Linsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges

Linsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges

Linsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges er alt fra den danske sommer lige ned i salatskålen.

Salaten er fyldig og mættende og kan både spises alene eller bruges som tilbehør til alle de andre sommerlige retter.

Enkel og lækker salat, der er nem at lave og som tilfredsstiller både din mave og dine smagsløg.

Linsesalat med bagte rabarber, radiser og aspargesLinsesalat med bagte rabarber, radiser og aspargesLinsesalat med bagte rabarber, radiser og aspargesLinsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges

Er det en frugt eller en grøntsag?

Ja hvad er de egentligt – de der sure røde stængler?

Vi har det med at bruge rabarber i kager, desserter og andre søde lækkerier.
Så må det jo være en frugt, ikke?
Men nej, rabarber er faktisk en grøntsag.

Det er da lidt sjovt.
Og modsat gælder det for fx. avokado og tomater – dem opfatter vi som grøntsager, men faktisk er de frugter.

Jeg ved ikke med dig, men jeg kunne aldrig finde på at bruge en tomat i en dessert, men avokado og rabarber er begge lige skønne i både søde retter og salte retter.

Linsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges

Linsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges er et glimrende eksempel på hvor gode rabarber er i det salte køkken.

Deres syrlighed passer så lækkert sammen med den krydrede smag fra linserne, og den overraskende milde smag radiser får når de steges eller bages.

Asparges har ligesom rabarber en kort sæson, så det glæder om at bruge dem imens der er her, og hvilken bedre måde at bruge dem på end sammen med rabarber.

Salaten skal naturligvis også have en dressing, fordi ingen salat uden dressing – vel?

Dressingen minder meget om den klassiske sennepsvinaigrette, men har fået flot og knasende selskab af blå birkes. Ja de er altså ikke kun gode ovenpå rundstykkerne, men også virkelig lækre at komme i dressinger.

Er du mere til det søde?

Ja vi har jo alle vores forskellige smagspræferencer – nogle er mest til det salte og andre til det søde.

Jeg selv har lidt en fod i begge lejre når det kommer til rabarber. Jeg elsker at bruge dem i salater og gryderetter med smæk på krydderierne, ligesom i denne kokos-rabarber curry.

Men jeg kan nu altså også rigtig godt lide de mere klassiske rabarberlækkerier og dem kan du se nogle af lige her:

Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødder
Rabarbercrumble med vaniljeis
Hjemmelavet rabarberkompot

Linsesalat med bagte rabarber, radiser og aspargesLinsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges

Linsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 4-6 personer
Ingredienser
  • 2 dl grønne linser
  • 4 stængler rabarber, i 2 cm tykke diagonale skiver
  • 1 bundt asparges, i 5 cm stykker
  • 1 bundt radiser, i kvarte
  • 100 g feldsalat, eller anden bladgrønt
  • 1 dl. hasseldnødde flager
  • 1 spsk. ahorn- eller agavesirup
  • salt og peber
  • lidt kokosolie til stegning
  • Birkesdressing:
  • 1 citron, saften heraf
  • 2-3 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. blå birkes
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1-2 spsk. ahorn- eller agavesirup
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til efter dine sød/sur præference.
  2. Kog linserne efter anvisning på posen og vend dem med 2 spsk. dressing imens de stadig er varme.
  3. Tænd ovenen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  4. Kom rabarber skiverne på pladen og vend dem med sirup, salt og peber.
  5. Sæt pladen i ovenen og bag dem i ca. 10 min. - hold øje med dem, de må ikke blive for bløde.
  6. Varm en pande op til høj varme, smelt kokosolien og steg radiserne heri i 5 min.
  7. Tilsæt asparges og lad dem stege med i yderligere 3-4 min.
  8. Vend radiser, asparges og rabarber sammen med linserne.
  9. Kom feldsalaten i en skål og fordel linseblandingen ovenpå.
  10. Pynt med hasselnødder og server resten af dressingen til.