Bagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeis

Bagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeis

// Annonce for Naturli´//

Bagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeis er små individuelle efterårstærter, der er fyldte med alt der er godt.
Udover at få hele hytten til at dufte himmelsk og munden til at løbe i vand, er de også super nemme og hurtige at lave.
Og det bedste af det hele er, at du garanteret har de fleste ingredienser hjemme allerede.

Så var det ikke en god idé at smutte en tur køkkenet og overrask familien med en lækker dessert?
Jo, ikke…?

Bagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeisBagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeisBagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeisBagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeisBagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeis

Røde, søde, sure og grønne

Æbler kommer i mange smukke farver, størelser og surhedsgrader.
Jeg elsker æbler, og spiser minimum et æble om dagen, hverdag, året rundt.
Og er derfor også et pragteksemplar af en efterlever, af det velkendte ordsprog “et æble om dagen holder lægen for døren”.

Om det er æblet alene, der er årsagen til jeg sjældent besøger lægen, er nok ikke tilfældet, men – det er nok heller ikke helt uden indflydelse…

Æbler er nemlig super sunde!
De indeholder masser vitaminer og fibre. Heriblandt pektin, der er særligt godt for en sund og balanceret tarmflora.
Derudover har æbler også et forholdsvist lavt sukkerindhold og i kombination med de mange fibre, påvirker æblet derfor ikke dit blodsukker på samme måde som en banan fx. kan gøre.

Æbler er den perfekte snack på farten, de kræver ingen anden forberedelse end en tur under hanen og så er det er bare i tasken med æblet og er klar til at blive spist, når den lille sult melder sig.

Nu kan æbler jo (heldigvis) bruges til andet, end at stille den lille sult, de kan også stille din lækkersult…

Bagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeis

Bagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeis er en lækker og hurtig måde at stille lækkersulten på.

30 minutter …

Længere tid tager det altså ikke.
Lige fra du går igang, til du kan sætte tænderne i herlighederne.

Æblerne udhules og fyldes med en lækker økologisk og plantebaseret choko smørbar fra Naturli´ og en simpel, men lækker, havregryns crumble. Det i sig selv er piv lækkert, men vi stopper da ikke her.
Næ nej, æblerne servers da også lige med den utroligt lækre hasselnøddeis fra Funky Fields – puh den is er (farligt) god altså…

Og nu siger jeg ikke, at man kan “komme til” at springe æblerne over …
Og “komme til” at spise isen og choko cremen sammen alene …
Næ næ, det er slet ikke det jeg siger …
Nej …!

Fra sund snack til lækker dessert

At sætte tænderne i et frisk, sprødt og saftig æbler er noget af det bedste jeg ved.
Og især lige nu, hvor det vrimler med alle de gode danske sorter.

Discovery æblet er min ultimative favorit, sæsonen for dem er desværre bare så frygtelig kort. Herefter vælger jeg rød aroma eller cox orange. Alle 3 æbler har det tilfælles at de både er gode som spiseæbler, i salater og i desserter.
Når æbler ikke bare skal nydes som en lækker snack, kan de trylles om til uendelige mange lækkerier.

Se bare disse 3 æble-lækkerier her:

Hjemmelavet æblemos med kanel og ingefær
Veganske kanelpandekager med æblemos
Chai chiagrød med æblemos og friske figner

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Bagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeis

Bagte æbler med chokolade, crumble og hasselnøddeis
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dessert
Antal personer: 4 stk.
Ingredienser
  • 4 æbler
  • Fyld:
  • 4 spsk. Naturli´Choko Plante Smørbar
  • 1 dl havregryn
  • 4 spsk. havremel el. anden glutenfri mel
  • 2-3 spsk. kokosolie el. Naturli´ Smørbar
  • 2 spsk. kokossirup el. anden flydende sødning
  • 1 tsk. kanel
  • Til servering:
  • Funky Fields Hasselnøddeis
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Skær toppen af æblerne, skrab kernehus og æblekød ud så der er ca. 1 cm tilbage.
  3. Bland havregryn, havremel, kokosolie, kokossirup og kanel sammen til en smuldret konsistens.
  4. Kom æblerne i et fad og fyld dem med 1 spsk. Choko Plante Smørbar i hvert.
  5. Top med havregryns blandingen og sæt fadet i ovnen.
  6. Bag æblerne til de er møre og toppingen er sprød, ca. 30 min.
  7. Lad æblerne køle en smule.
  8. Anret æblerne på 4 tallerkner og server dem med hasselnøddeis.