Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødder

Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødder

Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødder er sunde nok til at kunne spises til morgenmad og lækre nok til at være dessert.

Bund og topping er den samme nemme dej, fordi hvem har tid til at lave både en bund og en topping?
Snitterne er både nemme og hurtige at lave – den sværreste del ved hele processen, er tiden du skal vente på at de køler af.

Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødderHavregrynssnitter med rabarber og hasselnødderHavregrynssnitter med rabarber og hasselnødderHavregrynssnitter med rabarber og hasselnødder

Sund morgenmad og lækker dessert

Sunde nok, fordi teknisk set er ingredienserne de samme, som du ville lave havregrød af. Og lækre nok til at være en dessert, fordi havregrøden kommer i form af snitter.  Dog ikke en snitte, som den klassiske hindbærsnitte. Men en sund, sprød og smuldret snitte med rabarber, havregryn og hasselnødder.

Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødder

Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødder er altså både sunde, lækre og virkelige nemme at lave.

Dejen er meget smuldret og du vil med garanti tænke, at det her kommer på ingenmåde til at blive en snitte, jeg kan skære ud og løfte op – uden at den smuldrer ud af fingrene på mig.

Men bare rolig, når dejen til bunden er mast godt sammen og du utålmodig har ventet på at snitterne køler af, bliver det til de sprødeste snitter, der smuldre en del, så husk tallerken eller serviet under når du nyder en snitte. Ellers kræver det en tur med støvsugeren …

Gå amok i rabarber

Sæsonen er kort, så brug dem imens de stadig er her.
Her får du ihverfald 3 andre lækre opskrifter du kan kaste dig over.

Rabarberkompot
Rabarbercrumble med vaniljeis
Kokosvafler med rabarberkompot 

Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødderHavregrynssnitter med rabarber og hasselnødder

Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad/Dessert
Antal personer: 9 stykker
Ingredienser
  • 2½ dl havregryn, glutenfri
  • 2½ dl havremel, glutenfri
  • 1 dl hasselnødde flager
  • ½ dl koldt Naturli´smørbar eller kokosolie
  • ½ dl + 1 spsk. kokossukker eller Sukrin Gold
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. flagesalt
  • 350 g rabarber i 2 cm stykker
  • 1 tsk. tapiokamel eller anden stivelse som fx. arrowroot, Maizena eller kartoffelmel
Fremgangsmåde
  1. Kom rabarberstykkerne i en skål sammen med 1 spsk kokossukker og tapiokamel, vend det sammen og stil det til side.
  2. Bland alle de øvrige ingredienser sammen i en anden skål til en smuldret dej.
  3. Tag 2,5 dl dej fra til toppingen.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Pres resten af dejen ud en 20x20 cm bageform med bagepapir og bag den i 10 min.
  6. Fordel rabarber blandingen ovenpå og drys resten af den smuldrede dej ovenpå.
  7. Sæt den i ovnen og bag den i yderligere 30 min.
  8. Lad dem køle helt af inden du skærer den i 9 stykker.
  9. Spis dem til morgenmad, eftermiddagssnack eller som dessert med en kugle Funky Fields Hasselnødde is til.
Tips
Opbar snitterne i en lukket beholder i køleskabet. Her holder de sig 3-4 dage.