Chai chiagrød med æblemos og friske figner

Chai chiagrød med æblemos og friske figner

Chai chiagrød med æblemos og friske figner minder til forveksling om en æbletrifli.

Ja, den smager sådan set også til forveksling af æbletrifli.
Men faktisk, er det en sund og nærende lækkerbisken, som du altså kan spise til morgenmad.

Hvor lækkert lyder det lige, om jeg må spørge?

Chai chiagrød med æblemos og friske fignerChai chiagrød med æblemos og friske fignerChai chiagrød med æblemos og friske fignerChai chiagrød med æblemos og friske figner

Efteråret smager af…

Uh altså, det smager jo af mange lækre ting, er det ikke rigtigt?
Græskar, svampe, blommer, brombær, kål, friske figner og jeg kunne blive ved, ku´jeg…

Men det, der for mig især smager af efterår, er æble og kanel.
Og selvfølgelig i kombination med hinanden.

Det er næsten lige så godt som kombinationen af chokolade og peanutbutter…
Altså, næsten ikke…

Ej, det hverken kan eller kan man jo slet ikke sammenligne, vel?
Chokolade til en anledning og æbler til en anden – sådan må det være…

Men æbler i kombination med kanel, dét kan altså noget og her har jeg kombineret det i en lækker morgenmadskreation, der smager af dessert.

Og dessert til morgenmad, har mig bekendt aldrig været en dum idé, og da slet ikke når det overhovedet ikke kan smages, at der i den, gemmer sig masser af grøntsager!

Chai chiagrød med æblemos og friske figner

Jo, den er god nok, du læste faktisk rigtigt.

Denne helt utrolig lækre chai chiagrød med æblemos og friske figner smager altså af æbletrifli og på ingenmåde af den blomkål, som jeg (selvfølgelig?) har smuglet ind.

Jeg kan jo nærmest ikke lave noget, uden liiiige at skulle blande grøntsager ind i det også.

Men gør det nu noget, så længe det bare smager godt?
Det er vel i virkeligheden det, der er det vigtige ikke?
Og smager godt – det er lige hvad den her chai chiagrød gør!

Krydret æblemos, syrlig yoghurt og en ultra cremet chiagrød.
Der altså både gemmer på blomkål og alle de varme krydderier vi kender fra chaiteen og bliver toppet med granola og friske figner.

Så bliver det vist ikke mere efterårs-lækkert, hva?

Spis en regnbue

Rød, gul, grøn …

Chiamousse kommer i alle regnbuens farver, så vælg din yndlings farve, eller bedre endnu.
Lav alle sammen og har morgenmaden klar til hele ugen.

Golden Milk Chiamousse
Grøn chiamousse
Hindbær chiamousse

Lad mig da også lige høre hvad du synets om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Chai chiagrød med æblemos og friske figner

Chai chiagrød med æblemos og friske figner
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 4 spsk. chiafrø
  • 3 spsk. hampefrø
  • 2,5 dl. vand
  • 200 g rå blomkål
  • 1 lille banan
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. kardmomme
  • ¼ tsk. allehånde
  • ¼ tsk. stødte nelliker
  • Til anretning:
  • 3 dl. soya yoghurt
  • 2 dl. krydret æblemos
  • 1 dl. granola
  • 2 friske figner, i både
Fremgangsmåde
  1. I en skål røres chiafrø, hampefrø og alle krydderierne sammen med vand og lad det trække i min. 15 minutter.
  2. Imens dampes blomkålen mør i en gryde med en lille smule vand, det tager ca. 15 min.
  3. Hæld overskydende vand fra blomkålen og kom det i en blender sammen med banan og chia blandingen og blend det helt jævnt og cremet.
  4. Kom æblemosen i bunden af 2 glas og fordel chiagrøden ovenpå.
  5. Top med granola og friske figner.
  6. Spis chiagrøden med det sammen, hvor de er lune, eller stil dem i køleskabet i 2-3 timer og nyd dem kolde istedet.
Tips
Chiamoussen kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet, så du kan med fordel lave morgenmaden klar til flere dage.