Chokolade-Tahin Knasbarer

Chokolade-Tahin Knasbarer

Chokolade-Tahin Knasbarer er den ultimative chokolade forkælelse.

Helt seriøst, så er chokolade + tahin = en uimodståelig lækker bid af himlen!
Jeg siger det bare, men tag endelig ikke mit ord for det.
Skynd dig ud i køkkenet og lav dine egne Chokolade-Tahin Knasbarer og find selv ud af det.

Chokolade-Tahin KnasbarerChokolade-Tahin KnasbarerChokolade-Tahin KnasbarerChokolade-Tahin Knasbarer

Den ultimative kombination

Chokolade og tahin er måske ikke den mest oplagte kombination.

Men nu er vi jo nogle, ja det er selvfølgelig mig selv jeg taler om her, der har et svagt punkt for lige netop tahin.
Og nå ja, chokolade også.
Naturligvis!

Du behøver ikke at have læst med længe, for at vide jeg er ret glad for tahindressing på nærmest alle mine salater.
Så når man har et sweet spot for både tahin og chokolade, hvorfor så ikke kombinerer dem?

Resultatet var intet mindre end den ultimative kombination.
Glem alt om chokolade med appelsin, mint eller karamel.
Chokolade og tahin, dét er vejen frem!

Chokolade Tahin Knas Barer

Chokolade Tahin Knas Barer er bogstaveligt talt en lille bid af himlen.
Den dybe, ristede sesam smag, der tydeligt trænger igennem chokoladen, er lækker!

Og i kombination med alle de forskellige teksturer, bløde, seje og knasende overraskelser, gør faktisk bare hele oplevelsen, så meget mere lækker!

Ja, jeg kunne ihvertfald ikke nøjes med bare et stykke …

Leg med det

Så længe du holder dig til chokolade – tahin blandingen, og søger for at tilsætte en god blanding af sødt, sprødt og knasende kan det nærmest ikke gå galt.

Har du ikke poppet ris, så brug cornflakes.
Eller er det hampefrø du ikke har stående, så brug sesamfrø eller solsikkekerner istedet.
Andre indgredienser, der også ville være lækre er fx. gojibær, kakaonibs, nødder, poppet quinoa eller knuste riskiks.

Brug hvad du har og hvad du kan lide.
Leg med det og være opfindsom!

En afbalancert kost er chokolade i begge hænder

Chokolade kommer fra kakaobønnerne, der vokser på et træ og laver en plante. Ergo er chokolade en salat!
Spis derfor mere chokolade (og tahin) og få en afbalanceret kost.

Ej, spøg til side, men chokolade er bare så pokkers godt, om ikke andet så for ens mentale sundhed.
Derfor får du da lige 3 opskrifter mere til din sunde og afbalancerede kost, ikke?

Superfood chokoladebark
Popcorn med chokolade og peanutbutter
Sunde cookie dough kugler

Chokolade-Tahin Knasbarer

5.0 from 2 reviews
Chokolade-Tahin Knasbarer
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, gutenfri
Ret: Chokolade, snack
Antal personer: 16-20 stk
Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade, min. 75 %
  • 2 dl tahin eller anden nøddesmør fx. peanutbutter eller mandelsmør
  • 75 g glutenfri havregryn
  • 75 g hel boghvede, rå og ukogt
  • 75 g rosiner
  • 30 g hampefrø
  • 10 g poppede ris
  • 1 nip flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Smelt chokolade og tahin sammen i en skål over et vandbad.
  2. Vend alle de øvringe ingredienser sammen med den smelede chokolade og tahin.
  3. Kom bagepapir en form fx. 20 x 20 cm eller 10 x 30 cm.
  4. Fordel blandingen heri og stil den på køl i 1 time.
  5. Skær den nu faste Chokolade-Tahin Knasbar i ønskede stykker.
  6. Opbevar stykerne i en lukket beholder i køleskabet.
Tips
Kan holde sig op til 4 uger i køleskabet, men tro mig de er spist længe inden da.

Vanløse Blues

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem