Choko/peanut chiamousse

Choko/peanut chiamousse med jordbær og kakaonibs smager så forbudt, at du bliver helt bange for at sundhedspolitiet kommer løbende efter dig og fratager dig denne helt vanvittig lækre blanding af mums.

Men bare rolig, det gør de ikke.

Fordi hver eneste ingrediens heri er sunde, nærenede og fyldte med protein – men smager altså, som noget du kun burde spise om lørdagen, i selskab med din yndlings serie.

Choko/peanut chiamousseChoko/peanut chiamousseChoko/peanut chiamousse

Når det er mandag på en tirsdag …

Kan det være en rigtig god idé at forkæle sig allerede fra morgenstuden.

Så istedet for de sædvanlige kedelige havregryn med rosiner, kunne du jo fx. starte dagen med en lækker og cremet chiamousse, der smager lige så godt, som den lyder til at være forbudt.

Choko/peanut chiamousse med jordbær og kakaonibs

Choko/peanut chiamousse med jordbær og kakaonibs er ultra cremet.
Cremet fordi chiafrøene bliver blendet efter de har ligget i blød.

Det altså giver den lækreste cremede mousse, modsat den mere gelé lignede konsistens chiagrød ellers har.
Så hvis du tidligere har forsøgt dig med chiagrød og ikke været så vild med konsistensen, så prøv at blende den.
Det bliver til den lækreste cremede mousse og smagen kan du jo altid variere.

Skulle du nu fx. ikke være den store fan af peanutbutter, kan du altid bruge en anden nøddesmør.
Ristet mandelsmør fx.?
Ja det valg er helt op til dig  …

Er du også vild med at spise dessert til morgenmad?

Fordi det er jeg !

Altså, jeg elsker jo grøntsager og alt andet sundhed gøgl.
Men en ting er stensikkert !!
Det er at det skal smage godt, og når man kan få super sunde ting til at smage som dessert – så er jeg den gladeste chokoladegris i grøntsagsbedet.

Hvis du er med mig her, så tjek da lige disse mundvandsløbende morgenmadslækkerier ud:

Morgenmads bananasplit vaffel
Lakridssmoothie med fennikel og blåbær
Matcha chia morgenmadstrifli

Choko/peanut chiamousse

Peanutbutter/chokolade chiamousse med jordbær og kakaonibs
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad/Dessert
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • Peanutbutter lag:
  • 2½ dl mandelmælk
  • 4 spsk. chiafrø
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. kokos- el. agavesirup
  • Chokolade lag:
  • 2½ dl mandelmælk
  • 4 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. rå kakao
  • 1 spsk. kokos- el. agavesirup
  • Til servering:
  • Peanutbutter, jorbær og kakaonibs
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienser sammen til de 2 lag i hver deres skål og lad det trække i 10 min.
  2. Blend hver blanding, hver for sig, i en blender til en jævn og cremet konsistens.
  3. Kom lidt peanutbutter i 4 glas, og fordel hver blanding lagvist i de 4 glas.
  4. Top med jordbær og kakaonibs.