Vegansk og glutenfri Banoffee Pie.
Ja hvad er det nu for en størrelse?
En banoffee Pie er en lækker tærte med en sprød bund og er fyldt med karamel, bananer, kokosflødeskum og chokolade.
Altså, en himmelsk mundfuld af lækkerhed!
Banana+toffee = Banoffee
En Banoffee pie er en klassisk engelsk dessertkage, der har fået sit navn ved at sammensætte banan og toffee, altså karamel.
Banan og karamel passer noget så lækkert sammen og når de får selskab af cremet kokosflødeskum og hakket mørk chokolade bliver det hele, om muligt, endnu mere lækkert.
Det kan måske lyde som lidt af en dessertbombe med både sprød bund, karamel, bananer, kokosflødeskum OG chokolade.
Men faktisk er den overraskende let.
Altså ikke på den måde at du kan spise 2 kæmpe store stykker uden at ende på sofaen for at slå mave.
Men mere på den måde, at hvis du kan holde dig til det ene stykke, får du hverken kvalme eller brug for at åbne knappen i dine jeans.
Vegansk og glutenfri Banoffee Pie
Min Banoffee Pie er både vegansk og glutenfri.
Bunden er lavet af en kombination af mandler og glutenfrie havregryn og bliver både sammenhængende og sprød.
Karamellen er den sammen fra min saltede dadelkaramel tærte, og som titlen afslører er den lavet af dadler og har fået et lækkert twist af salt. Det søde med det salte, som man siger…. eller?
Flødeskum lavet af kokos er ikke lige så fed som den klassiske flødeskum og derfor er den heller ikke lige så tung.
En vegansk og glutenfri Banoffee Pie er derfor svaret på dine dessert drømme.
Især hvis du elsker kombinationen af sprødt, blødt, sødt og cremet.
Eller med andre ord, alt der er lækkert!
Det store kagebord?
Ja, jeg har naturligvis andre lækre sager at byde på hvis du er mere til chokolade, jordbær eller rabarber.
Prøv fx. en af disse, eller lav en af hver, hvis du skal byde på det store og meget lækre kagebord.
Intens chokoladekonfekt tærte
Vegansk og glutenfri jordbær tærte
Rabarbercrumble med vaniljeis
- Bund:
- 80 g mandler
- 200 g glutenfri havregryn
- ½ tsk. kanel
- ¼ tsk. flagesalt
- 4 spsk. kokosolie, smeltet
- 2 spsk. ahornsirup eller anden flydende sødning
- 1½ -2 spsk vand
- Karamel: Saltet dadelkaramel
- Fyld:
- 400 ml kokosmælk, stået på køl natten over og kun den fede del
- 3 store bananer, i skiver
- 2 stykker mørk chokolade, fint revet
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smør en 25 cm tærteform med vegansk smør eller kokosolie og kom et tilpasset stykke rundt bagepapir i bunde af formen. Den kan godt undlades, men gør det nemmere at løsne tærten.
- Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem helt fint.
- Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser til bunden og kør det til smuldret konsisten, men så kan presses fast sammen imellem fingrene.
- Fordel dejen i formen og tryk den jævnt og grundigt ud i hele formen,
- Prik huller i bunden med en gaffel, det forhindre dejen i at bule op.
- Bag bunden i ovnen i 10 min og lad den herefter kølene.
- Følg fremgangsmåden for karamellen og fordel den på den afkølede bund.
- Pisk den fede del af kokosmælken til kokosflødeskum og skær bananerne i skiver.
- Fordel bananskiverne ovenpå karamellen, top med kokosflødeskummen og pynt med chokoladen.
Hvilken str. tærtefad har du brugt ?
jeg har brugt en 25 cm tærteform
Der gik ikke længe før jeg var nødt til at lave denne – det blev i dag. Og den smager virkelig fantastisk! Er vild med din blog – helt klart min favorit madblog 🙂
Ih du er sød! Tusind tak det bliver jeg bare SÅ glad for at høre!
Ja den er god denne her ikke, jeg må vist også snart lave den igen 😉
Jeg kom selvfølgelig til at lave bunden fra dadelkarameltærten, men det fungerede nu også ganske fint. Måske alt i alt stadig til den søde side, men rigtig lækker 🙂