Små kokosfrikadeller med chili og søde kartofler

Små kokosfrikadeller med chili og søde kartofler

// ANNONCE FOR FISKARS //

Små kokosfrikadeller med chili og søde kartofler har en lækker sprød stege skorpe og er dejligt bløde indeni.

De er spækket med smag, er super nemme at lave og kan bruges som tilbehør til salater, som fyld i kålwraps eller pitabrød eller spises som en lækker lille mundhapser når den lille sult melder sig.

Små kokosfrikadeller med chili og søde kartoflerSmå kokosfrikadeller med chili og søde kartoflerSmå kokosfrikadeller med chili og søde kartofler

Godt udstyr til god mad

Du behøver hverken være kok eller anden passioneret mad-entusiast for at skulle gå op i godt køkken udstyr.

Mad er noget vi (forhåbentligt) laver hver dag, det stiller altså krav til det udstyr vi bruger.
Dine knive skal være skarpe, skærerbrætter skal være store nok så råvarerne ikke falder over kanterne hele tiden, du skal have skåle til at røre, blande og mikse i og du skal have gryder og pander, der kan klare og holde til hverdagsbrug.
Hvis dit køkkenudstyr ikke er i orden, bliver madlavningen en sur pligt og noget man egenligt helst vil undgå.

Ting vi bruger hverdag, skal være af ordentlig kvalitet.
Fiskars Hardface serie med gryder, pander og kasseroller er desiget til at kunne klare lidt af hvert og er derfor en rigtig god ven at have med i køkkenet.
Belægningen i både gryder og pander er super hårdfør – de kan både tåle høj opvarmning, metalredskaber og at komme i opvaskemaskinen.
Belægningen er har også sliplet, så hverken deller eller pandekager sætter sig fast og går i stykker.

Små kokosfrikadeller med chili og søde kartofler

Små kokosfrikadeller med chili og søde kartofler er pandestegte og får derfor den lækre sprøde stegeskorpe, der både giver god smag og god konsistens.

Med en god stor pande er det igen sag at stege en stor portion frikadeller på en gang.
Selvom det slet ikke er nødvendigt for at undgå at dellerne sætter sig fast, så valgte jeg alligevel at tilsætte lidt kokosolie.
Det giver nu bare en ekstra sprød skorpe og bruger du kokosolie med smag bliver kokossmagen bare yderligere forstærket, i min bog er det kun en fordel – jeg er nemlig vild med kokos.

Derfor serverer jeg også en knasende sprød og frisk salat til med bønnespirer, mango og kokos.

Stegt, ristet, dampet og kogt

Ja det er altså ikke så lidt vores gryder og pander skal holde til.

Hverdagen kalder på mange måltider og her har du et par ekstra ideer til lækre retter du kan lave i dine gryder og på dine pander:

Okonomiyaki
Karrystegt blomkålssris med pomolo og kokos-lime crispy tofu
Bønnepasta med gulerodssauce, broccoli og pinjekerner

Små kokosfrikadeller med chili og søde kartofler

Små kokosfrikadeller med chili og søde kartofler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Veganske frikadeller
Antal personer: 20-25 stk.
Ingredienser
  • 2,5 dl røde linser
  • 600 g søde kartofler, i tern
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl kokosmel - den almindelige
  • 3 tsk. grøn karrypasta
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk. røde chiliflager
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 1,5 dl. kikærtemel
  • salt og peber
  • kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Kog linserne efteranvisningen på posen til en grødlignende konsistens.
  2. Damp de søde kartofler møre i en grynde med lidt vand i bunden eller i en dampindsats, ca. 10-15 min.
  3. Kom løg og hvidløg i foodprocessoren og hak det helt fint.
  4. Tilsæt kogte linser, dampede kartofler, grøn karrypasta og alle de øvrige krydderier og blend det til en jævn konsistens.
  5. Tilsæt kokosmel, kikærtemel og loppefrøskaller og brug pulsknappen til det er jævnt fordel.
  6. Lad farsen stå og samle sig i 10-15 min.
  7. Form farsen til små runde frikadeller og steg dem i lidt kokosolie på en medium varm pande, ca. 5 min på hver side hele vejen rundt.