Kålwraps med thai peanut hummus og tofu

Kålwraps med thai peanut hummus og tofu

Kålwraps med thai peanut hummus og tofu er knasende sprøde og fyldte med både grøntsager og grønne proteiner.
Det er nemme og hurtige at lave, mætter dejligt og så smager de bare lækkert af alt det gode fra det thailandske køkken.

Spis dem til aftensmad eller brug dem i madpakken  – de bliver nemlig ikke bløde, heller ikke selvom du har været gavmild med hummusen …

Kålwraps med thai peanut hummus og tofuKålwraps med thai peanut hummus og tofuKålwraps med thai peanut hummus og tofu

Byt dine wraps ud med kål

Uanset om dit formål er at spise flere grøntsager, skære ned på kalorierne eller bare godt kan lide knasende sprøde wraps – så er kålwraps helt utrolig geniale.

Kålwraps har også den fordel, at de ikke bliver våde og bløde når de har ligget i madpakken nogle timer. Kålwraps forbliver knasende sprøde og lækre – også selv om du har været gavmild med hummusen. Og det ved vi jo alle godt, at det kommer til at ske, ikke?

Kålwraps med thai peanut hummus og tofu

Kålwraps med thai peanut hummus og tofu er spræng fyldte med grønne proteiner og masser af fiberrige grøntsager. Derfor mætter de forbavsende meget også selvom det “bare” er grøntsager.

Både tofu og kikærter har nemlig et højt indhold af proteiner.

Tofu´en bidrager med hele 15 g pr. 100 g og kikærterne med 9 g pr. 100 g. Men fordi kikærterne og grøntsager også indeholder masser af fibre, bliver de eksta mættende.

Så tro mig såden et par kålwraps ( eller 3-4 …) mætter både godt og længe.

Fyld dem med falafler eller …

Ja der er nærmest igen grænser for hvad man kan fylde i sådan en kålwrap.

Falafler fx. det er jo altid en god idé, ikke?
Eller hvad med en lækker og cremet karrysalat lavet af kikærter?

Se det var jo bare 2 gode bud, hvad ville du fylde dine kålwraps med?

Kålwraps med thai peanut hummus og tofu

Kålwraps med thaihummus og tofu
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Thai
Antal personer: 6-8 stk
Ingredienser
  • 1 lilla spidskål
  • 1 portion Thai peanut hummus
  • 2 gulerødder, i strimler
  • 1 peberfrugt, i strimler
  • 1 agurk, uden kerner og i halve skiver
  • 100 g bønnespirer
  • 200 g tofu - fx. Urtekrams
  • ½ dl tamari
  • ½ røget paprika
  • Til severing:
  • 1 rød chili, i skiver
  • Frisk koriander
  • 2-3 forårsløg, i tynde skiver
  • Hakkede peanuts
Fremgangsmåde
  1. Fold et rent viskestykke eller et par stykker køkkenrulle om tofu´en og placer den mellem 2 skærebrætter og sæt noget tungt oven på den i 10-15 min.
  2. Rør tamari og røget paprika sammen i en skål, smuldr den pressede tofu heri, rør det sammen og lad det marinere i 10-25 min.
  3. Tag 8 hele blade af spidskålet og snit resten fint.
  4. Varm en pande op til høj varme og steg den marinerede tofu her i til den bliver sprød og gylden, ca. 5 min.
  5. Kom en god spsk. hummus i hver kålwrap og fyld dem med grøntsagerne.
  6. Drys lidt tofu henover og pynt med forårsløg, koriander, chili og peanuts.