Majsfrikadeller og efterårssalat med brombærdressing

Majsfrikadeller og efterårssalat med brombærdressing

Majsfrikadeller og efterårssalat med brombærdressing er din aftensmad idag og din frokost imorgen.
Hvis du altså laver deller nok.

De er nemlig ret gode skal jeg sige dig, så de kan nemt få ben at gå på
Er du nu så heldig, at der ligger et par stykker tilbage i fadet, er allerede foran med madpakken.

Og det er endda kun søndag.

Det bliver en fantastisk uge – kan du mærke det?

Majsfrikadeller og efterårssalat med brombærdressingMajsfrikadeller og efterårssalat med brombærdressingMajsfrikadeller og efterårssalat med brombærdressing

Hvad laver man veganske deller af?

Deller, dunser og fræka´deller …

Kært barn har mange navne og det er naturligvis den folkekære frikadelle jeg taler om her.
Men det havde du selvfølgelig allerede gættet.

Frikadeller, de laves af fars.
Fars, ja det faktisk bare en betegnelse for en sammenrøring af flere ingredienser.

Derfor er de veganske frikadeller også lavet af fars.
Den eneste forskel er faktisk bare hvad farsen er lavet af.

Og her er det kun fantasien, der sætter grænser for hvad sådan en grøntsagsdelle kan laves af.

Majsfrikadeller og efterårssalat med brombærdressing

Du har ret stort frirum til at lege med ingredienserne og smagene i dine deller.
Løg og krydderier – og rigeligt af dem, er rygraden.

Ihvertfald hvis du vil have dem til at smage godt.
Men det er vel egentligt også derfor vi laver mad?

Altså hvis vi nu lige ser bort fra det helt åbentlyse, nemlig at blive mæt.
Men smag, og god smag!
Det er altså bare vigtigt.

Når først du har grædt over løgene og tømt krydderiskuffen ned i din fars, kan du bruge både linser, bønner, quinoa og ris.
Som jeg har gjort her.
Ris giver både en god konsistens og et lækkert bid.

Når det kommer til grøntsager, ja så har du igen helt frit lejde.
Brug hvad du har, hvad du kan li´og hvad der er i sæson.

I disse majsfrikadeller er der både, majs – sjovt nok, men også spinat og selleri.
Af smagsgiver er der alt fra løg, hvidløg persille, spidskommen og røget paprika.

Alt det til sammen, giver en lækker delle, som du kan kan server til efterårssalaten og brombærdressingen.
Eller snuppe én, som en god gammeldags hånddelle.

Uendelige muligheder

Frikadeller kan som sagt laves af mange ting og har mange gode anvendelser.

Har har du 3 mere, lavet af årstidens grønt, som du kan servere til salater eller komme i madpakke og sandwichen.

Gulerodsfrikadeller
Efterårsfrikadeller
Hokkaidofrikadeller

Lad mig da lige høre hvad du synets om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Majsfrikadeller og efterårssalat med brombærdressing

5.0 from 1 reviews
Majsfrikadeller og efterårssalat med brombærdressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Frikadeller
Antal personer: 18 stk
Ingredienser
  • 4 dl kolde, kogte sorte ris ( ca. halvdelen i tørvægt )
  • 3½ dl majs, frisk kogte eller fra dåse
  • 100 g spinat, frisk eller frossen, fint hakket
  • 250 g knoldselleri, groft revet
  • 2 dl kikærtemel - kan erstattes af anden glutenfri mel eller alm. hvedemel
  • 2 spsk. bredbladet persille - fint hakket
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 løg, fint revet
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. røget paprika
  • 2 tsk. flagesalt
  • ½ tsk. frisk kværnet peber
  • kokosolie til stegning
  • EFTERÅRSSALAT:
  • 1 blomkål, i tynde skiver
  • 2 dl kolde, kogte sorte ris ( ca. halvdelen i tørvægt )
  • 1 håndfuld friske krydderurter fx. koriander el. persille
  • 125 g brombær
  • 4 friske finger, i både
  • Dressing: Brombærdressing med estragon
Fremgangsmåde
  1. RISFRIKADELLER: Rør de knuste hørfrø sammen med vandet i en stor skål og lad det trække i 10 min.
  2. Kom alle ingredienser, undtagent melet i skålen og rør det grundet sammen.
  3. Tilsæt melet og rør det sammen til en klistret og sammenhængende fars, hvis farsen virker for våd og smuldret skal der tilsætte lidt mere mel.
  4. Form farsen til frikadeller og steg dem i kokosolie på en mediun varm pande, ca. 3-4 min på hverside.
  5. Placer frikadellerne på en bageplade på bagepapir, sæt pladen i ovnen og bag frikadellerne færdige ved 200 grader i 15 min.
  6. Vend alle ingredienserne til salaten sammen, anret det i en skål og server dressingen til.

 

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem