Glaskålssalat med agurk, chili og koriander og spicy miso dressing

Glaskålssalat med agurk, chili og koriander

Glaskålssalat med agurk, chili og koriander er en knasende sprød og frisk salat lavet af ganske få ingredienser.

Få ingredienser med smæk på smagen.

Salaten bliver serveret med en spicy misodressing og kan være det lækre friske tilbehør til et utal af retter.

Glaskålssalat med agurk, chili og korianderGlaskålssalat med agurk, chili og korianderGlaskålssalat med agurk, chili og koriander

Lidt, men godt!

Kan en salat med ganske få ingredienser være en smagseksplosion?

JA!

Selvfølgelig kan den det.

Glaskålssalat med agurk, chili og koriander

Glaskålssalat med agurk, chili og koriander indeholder kun 6 ingredienser.
Altså lige bortset fra dressingen – den tæller vi ikke med her.

Men det betyder ikke, at den ikke skal med.

Fordi det skal den da! – du ved da godt, hvordan jeg har det med salater uden dressing, ikke?
Men det skal selvfølgelig være helt op til dig, om du vil spise din salat med eller uden dressing.

Salaten her er nemlig både frisk og fyldt med smag fra chili, lime, koriander og ristede sesamfrø.

Friske og sommerlige salater

Selvom sommervejret har været lidt af en mangelvare denne sommer, så fejler lysten til sommerlige salater ikke noget.

Ihvertfald ikke hos mig!

Hvis du er med mig her, så er der mere lækker salat inspiration lige her.

Glaskålssalat med quinoa og 3 x bær
Frisk og sprød sommersalat med melon
Spidskålssalat med friske abrikoser og tamariristede solsikkekerner

Glaskålssalat med agurk, chili og koriander

4.0 from 1 reviews
Glaskålssalat med agurk, chili og koriander
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 2 glaskål, i tern - uden skræl
  • 1 agurk, uden kerner - i både
  • 1 bundt koriander, groft hakket
  • 1 rød chill, fint hakket
  • ½ dl ristede sesamfrø
  • ½ lime, saften heraf
  • 1 nip salt
  • Dressing:
  • 1½ lime, saften heraf
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2 spsk. tahin
  • 2 spsk. tamari
  • 1 spsk. brun ris miso
  • 1 tsk. sriracha - eller efter smag
  • vand
Fremgangsmåde
  1. Vend glaskål, agurk, koriander, chili og sesamfrø med limesalt og salt.
  2. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
  3. Tilpas konsistenen med lidt vand ad gangen.
  4. Server dressingen til salaten.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem