Mango Curry med søde kartofler og blomkål

Mango Curry med søde kartofler og blomkål

Mango Curry med søde kartofler og blomkål sætter fut i gryden, på en kold og blæsende dag.
Ikke fordi den er stærk, det er den nemlig slet ikke.

Istedet forkæler den dine smagsløg med sin ultra cremede konsistens, søde og krydrede smag og din mave med varme og møre grøntsager.
Derudover er denne mango curry hurtig og nem at lave, og kategoriserer sig derfor til helt perfekt mandags mad.
Eller hvilken som helst dag på ugen, mad …

Mango Curry med søde kartofler og blomkålMango Curry med søde kartofler og blomkålMango Curry med søde kartofler og blomkål

Fortidens gryderretter

Var brune, meget brune …

Ikke kun fordi de indeholdte en god blanding af alt, eller kogte virkelig længe.
Men især også fordi man tilsatte sovsekulør til alt fra sovser til gryderetter.

Sovsekulør…

Sådan en flaske har aldrig nogensinde købt, og kommer nok heller aldrig til det.
Men jeg husker tydeligt, den brune flaske med det hvide dut-låg, stå som fast inventar på den åbne krydderihylde, oven over emhætten, dengang i 80´erne.

Husker du den også?
Eller er det bare fordi jeg er fra Nordjylland hvor “søvs å ka´tøfler” udgjorde 80 % af den daglige kost? (overdrivelse kan forekomme…)

Mango Curry med søde kartofler og blomkål

Mango Curry med søde kartofler og blomkål er slet ikke i samme kategori som 80´ernes gryderetter.
Fordi den er hverken brun, indeholder ikke udkogte grøntsager og så serveres den med en kombination af quinoa og sorte ris.

Den er vist mere noget min kære farmor, ville kalde for moderne mad.
Altså en nyfortolkning af den (gode?) klassiske gryderet.
Men ikke alt behøver at være som det plejer, vel?

Nu er retten gul, den indeholder masser af sprøde grøntsager, kikærter og så er der også mango i den.

Mango og karry – ja er de simpelthen de bedste legekammerater, når det kommer til madlavning.
De får nemlig de bedste sider frem i hinanden, og det er jo i bund og grund det, der skal til for at skabe en god leg, men altså også gryderet…

Mundvandsløbende kombinationer

Frugt i mad er noget, der deler vandende på samme måde som fodbold hold og religion.

Hvem jeg hepper på i den danske liga og at jeg ikke tror på vor herre, er vist ligegyldigt i denne sammenhæng.
Men, at jeg er vild med at bruge frugter i det salte køkken, er derimod meget mere relevant, ikke sandt?
Frugters sødme kan understrege krydderierne, give et syrligt pift og smukke farver til uendelige retter.

Her har du 3 andre retter hvor frugter giver et lækkert twist og bliver til mundvandsløbende kombinationer.

Karrystegt blomkålsris med pomelo og kokos-lime crispy tofu
Karrystegt blomkål med mango og kikærter
Buddha Bowl med karry-mango hummus

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Mango Curry med søde kartofler og blomkål

5.0 from 3 reviews
Mango Curry med søde kartofler og blomkål
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 500 g søde kartofler, i tern
  • 200 g blomkål, i mindre buketter
  • 100 g frisk spinat
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 stort rødløg, i skiver
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 mango
  • 2 tsk. karry
  • Kokosolie til stegning
  • salt og peber
  • 2 dl quinoa
  • 2 dl. sorte ris
  • Topping:
  • 2 forårsløg, i skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander, groft hakket
  • 1 lime, i både
  • 1 rød chili, i skiver
Fremgangsmåde
  1. Skær mango kødet fri af stenen og skrællen.
  2. Kom det i en blender, blend det helt jævnt og sæt det til side.
  3. Kog quinoa og ris efter anvisning på posen
  4. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løg, søde kartofler og blomkål heri i 5 minutter.
  5. Tilsæt hvidløg, karry og chili, vend det rundt og tilsæt kokosmælken og kikærter og lad det simre i 15 min.
  6. Tilsæt mango og spinat, vend det rundt og lad det simre i yderligere 1-2 minutter.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server retten med quinoa og ris og top med forårsløg, koriander, chili og limebåde.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem