Frisk og sprød sommersalat med melon

Frisk og sprød sommersalat med melon

Frisk og sprød sommersalat med melon, avokado, gulerod og squash er den lækreste blanding af knasende sprødt, cremet, blødt, sødt og stærkt.
Alt det med kun 4 ingredienser, plus en dressing – naturligvis!

En salat uden dressing, ville jo være at bryde den vigtigste regel af alle.
Altså reglen om at salater skal druknes dressing før de spises og nydes.
Den kender du da godt, ikke?

Frisk og sprød sommersalat med melonFrisk og sprød sommersalat med melon

Det er dressingen der gør´et

Ja, jeg kan desværre ikke få det til at rime på samme måde som det gamle 60´er slogan ” det er smørret der gør´et.”
Og jeg ved da heller ikke lige, hvor passende det ville være, at komme smør på en salat…

Men dressing – dét skal der altså til, er det ikke rigtig?

Ellers kan det jo næsten være lige meget med den salat … eller?

Frisk og sprød sommersalat med melon

Frisk og sprød sommersalat med melon er min yndling sommersalat nummer 1!

Jeg laver den igen og igen, fordi den både er super nem og enkel at lave og så smager den bare så pokkers godt!
Med kun 4 ingredienser i både salat og dressing, så bliver det ikke lettere.

Dressingen til denne sommersalat er den klassiske sennepsvinaigrette. Den lækre syrlighed og skarphed passer så lækkert sammen med den søde melon.

Jeg har valgt cantaloupe melon, men det kunne lige så godt have været honning, galia eller vandmelon. Du kan altså bare bruge den melon du bedst kan lide eller allerede har liggende i køleskabet.
Salaten bliver lige lækker, uanset hvilken melon du vælger.

Sol, sommer og salat

Jeg gnasker mig igennem utallige skåle salat, uanset årstid.
Men sommersalater er bare ganske særlige, lækre og friske.
Derfor skal du da lige have et par stykker mere med på vejen, som du kan gnaske dig igennem resten af sommeren.

Quinoasalat med friske abrikoser
Glaskålssalat med quinoa og 3 x bær
Sommersalat med melon og agurk

Frisk og sprød sommersalat med melon

Frisk og sprød sommersalat med melon
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 2-4 personer
Ingredienser
  • 1 squash, i halve skiver
  • 1 moden avokado, i skiver
  • 4 små gulerødder, i diagonale skiver
  • 1 cantaloup melon, i kugler
  • 200 g rucola/spinat
  • Dressing: Sennepsvinaigrette
Fremgangsmåde
  1. Vend gulerødder, squash og melon sammen med sennepsvinagrette.
  2. Anret spinat/rucula i en skål og fordel blandingen ovenpå.
  3. Pynt med avokado og server evt. mere dressing til.