Hjemmelavet æblemos med kanel og ingefær

Hjemmelavet æblemos med kanel og ingefær

Hjemmelavet æblemos med kanel og ingefær er bare én, men meget lækker, måde at bruge alle de æbler, der lige nu falder fra træerne med samme hast som regnen pisker ned.

Sådan en æblemos kan jo virkelig peppe alt fra en pandekage, vaffel eller morgengrød op til noget, der virkelig sætter fut i din efterårs morgenmad.

Ja, eller hvor du nu ellers kunne have brug for et sødt og krydret smagpift …

Hjemmelavet æblemos med kanel og ingefærHjemmelavet æblemos med kanel og ingefærHjemmelavet æblemos med kanel og ingefærHjemmelavet æblemos med kanel og ingefær

Efterårstraditioner

Jeg er nødt til at indrømme noget…

Jeg er ikke helt så meget nede med efteråret, som jeg eller plejer at være.
Hvor er alle de smukke efterårsdage med lav sol og sprøde vejr?
Er de taget til samme fest som sommeren?
Isåfald, så fortæl mig lige hvem arrangøren er – jeg har nemlig en høne at plukke med ham ( … siger egentligt det når man er veganer…?)

Nå, men hvis nu nu lige ser bort for alt den regn og blæst og regn …
Så byder efteråret jo på så mange hyggelige traditioner.
Gå ture i skoven, samle kastanjer, lave kastanjedyr, gå på svampejagt og på æblerov.

Sidst nævnte har jeg aldrig prøvet.
Tilgengæld har jeg engang plukket vintergækker i præstenshave – ja ja, man vælger da sine haver med omhu, ikke?

Men nu behøver man jo heldigvis ikke, at gå på æblerov for at få fat i æblerne, vel da.

Hjemmelavet æblemos med kanel og ingefær

Hjemmelavet æblemos med kanel og ingefær er en god gammel klassiker og favorit fra mit køkken.
Jeg laver den hvert eneste efterår og rigtig mange gange endda i løbet af de våde, blæsende måneder.

Vi er nemlig to herhjemme, der har en forkærlighed for æble-kanel-ingefær kombinationen.
Den ene er selvfølgelig mig selv – og den anden er naturligvis Alma.

Og skuffelsen i hendes øjne var næsten ikke til at stå for, da hun igår kom ind i stuen til mig med et glas i hånden og spurgte “Mor! Er det ÆBLEMOSEN?
Skuffelsen, ja den lå jo så altså derfor ikke i, at det var mosen, men i at hun ikke måtte få noget af den…

ENDNU…

Sådan er det desværre engang imellem at dele køleskab med en madblogger.
Nogle gange flyder køleskabet nærmest over med lækkerier, man frit kan tage for sig af.
Og andre gange, ja så må man altså se sine livretter, stå lige der, men ikke må få noget af.
Inden der er taget billeder og inden de er blevet brugt i de opskrifter, der er tiltænkt….

Ja det er hårdt og uretfærdigt, ikke?
Derfor fik hun også lige lov til at smage den –  men kun smage, for nu altså.

Gå på æwlerov og lav æwlelækkerier

Ja nu er det jo ikke fordi jeg skal opfordre dig til at gøre noget ulovligt, vel da.

Men måske din nabo, fætter, onkel eller kollega, er ved at drukne i æbler i baghaven, som du så også kan få glæde af og lave til masser af æblelækkerier.

Her har du ihvertfald 3 æblelækkerier mere af slagsen, så nu er det bare at starte fra en ende af…

Æblekage kugler
Æble nachos
Vegansk og glutenfri æblecrumble

Lad mig da også lige høre hvad du synets om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Hjemmelavet æblemos med kanel og ingefær

5.0 from 1 reviews
Hjemmelavet æblemos med kanel og ingefær
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: ca. 6 dl
Ingredienser
  • 5 store æbler
  • ½ dl vand
  • 1-2 cm ingefær, fint revet
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. vaniliepulver
Fremgangsmåde
  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre tern. Ca. 1x1 cm.
  2. Kom æbletern og ingefær i en gryde med ½ dl vand og brig det i kog.
  3. Lad det dampe i 10-15 min, til vandet er fordampet og æblerne er møre.
  4. Tilsæt kanel og vaniliepulver og blend eller mos til du har din foretrukne konsistens.
  5. Kom mosen på glas og opbevar den i køleskabet. Her holder den sig fint minimum en uge, hvis du altså ikke har spist den inden.