Naturlige proteinbarer til madpakken, efter træning eller bare til den søde tand.
Det er populært som aldrig før at spise præfabrikerede proteinbarer.
Disse her er hjemmelavede af udelukkende naturlige ingredienser.
De er lækre, søde og knasende.
Faktisk minder de lidt om en Lion bar, og det gør jo ikke noget, vel?
Myten om hvor proteinerne kommer fra
Jamen, hvordan får du nok proteiner i din veganske kost?
Ja, det er det spørgsmål jeg får stillet oftest.
Men bare rolig, du skal nok, helt uden problemer, få dækket dit proteinbehov med en vegansk kost.
Også selv om du er en fuldvoksen mand, der løfter tunge vægte flere gange om ugen.
Der er nemlig proteiner i alt! … også i broccoli og bananer!
Fordi lidt har også ret, og alle bække små, som man siger.
Der, hvor du virkelig finder proteiner, er i quinoa, bælgfrugter som bønner, linser og kikærter, og i nødder, frø og kerner. Faktisk indeholder alle disse lige så mange proteiner pr. 100 kcal som animalske kilder gør pr. 100 g.
Og i den veganske kost kan du spise meget større mængder, simpelthen fordi de ikke indeholder lige som mange kcal.
Naturlige proteinbarer til madpakken
Med en sammensætning af bønner, boghvede og nødder kommer vi op på et ganske fornuftigt proteinindhold i disse naturlige og hjemmelavede proteinbarer.
Der er perfekte som den lækre snack i madpakken, til efter din træning, eller ja, bare når du er sulten for sjov.
En ting er stensikker, det er at du får svært ved at holde nallerne væk fra dem – de er nemlig vandvittig gode!
To snack or not to snack
En madpakke er ikke fuldendt, med mindre den også indeholder en eller anden form for snack.
De kan både være af den søde eller saltede slags.
De kan sagtens være købte, men de kan også være hjemmelavede.
Her får du ihvertfald inspiration til 3 flere af slagsen, som alle vil gøre lykke i madpakken.
Sunde quinoa cookies
Glutenfri kerne knækbrød
3 x grøntsagschips
- 240 g sorte bønner, udblødte og kogte – svarende til 1 dåse
- 2 dl tørrede figner
- 3 spsk. kokosolie
- 3 spsk. kakao
- 1 nip salt
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 dl ristede hasselnødder
- 1,5 dl tørrede morbær
- 1 dl hel boghvede
- Klip de tørre stilke af fignerne, kassér dem og hak fignerne groft.
- Kom dem i en foodprocessor med bønner, kakao, kokosolie, salt og vaniljepulver og kør det til en jævn, ensartet og klistret masse.
- Kom massen i en skål og ælt de øvrige ingredienser ind så de er jævnt fordelt.
- Beklæd en form eller et fad med bagepapir og tryk massen ud i formen så den er ligeligt fordelt.
- Stil formen i køleskabet i mindst 1 time inden massen skæres i barer.
- Opbevares på køl hvor barerne kan holde sig mindst 1 uge.
Hej Maria
Lækker opskrift! Jeg tænkte på, om det ikke er lidt misvisende at skrive, at veganske “proteinkilder” indeholder færre kalorier end animalske? Du nævner bl.a. kerner, bælgfrugter og nødder – men kan vi ikke blive enige om, at der er væsentligt flere kalorier pr. 100 gram i dem end i 100 gram rød bøf, et stykke torsk eller kylling? Jeg anfægter på ingen måde, at man sagtens kan få dækket sin protein- og generelle næringsbehov gennem animalsk kost, men lige kaloriedelen er et lidt tvivlsomt argument. Eller tager jeg fejl? 🙂
Hvor ser de bare gode ud søde Maria. Dem må jeg helt bestemt prøve 🙂
Tak søde Stinna – jeg kan garantere dig at de er SÅ gode!
Dem må du bare prøve 😉
Aller vigtigst – tak for en fantastisk inspirerende side 🙂 Lige et spørgsmål til opskriften – skal de hele boghvedekerner i ukogte? Det går jeg næsten ud fra – men bare for at være sikker 😉
Hvor er det skønt at høre du finder min side inspirerende – det bliver jeg bare SÅ glad for at høre.
Du har forstået det helt rigtigt, boghvedekernerne skal i hele og ukogte 😉
God fornøjelse med opskriften, du har noget rigtig lækkert i vente 😉
Alle aminosyrer findes i bladgrønt så spiser vi det, så får vi alt det protein vi har behov for ?
præcis 😉
Hej Maria
Tak for dejligt opskrifter!
Tror du man ville kunne fryse barene, hvis ikke man kan nå at spise dem indenfor 1 uges tid?
Det kan du sagtens gøre, men tro mig – de holder ikke ugen ud 😉
Hej 🙂
Kender du fordelingen af protein, kulhydrater of fedt i de her barer?
Knus Natasha
Nej det gør jeg desværre ikke.
Jeg ville rigtig gerne regne det ud.
Men det kræver log-in til alle de tjenester der udbyder den slags.
Og det har jeg desværre ikke, da jeg normalt ikke går op i den slags.
Kan jeg erstatte morbær med tranbær – og rulle til kugler i stedet? Forsøger at inspirere mit madkundskabshold til vegetarmad. Tænker ordet proteinbar vil vække interesse 🙂
Det kan du selvfølgelig sagtens, både bruge tranebær og rulle til kugler.
Og ja, når noget hedder noget med protein, plejer det at vække interesse 😉
De røg lidt for hurtigt, de her barer – kunne ikke lade dem stå ;P
Jeg skiftede morbær ud med tørrede tranebær, da det var hvad vi lige havde, men tænker ikke det gjorde dem mindre gode.
De skal bestemt laves igen snart 🙂
Kan man erstatte figner med dadler? 🙂
Det kan man godt, men fignerne er med til at give en knasende konsistens 😉
Kan jeg erstatte hel boghvede med boghvede eller hirseflager? Tak
Ikke umiddelbart desværre…
Den hele boghvede tilføjer et lækkert knas som flagerne desværre ikke helt kan gøre
Rigtig lækre barer med masser af fiber, smager godt og tilfredsstiller en lille sult. Lækre ingredienser. Også en virkelig god idé med de sorte bønner og hel boghvede, som jeg ikke har set andre steder.
Dem kommer jeg nok til at lave noget mere!
Mine barer blev ikke helt så faste og sammenhængende som dem på billedet – har på fornemmelsen, at der kom for mange nødder og for meget boghvede i.
Jeg fandt det lidt svært at følge opskriften, fordi bl.a. mængden af figner, nødder og boghvede er opgivet i dl – hvorfor ikke gram?!:-)
Men de fungerer stadig og smager som sagt rigtig godt.
Tak for opskriften
Ja de er bare gode ikke?
De er også et kæmpe hit herhjemme 😉
Ærligt, så bruger jeg dl mål fordi det er SÅ meget hurtigere end at stå og veje en hver ingrediens af 😉
Men jeg kan da godt se at det måske er bedre når dit resultat er så meget anderledes end mit.
Det vigtigste er heldigvis også at de smager godt 😉
Ja, det er jo det! Og efter at have lavet dem 2-3 gange mere er jeg ved at finde mine blandingsforhold.
Som en nem og lækker morgenmad kan jeg i øvrigt anbefale at smuldre en af barerne ud i en skål (soya)yogurt i stedet for f.eks. granola:-)
Et spørgsmål: Hvilken foodprocessor bruger du til at blende ingredienserne sammen, for jeg bruger en lille smoothie-blender, og det er godt nok ikke optimalt og tager en krig, fordi alle ingredienserne jo er lidt tørre. Jeg kender ikke lige så meget til foodprocessorer, tror du en billig en til et par hundrede kan klare opgaven?
Øvelse gør mester, ikke 😉
Uhm hvor lækkert at bruge dem som drys, tak for den ide!
Det må jeg da lige selv prøve 😉
Hos mig selv har jeg magimix foodprocessor, men hos min kæreste har jeg en Bosch foodprocessor til knap 500 kr og den kan nu også sagtens klare det 😉