Juni favoritter og opskrifter

Juni favoritter og opskrifter

Juni favoritter og opskrifter –  19 nye opskrifter er det alligevel blev det til i løbet af travl måned hvor der bla. skulle skydes billeder til min næste kogebog. En lækker blanding af sunde, søde og nemme retter.

Få et indblik i alle opskriftene fra måneden der gik. Læs også om mine personlige favorit spisesteder, gadgets, kogebøger, produkter og om hvad der skal ske af spændende ting i juli.

Lad os starte med et gensyn med alle opskrifterne.

Juni favoritter og opskrifterJuni favoritter og opskrifterJuni favoritter og opskrifter

1. Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødder // 2. Kålwraps med thai hummus og tofu // 3. Linsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges // 4. Choko/peanut chiamousse med jordbær og kakaonibs // 5. Frisk og sprød sommersalat med melon // 6. Små kokosfrikadeller med chili og søde kartofler // 7.  3 x saltede snacks til din fredagscocktail // 8.  Rabarberis // 9.  One Pot cremet thai-peanu linsegryde // 10.  Krydrede grillspyd med søde kartofler, løg og asparges // 11. Koldskåls chiagrød med rabarber  // 12.  Naturli´fastfood // 13. Karamelliseret blomkålssalat // 14. Madpandekager med krydderurter, hummus og stegte grøntsager // 15. Sund Ben & Jerrys is: Bananis med cookie dough // 16. Mexikansk burger med guacamole // 17. Rawnola – Glutenfri granola, der ikke skal bages // 18. Sund jordbærsmoothie // 19. Spidskålssalat med friske abrikoser og tamairistede solsikkekerner

Juni favoritter og opskrifterJuni favoritter og opskrifter

1.  Yndlings mad produkt #1

Nødder fra Nøddebazaren i bionedbrydelig emballage.

Jeg har længe været fan af nødderne fra Nøddebazaren – især de ristede hasselnødder, de smager jo seriøst som nougat – men efter deres emballage er blevet bionedbrydelig elsker jeg dem bare endnu mere.

2. Yndlings mad produkt #2

Ny produktserie fra Simply Organics – 24 økologiske produkter i alle Føtex og Bilka butikker. Du finder alt fra kikærtemel, kikærter – også de sorte, quinoa, ris, amarant, chiafrø og meget meget andet til ganske fornuftige priser. Jeg er vild med det. Nu behøver du altså ikke længere at skulle en tur i helsekosten for at få fingrene i en pose kikærtemel.

3. Yndlings spisested:

Gló – Islandsk økokoncept indtager Danmark, nærmere bestemt I Mad & Vin i Magasin på Kgs. Nytorv. Gló byder på økologisk fastfood i en ny, lækker og sund fortolkning. På menukortet finder du alt fra burger, fritter, salater, juice, smoothies og lækre kager. Alt er som udgangspunkt vegansk, men kød kan tilvælges.

Udover at maden er økologisk og mega lækker, så går Gló også rigtig meget op i at midske madspild. ved Fx. at bruge de sjove ender fra grøntsagsnudlerne i deres juicer – jeg er vild med det altså!

4. Yndlings ingrediens/råvarer

Kirsebær – solmodne mørke søde kirsebær. Uhm !!! Det ene tager ligesom bare det andet. Men jeg bruger dem også i salater, på chiagrød og på smoothies. Kirsebær er bare godt – HELE TIDEN!

5. Yndlings You Tuber

Fablunch – Olga har ikke bare et nuttet accent, hun laver også gode velproducerede videoer med lækre, let tilgængelige veganske opskrifter, der som bonus også alle er glutenfrie. Hun poster desværre ikke så ofte, men når hun gør, er det altid med endnu en lækker og genneført video og opskrift.

6. Yndlings køb:

Hele 7 nye baggrunde fra Soularty. De var meget længe undervejs ( 2 mdr … ) og der kom også told på. Men jeg er stadig mega glad for alle mine nye baggrunde. Med et efterhånden stort udvalg af forskellige baggrunde er det både sjovt og inspirerende at style maden på alle mine billeder.

7. Yndlings kogebog #1

Nice Cream – hjemmelavet is med gode og sunde ingredienser, behøver jeg egentlig sige mere?

Ej ok, måske lidt så …

Bogen indeholder ialt 52 mundvandsløbende opskrifter på is uden mælk, sukker, gluten eller tilsætningsstoffer. Isene smager ikke piv lækre, de er også super nemme at lave. 100 % nydelse med 100 % naturlige ingredienser. Ja faktisk er isene så sunde at du sagtens kan spise dem til morgenmad …

Du kan købe bogen lige her hos Green Goddess: Nice Cream

8. Yndlings kogebog #2

Super sunde superfoods – den ultimative guide til, hvordan du kan spise dig sund og glad med energien i top.
Bogen indeholder gode køkkentips og lækre opskrifter med brugen af superfoods.
Og lige noget for en helse hippe madglad type som mig!

Oplevelser og begivenheder i Juni:

Der har været fart over feltet i juni – både på arbejdsfronten, men sørme også på fornøjelses fronten.

Jeg har bla. fået taget nye portrætfoto med den super dygtige Mathilda Yokelin, den kvinde er altså bare magisk med et kamera. Jeg hader normalt at få taget billeder og ender altid med et akavet smil og en underlig posering. Men Mathilda formår at fange mig fra mine bedste vinkler og slapper jeg af og smiler naturligt.

Med mig selv tilbage bag kameraet, blev der på 5 dage lavet og skudt billeder af 70 retter til min næste bog Sunde Skåle. Det er lige dele hårdt og fantastisk og jeg kunne ikke have gjordt det uden hjælp fra min søde veninde Sabrina.

Senere på måneden holdte jeg sammen med min businesspartner Ida vores madworkshop. Det var en stor succes – alle gik hjem med masser af inspiration og maven fuld af lækker mad – hjernemad! Og fordi workshoppen gik så godt og har fået så meget opmærksomhed, har Ida og jeg besluttet at holde endnu en. Lørdag d. 2. september sker det og du kan allerede booke din plads her: Hjernemadsworkshop

Fornøjelsesfrosten har budt på lækre smagfulde sager.

Jeg har blandt andet været til tasting event på nyåbnede Gló – ja det har du allerede læst om hvor begejstret jeg var for. Maden smager virkelig godt, også er der bare så smukt dernede.

Som blogger bliver jeg tit inviterer til forskellige events, og med fare for at komme til at lyde som en forkælet møgunge, så er det desværre ikke alle der er lige gennemførte. Men bare i den seneste uge, har jeg været til hele 2 af den virkelig gennemførte salgs.

I mandags steg jeg ombord på Færgen Ellen til et virkelig gennemført madlavningsevent arrangeret af Simply Organics. Her skulle vi bloggere i køkkenet og lege med alle de lækre produkter de netop har lanceret. Christine og jeg teamede op og fik kreereret den lækreste opskrift. En pariser bøf – i en meget nyfortolket udgave, men så freaking lækker! Den skal jeg selvfølgelig nok dele opskriften på, snart!

Senere på ugen var det med en noget anden agenda at jeg satte mine fødder på toppen af København til en event arrangeret af Bullit på Mash Penthouse. Bullit laver bourbon og selveste Tom Bullit, stifteren, var med. Vi fik serveret de lækreste drinks og der var sørget for lækker vegansk mad til mig – ja det kan de altså godt finde ud af på Mash.

Altså alt i alt en måned med masser af gode sager på både arbejds- og fornøjelsesfronten.

Hvad skal der ske i juli:

Ikke ret meget for at være helt ærlig.

Juli står i sommerferiens tegn, og selvom jeg hverken skal ud og rejse eller holde sådan rigtig ferie, så drosler jeg alligevel lidt ned. Istedet gemmer jeg de opskrifter, jeg jo ikke kan lade være med at lave og deler dem til august, hvor vi alle er tilbage til hverdagen igen.

Men lidt spændende sager skal der nu alligevel ske.

Jeg skal bla. undervise hele 35 kursister på Suhrs i hvordan man laver lækker grøn mad. Datoen nærmer sig og sommerfuglene i min mave bliver større og større.

En anden og ret så stor begivenhed for juli er at min datter Alma fylder 10 år. 10 !!! Hvordan er det lige at min lille baby nu er blevet så stor? Jeg begriber det ikke, fordi jeg er jo ikke blevet en eneste dag ældre …

Tillykke – du er noget til bunden – Det var alt fra mig i denne omgang.
Nu har du hørt om alle mine favoritter, fået et indblik i hvad der sker her i Vanløse og fået et resume af alle opskrifterne fra maj. Måske der var nogle du ikke fik prøvet eller nogle, som godt kan tåle at blive lavet igen.

Er der noget du går og syntes der mangler her på bloggen? Skal der være flere kageropskrifter? Mangler du ideer til snacks? Eller er det salaterne eller noget helt 4. du mangler inspiration til? Hold det endelig ikke inde! Del gerne dit ønske i en kommentar, du er også velkommen til at sende mig en mail.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGemGemGem

GemGemGemGemGemGemGemGemGemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGemGemGem

GemGem