Friske forårsruller med sriracha tofu

Friske forårsruller med sriracha tofu

Friske forårsruller med sriracha tofu og masser af grøntsager, i nærmest alle regnbuensfarver, er mad man bliver glad i låget af.

Både fordi den er smuk, men også fordi det smager så pokkers godt.
Den sjoveste måde jeg kender, at spise grøntsager på.
Fordi sammen med de friske forårsruller, følger der også masser af dip.

Friske forårsruller med sriracha tofuFriske forårsruller med sriracha tofuFriske forårsruller med sriracha tofu

Gå aldrig ned på dip

Der er mange ting her i livet man ikke skal gå ned på.
Topping fx.
Alt fra vafler til yoghurt og suppe, bliver bare bedre med en ordentlig omgang topping.

Noget andet man heller ikke skal gå ned på er dip.

Fordi helt ærligt, hvad er en grøntsagsstav, uden dip i så store mængder, at man ikke kan se grøntsagen – kedelig ikke?
Dip må der altså til!

Friske forårsruller med sriracha tofu

Friske forårsruller med sriracha tofu bliver naturligvis serveret med dip i lige så store mængder du ønsker.

Jeg valgte min trofaste kompagnon; tahindressingen, men twistede den dog lige med lidt sriracha.
Du kan også vælge en af disse 3 skønne dips, eller alle sammen.
Fordi, man skal jo ikke gå ned på dip, vel?

En rulle, to ruller – rigtig mange ruller

Den ene rulle har det med at tage den anden.
Så når først du er blevet fortrolig med rulle teknikken, kan du kaste over disse lækre ruller.

Og husk nu dippen ikke, det er nærmest halvdelen af fornøjelsen – hvis ikke mere …

3 x friske forårsruller
Friske forårsruller med masser af grønt og skønne dips
Friske forårsruller med asparges og nektariner

Friske forårsruller med sriracha tofu

Friske forårsruller med sriracha tofu
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad, vietnamesisk
Antal personer: 12 stk
Ingredienser
  • 12 ark rispapir
  • 100 g frisk spinat
  • ½ lilla spidskål, fint snittet
  • 2 gulerødder, i julienne strimler
  • 1 agurk, i strimler - uden kerner
  • 250 g firm tofu
  • 1 aubergine, halveret på langs og i stave
  • Srirachamarinade:
  • 2 dl tamari - glutenfri soya
  • 2 tsk. sriracha, eller efter smag
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 fed hvidløg, fint revet
Fremgangsmåde
  1. Placer tofuen i mellem 2 skærebrætter med køkkenrulle imellem og læg noget tungt ovenpå.
  2. Pres tofuen i min. 15 min for af få den overskydende væske ud.
  3. Skær tofu og aubergine i stave og kom dem i hver deres frysepose
  4. Rør alle ingredienser til marianden sammen, fordel den i de 2 fryseposer og lad det trække i 30. min.
  5. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  6. Fordel marineret tofu og aubergine på bagepladen og bag det i 15 min, eller til auberginen er mør.
  7. Udblød rispapir arkene et ad gangen i lunket van og læg det på et vådt viskestykke.
  8. Placer lidt spinat, spidskål, gulerod, agurk, tofu og aubergine et par cm fra den del af rispapiret der er tættest på dig.
  9. Rul fast, men forsigtigt en omgang, fold siderne ind mod midten og rul derefter rullen færdig.
  10. Server rullerne som tilbehør til glaskålssalaten og med dip til. fx. tahindressing tilsat sriracha.

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem