Mexikansk burger med guacamole

Mexikansk burger med guacamole

Mexikansk burger med guacamole er krydret, snasket, lækker og let.
Den har nemlig ikke nogen bolle, hvilket måske virker som burger blasfemi.

Men tro mig, alle dine burger behov bliver opfyldt her.
Fordi er det i virkeligheden bollen, der gør en burger god?

Mexikansk burger med guacamoleMexikansk burger med guacamoleMexikansk burger med guacamole

Den perfekte burger?

Hvad gør en burger god?

Er det bollen?
Nej vel?

Sådan en burger kommer som oftes med en tavelig hvid, tør og fuldstændig ligegyldig bolle.
Så hvorfor ikke bare droppe den helt?

Du får stadig masser af smag og ikke mindst snask!

Mexikansk burger med guacamole

Mexikansk burger med guacamole er super snasket og dejligt krydret – lige som en burger skal være.

Istedet for den tarvelige hvide bolle bruger vi friske og sprøde salatblade, det giver en dejlig let burger og istedet for at være tung og træt efter en burger, er der nu plads til at spise 2 eller måske endda 3 burger, helt uden at ende på sofaen bagefter for at slå mave.

Bøffen er lavet af søde kartofler, masser af krydderier og får bid af quinoa, sorte bønner og majs. Et kæmpe hit hos både som og store burgermaver.

Bolle eller blad?

Okay, okay! –  jeg indrømmer det gerne….

Et salatblad kan ikke gøre op for en god sprød bolle, men det kan være et glimrende alternativ til de dage hvor man gerne vil have noget let og frisk.

Så her har du et par lækre burgerbolle opskrifter du kan bruge, hvis din burger skal være sprød og fyldig.

Grønne og glutenfrie quinoaboller
Glutenfrie burgerboller

Mexikansk burger med guacamole

Mexikansk burger med guacamole
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Mexikansk
Antal personer: 8
Ingredienser
  • 500 g søde kartofler, skrællet og i tern
  • 2 dl kogt quinoa
  • 1 - 1,5 dl kikærtemel
  • 1 dåse sorte bønne
  • 1 lille dåse majs
  • 1 lille rødløg, fint hakket
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. chiliflager
  • Salt og peber
  • Tilbehør:
  • Guacamole
  • 1 Hjertesalat, i blade
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 1 rød chili, i skiver
  • Koriander til pynt
  • evt. Glutenfrie burgerboller eller grønne quinoaboller
Fremgangsmåde
  1. Damp de søde kartofler i 10 min i en gryde med lidt vand i bunden eller i en dampindsats, eller til de er helt møre.
  2. Kom de dampede kartofler i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, quinia og alle krydderierne og blend til en jævn konsistens.
  3. Rør majs, sorte bønner og kikærtemel i.
  4. Er farsen meget vånd tilsættes det lidt mere mel.
  5. Form farsen til 8 bøffer.
  6. Varm en pande op til medium varme, tilsæt kokosolie og lad det smelte.
  7. Steg bøfferne 2-3 min på hverside og bag dem herefter færdige ved 200 grader i 20 min.
  8. Anret bøfferne på salatbladene eller i boller og top med guacamole, chili og koriander

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem