Sund jordbær smoothie – med masser af skjulte grøntsager gør det sjovt at spise sundt.
Smoothien er fyldt med grøntsager, men de bliver yndigt skjult af den fineste lyserrøde farve og søde smag af jordbær.
Skal du have flere grøntsager i børnene eller dig selv og er en grøn smoothie for, ja grøn? – så er denne smoothie altså lige sagen, fordi grøntsagerne kan altså hverken ses eller smages.
Får børnene til at elske grøntsager
Nu er det jo desværre ikke sådan, at alle børn ( eller voksne ) elsker broccoli, spinat og kålsalater.
Så når vi skal have de små skeptikere, for jeg vil ikke kalde dem kræsne, til at spise grøntsager må vi altså være lidt snedige.
Fordi hvem siger at den eneste rigtige måde at spise grøntsager på er ved at spise dampet broccoli og store blandede salater? Det vigtigste er vel at de spiser grøntsager og ikke hvilken form de kommer i?
Der findes mange listige metoder til at skjule grøntsager. En af dem er at komme dem i en smoothie og få dem til at sødt, unden at bruge alt for meget frugt.
Sund jordbær smoothie – med masser af skjulte grøntsager
Sund jordbær smoothie – med masser af skjulte grøntsager smager sødt og lækkert og konsistensen er tyk og cremet.
Men hvordan kan en smoothie, fyldt med grøntsager være lyserød?
Grøntsager er jo grønne…
Jo jo, det er da mange af dem der er, men ikke alle.
I denne smoothie har jeg brugt frossen blomkål og skrællet squash.
Hvis du nu sidder og rynker på næsen og tænker frossen blomkål alligevel? Så kan jeg trøste dig og sige at det smager på ingen måde af kål. Den skrællede squash er sammen med tofu´en med til at give en lækker cremet konsistens.
Og bare rolig, tofu´en smager heller ikke igennem, fordi tofu smager slet ikke af noget. Istedet bidrager den med masser af proteiner og giver en lækker og cremet konsistens.
Hvis du nu alligevel syntes det er for mærkeligt at komme tofu i sin smoothie, så kan du sagtens bruge en plantebaseret proteinpulver istedet.
Fyldende grøntsager der smager som slik
Har du nogensinde tænkt over, at slik altid har fået smag fra enten frugt eller andre sunde ting? Altså sund i sin rene form og ikke i den syntetiske form når den kommer som slik.
Vingummi, der smager af alt fra jordbær til appelsin, æble og bær. Lakridser og chokolade er jo også i sin rene form ganske sund.
Så når vi giver smooties smag af slik, er det meget lettere at få børn og andre grøntsags fornægtere til at slubre grøntsager i sig, helt uden at rynke på næsen.
Få flere opskrifter på smoothies med slik smag her:
Lakridssmoothie med fennikel og blåbær
Sund chokolade smoothie
Rødbedesmoothie med hindbær og lakrids
- 200 g frossen blomkål
- 150 g silken tofu, fx. Clearspring
- 100 g frosne jordbær
- 1-2 dl mandelmælk eller anden plantebaseretmælk
- ½ frossen banan
- 1 squash, skrællet og i tern
- 1 tsk. vaniljepulver
- Topping:
- Rawnola
- Friske jordbær, i kvarte
- Kom alle ingredienser i en blender og blend det til en tyk og cremet konsistens.
- Hæld smoothien i en skål og top den med friske jordbær og rawnola
GemGem
Elsker dine opskrifter og billeder! Ville lige høre om du fryser blomkålen rå eller koger/damper den inden du fryser den ned?
Du er sød Thea, tusind tak 😉 Jeg køber faktisk blomkålen frossen. Enten på Nemlig.com eller i Super Brugsen – desværre ikke øko dog …
Hejsa, kan man også bruge denne opskrift med broccoli? 🙂
Natuligvis, men farven vil ikke blive lige så smuk 😉
TAK for disse fantastiske lækkerier ?
Jeg kunne ikke finde frossen blomkål så jeg brugte frisk. Jeg overhældte den med kogende vand, men erdet en fremgangsmåde du vil anbefale?
Tak Meike
Jamen velbekomme Mieke, hvor jeg da bare glad for at du syntes om lækkerierne 😉
Du kan sagtens bruge den metode.
Jeg ville bare gøre den dagen inden og så fryse blomkålen ned.
At blomkålen er frossen gør en stor forskel for konsistensen på smoothien.
Hej Maria
Nu når der skal laves blomkålssuppe i denne uge, så har jeg jo stokken tilbage fra 3 blomkål. Vil jeg kunne bruge dem til denne smoothie? 🙂
Hilsen Stine
Du både bruge stokken i en smoothie, men også i suppen 😉
Tusind tak for de lækreste opskrifter!
Jeg er helt uerfaren med tofu. Når du skriver silken tofu, er det så en bestemt slags, som er den eneste der kan bruges i denne opskrift? Jeg har en helt almindelig neutral tofu. Kan det bruges?
På forhånd tak 🙂
Jamen velbekomme Malene! Hvor er jeg glad for at høre du syntes det er nogle lækre opskrifter.
Silken tofu er som navnet næsten afslører silke blød.
Den er derfor rigtig god i smoothies da den bidrager med en lækker cremet konsistens.
Almindelig tofu vil jeg ikke anbefale i smoothies, den giver ikke helt samme gode konsisten og så synte jeg den smager igennem på en lidt uheldig måde 😉
Jeg håber det giver mening, eller skal du bare spørge igen 😉
Tusind tak for svaret! Det giver god mening 🙂
Her hjemme lever vi nærmest af din mad…så endnu engang tak for alle de opskrifter, du deler 🙂
Ej er det rigtigt?
Jamen altså hvor bliver jeg bare stolt!
Og sikke en masse dejlig mad i så får 😉
Hej Maria!
Opskriften ser skøn ud, men er det ikke en ret stor portion til én person? Eller der står jo også bare “1 portion” – hvor mange er den i så fald tænkt til? 🙂
Det kommer jo helt an på hvor stor appetit man har.
Jeg kan ihverfald snildt spise hele portionen selv – uden at blinke 😉
Jeg vil lige høre hvilken blender du har – og hvor lang tid det tager at få smoothien helt glat. Jeg synes der stadig er klumper i min – og det giver ikke point hos drengene :-/
Jeg har en vitamix blender.
En dyr bandit, men hver en krone værd!
Jeg blender mine smoothies i 2-4 minutter alt efter hvor mange af ingredienserne er frosne.
Hej Maria,
Tak for lækre og inspirerende opskrifter, både her og i flere af dine kogebøger som står hjemme på min boghylde…
Ang. tofu – bidrager det “kun” til konsistensen eller er der andre gavnlige effekter?
Jeg tænkte lidt på om man måske kan skifte det ud med noget andet…
Hilsen Line
Jamen velbekomme Line.
Hvor er jeg glad for at høre du bliver inspireret af mine opskrifter og at jeg også står hjemme i boghylden hos dig.
Tofuen bidrager med protein og en cremet konsistens.
Du kan sagtens undlade den og udskifte den med fx. plantemælk og noget proteinpulver.
Hej Maria! Tsk for en masse lækre opskrifter 🙂 skræller du kun squashen pga. farven eller har det også noget med smagen at gøre? Mvh. Tine
Hej Trine,
Ih hvor er det dejligt du syntes det!
Til denne opskrift er det kun pga farven jeg skræller squashen 😉