Dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter

Dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter

Dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter er dit nye yndlings tilbehør.
Ja, jeg siger det bare, velvidende at det måske er meget sagt, når nu du ikke engang har smagt dem endnu.

Så tag ikke mit ord for det, skynd dig i stedet ud i køkkenet og lav dem!
De kræver ikke mange ingredienser og arbejdstiden er minimal.
Såe, hvad venter du på…?

Dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutterDobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutterDobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter

Kan du li´..?

Der er noget jeg ikke helt forstår…
Eller, lad mig lige omformulere mig her.
Der er noget jeg undres over.

Indenfor den seneste uge har jeg hørt om flere, der ikke kan li´ søde kartofler…
Say what?
Ej, jeg er selvfølgelig helt med på at vi har forskellige smagspræferancer, men søde kartofler alligevel?

Tænk alt den lækre mad, man så går glip af.
Så ville man jo heller ikke kunne nyde disse lækre dobbeltbagte af slagsen, se det ville jeg næsten ikke kunne bære…

Dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter

Dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter scorer dobbelt op på lækkerheds faktoren.
Ikke kun fordi du både får søde kartofler og peanutbutter i én og samme ret.
Altså, vi kunne jo sagtens stoppe her, ikke?

Men, ser du…

Grunden til at de her er dobbelt så lækre, er fordi kartoffel skindet bages sprødt imens fyldet laves.
Du får altså et sprødt og karamelliseret kartoffel skind med et lækkert thai inspireret fyld.

Jeg sagde jo det var lækkert!

Det perfekte tilbehør

Søde kartofler er og bliver bare det perfekte tilbehør.

PUMKTUM.

Uanset om det er som fritter, med fyld eller knuste med rosmarin, så er søde kartofler da bare mega lækre.
Så hvis du er enig med mig, vil du (også) elske disse 3 lækkerier:

Dobbeltbagte søde kartofler med kikærter, soltørrede tomater og pinjekerner
Knuste søde kartofler med rosmarin
Bagte søde kartofler med rødbede-hirse fyld

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter

Dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 4 stk
Ingredienser
  • 2 store søde kartofler
  • 200 g edamamebønner, afbælgede
  • 1 håndfuld koriander, groft hakket
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. grøn karrypasta
  • 2 tsk. sorte sesamfrø
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænk ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Vask de søde kartofler grundigt, halver dem og placer dem på bagepladen med skære siden ned ad.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag dem i ca. 45 min eller til de er helt møre.
  4. Lad de bage søde kartofler køle lidt af.
  5. Skab kartoffel kødet ud af skindet og mos det sammen med limesaft, grøn karrypasta, peanutbutter, salt og peber.
  6. Kom kartoffel skindet tilbage i ovnen og bag det i ca. 10 min. eller til det er sprødt.
  7. Vend edamamamebønner, chili, sesamfrø og koriander i kartoffelmosen og fordel det i de 4 sprøde kartoffelskind.
  8. Server de søde kartofler som tilbehør til en sprød thai salat og evt. med peanutbutterdressing til.

 

GemGem