Grøn chiamousse

Grøn chiamousse

Grøn chiamousse er din grønne start på dagen, helt uden at smage grønt.

Istedet smager den mere som en lækker dessert.
Den er nemlig både sød og cremet og ligger lag i lag med frugt, yoghurt og granola.
Altså en lækker og sund morgenmads trifli.

Grøn chiamousseGrøn chiamousseGrøn chiamousseGrøn chiamousse

Grøn start på dagen

At vi skal spise minimum 600 g grønt og frugt om dagen, det ved vi allerede.
Noget andet er så rent faktisk at få det gjort.

Spiser man hvad man betegner som en almindelig sund kost.
Du ved, den med havregyn eller brød til morgenmad, rugbrød til frokost og sovs og kartofler til aftenmad.

Ja så kan det faktisk være ret svært bare, at komme op i nærheden af de 600 g.
Derfor er jeg kæmpe fortaler for at liste grønt ind på alle muligemåder – også i morgenmaden.

Grøn chiamousse

Grøn chiamousse til morgenmad giver dig en grøn start på dagen.

Den indeholder nemlig både spinat og grønne superfoods.
Mén, du kan altså overhovedet ikke smage det.
Chiamoussen smager sødt og så er den cremet og mega lækker.

Noget andet godt ved den er, at du kan lave til flere dagen ad gangen.
Den kan nemlig fint holde sig i køleskabet i mere et blot et par dage.

Så nu er der ingen undskyld for ikke at starte dagen sundt og grønt og dermed komme foran i grønt regnskabet, allerede fra morgenstunden.

Morgenmad til hele ugen

Kaffe, hindbær eller chokolade?

Ja vi har jo alle vores præferencer, ikke?

Derfor har jeg mange flere lækre chia variationer til dig, så nu er det bare med at vælge, eller lave en af hver og have morgenmaden klar til hele ugen.

Mocca chia – chiagrød med kaffesmag
Choko-Peanut chiamousse
Hindbær chiamousse

Grøn chiamousse

Grøn chiamousse
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 4 spsk. chiafrø
  • 2,5 dl vand
  • 3 spsk. hampefrø
  • 1 tsk. hvedegræs - kan undlades
  • 1 tsk. spirulina - kan undlades
  • 1 tsk. maca - kan undlades
  • 150 g spinat, frossen
  • 1 lille banan
  • Soya yoghurt
  • Poppet quinoa eller rawnola
  • Kirsebær, uden sten - i kvarte
Fremgangsmåde
  1. Rør chiafrø, hampefrø, vand, hvedegræs, spirulina og maca sammen i en skål og lad det trække i 15 min. eller natten over i køleskabet.
  2. Kom chiablandingen i en blender sammmen med spinat og banan og blendt det helt jævnt og cremet.
  3. Kom kirsebær og poppet quinoa eller rawnola i bunden af 2 glas.
  4. Kom ¼ af chiablandingen i hvert glas og top med kirsebær, poppet quinoa eller rawnola og soya yoghurt.
  5. Fordel resten af chiablandingen i begge glas og top med lidt soyayoghurt og drys evt, med mere poppet quinoa eller rawnola.

 

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem