// Annonce for Fiskars //
Cremet tomatpasta med vegansk parmesanost er både en opgradering, i særklasse, af den skrabede studenter klassiker; pasta med ketchup og den fancy studenter udgave; pasta med pesto.
Du får istedet en ultra cremet og hjemmelavet tomatsauce og drysset, der hører sig til alle pastaretter – i en vegansk udgave….
Parmesan osten!
Naturligvis…
Hvordan dét kan lade sig gøre, ja det er du kun et enkelt klik og 20 minutter væk fra at finde ud af.
Såe, skal vi ikke bare se at komme igang?
At koge pasta er ingen raket videnskab
og dog …
Fordi er der noget, der faktisk er svært, så er det at koge perfekt pasta.
Du ved, den der ikke koger over, bliver overkogt … eller underkogt!
Den, der ikke klister sammen og den, der ikke ender i køkkenvasken sammen med kaffekopperne og kaffegrumsen fra imorges …
Suk!
Tænk at noget så simpelt, faktisk kan være SÅ kompliceret!
Men ved du hvad, det skal det heller ikke være og derfor er der også løsninger til det hele.
1. Der skal ikke låg på gryden, imens pastaen koger!
2. Tjek kogetiden på posen og brug timerfunktionen i din telefon – fordi hvem har egentligt et ´æggeur´ nu om dage?
3. Skyl din kogte pasta med koldt vand, når det er kogt. Det stopper kogning og fjerner den overskyende stivelse, der får pastaen til at klistre sammen. Ikke noget med at drukne pastaen i olivenolie, det gør ikke noget godt for pastaen …
4. Glem alt om si, dørslag og manglende grydelapper. Nu komer låget nemlig ind i billedet, igen?
På Fiskars Hard Face gryder er låget udstyret med en silikonekant, som du kan holde på, når du skal hælde vandet ud af en af de af to hældefunktioner, der også er i låget.
En bred til kartoflerne og en med huller til pastaen og nudlerne.
Smart ikke?
Og nu er det altså slut med overkogt, underkogt pasta med kaffegrums til aftensmad.
Cremet tomatpasta med vegansk parmesanost
Istedt for kaffegrums, kunne du jo forkæle din pasta med en ultra cremet tomat pastasauce og drysse den med vegansk parmesanost.
Det lyder også meget mere appetitligt, ikke?
Det kan jeg garantere dig for, det også er!
Jeg har nemlig både spist den til frokost, aftensmad og frokost igen og havde der været mere tilbage, ja så havde jeg sgu snuppet en portion til aftensmad igen.
Men gryden er desværre lige så tom, som glasset med den veganske parmesan…
Fordi er der ikke noget med, at man ikke skal kunne se saucen for ostedrys?
Jo, det er vist sådan der…
Nå men anyways, det tager forbavsende kort tid at bikse herligheden, lidt længere tid end de to studenter udgaver, tilgengæld sparer den dig for tiden med at samle alle pastaerne op fra vasken og det er vel også en slags sparet tid?
Nye livretter
At pasta er og bliver en livret, det står fast.
Derfor tænkte jeg, at lidt inspiration til nye pastavariationer kunne være lækkert.
Og måske endda blive til nye livretter?
Her er der ihverfalt 3 mere at vælge imellem.
Pasta med græskarsauce og stegte svampe
Pastasalat med majs og hummusdressing
Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 250 g linsepasta eller anden glutenfri pasta
- Cremet tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g frisk spinat
- 1 løg, fint hakket
- 1 fed hvidløg, fint hakket
- 1 dl cashewnødder - udblødt i 3 timer
- 1 spsk. balsamico glace
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. basilikum
- ¼ tsk. salvie
- salt og peber
- kokosolie til stegning
- Vegansk Parmesan
- 2½ dl cashewnødder
- 4 spsk. gærflager
- ¼ tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. flagesalt
- Kog pastaen efter anvisning på pakke.
- Varme en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
- Tilsæt hvidløget og steg det med i yderligere 30 sek.
- Tilsæt krydderurterne og ved det rundt og hæld derefter de hakkede tomater i.
- Bring det i kog og lad det simre i 10 min.
- Lav imens den veganske parmasan ved kom komme alle ingredienser i en foodprocessor og brug puls det til konsistensen er fint og jævn.
- Kom saucen i en blender sammen med de udblødte cashewnødder og balsamico glace og blend det jævnt og cremet.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld saucen tilbage i gryden og tilsæt den kogte pasta og friske spinat.
- Når spinaten er faldet sammen er den klar til at blive serveret.
- Anret pastaen i 4 skåle og drys med den veganske parmasan.
- Opbevar den (evt.) overskydende parmasan i en lukket beholder i køleskabet og drys det på alt du syntes har brug for et ostet drys.
Jeg vil lige rose dig for at lave nemme, sunde og veganske retter. Det er guld værd – særligt for os som rent faktisk ikke har meget tid at gøre godt med, ønsker at spise sundt, vegansk og varieret og som er studerende..
Jeg har dog et stort ønske: En ret som denne, er ikke særlig SU-venlig: Linsepasta (er dog på tilbud somme tider), gærflager, cashewnødder og vegansk ost er alt sammen dyre ingredienser, som særligt her sidst på måneden, betegnes som luksus-varer (eller specialvarer om man vil..).
Jeg er meget inspireret af din madlavning, men håber, at du vil prøve at lave nogle sunde, nemme, lækre SU-venlige retter.
Det er super fedt, at du har råd til dyre helsekostvarer, men jeg er sikker på, at vi er mange på den anden side af skærmen, som ikke har det..
Denne hilsen er IKKE ment som kritik, men blot et stort ønske om SU-venlige opskrifter. Jeg ved, at jeg bare kan søge inspiration andre veje, men du er altså en favorit 🙂
Keep up the good work.
Hej Maria, bruger du saltede eller natural cashews til parmesanen? Den her skal bestemt på vores madplan ?
Jeg bruger helt almindelige rå og usaltede cashewnødder 😉
Hej Maria. Helt fantastisk velsmagende og cremet pastaret. TAK :o) Det blir en klassiker herhjemme!
Og til info…hvis man har en “high speed” blender behøver man ikke lægge cashewnødderne i blød først. Det gjorde vi ikke og alligevel blev den meget cremet 🙂
Ih det er jeg glad for at høre !!!
Det ved jeg godt at man kan, jeg skriver det kun fordi det er de færreste der har en highspeedblender 😉