One Pot Miso Quinoagryde

One Pot Miso Quinoagryde

One Pot Miso Quinoagryde er som navnet lyder, en alt i en gryde.

Det er altså ikke bare en fiks måde at spare på opvasken, den sparer dig nemlig også for tid.
Sådan en lækker gryde her, tager ikke mere end 30 minutter at lave, fra start til slut.
Og det bedste ved det hele, altså udover at den smager himmelsk, er at den passer sig selv det meste af tiden.

One Pot Miso QuinoagrydeOne Pot Miso QuinoagrydeOne Pot Miso Quinoagryde

Smart cooking

Alt lave sund, lækker og hjemmelavet mad, sådan helt fra bunden, ved jeg godt kan lyde både uoverskueligt og tidskrævende.

MEN…

Sådan behøver, eller skal – for den sags skyld, det slet ikke at være.
Det handler faktisk “bare” om at optimere måden du laver mad på.

Istedet for at fare rundt som en forvirret stafetløber imellem komfuret, opskriften, køleskabet, krydderiskuffen og oprydningen, læser du opskriften igennem inden du går igang, du tager alle tingene frem du skal bruge, klargør alle grøntsagerne, går igang med madlavningen og først når maden passer sig selv, rydder du op.

Lav mad, når du laver mad, ik´…
Oprydningen kan sagtens vente til bagefter og behøver ikke foregå undervejs…

Du skal nok nå det hele og på denne måde bevarer du overblikket og kommer igennem madlavningen, uden en puls på et par tusind…

Jeg siger det kun fordi jeg selv har været den forvirrede stafetløber.
Men med tiden har jeg lært, at optimere min tid i køkkenet og kan altså nu lave mad på betydeligt kortere tid end førhen.

One Pot Miso Quinoagryde

One Pot Miso Quinoagryde er smart cooking på aller højeste plan.

Alt skal nemlig i gryden på nærmest samme tid.
Så du skal altså gøre det hele klart, inden du går fra skærebrættet til komfuret.

Gryden her indholder alt fra svampe, porre, pastinakker, spinat, quiona og krydderier.
Du får derfor masser af grøntsager, proteiner, fibre og masser af smag i en og samme gryde.
Den dybe, lækre umami smag i retten her, kommer både fra svampene, men især også fra miso´en og gærflagerne.

Du skal en tur forbi helsekosten for at få fingerene i det, men tro mig, det vil gøre underværker for smagen i alle dine retter, så det er både turen og pengene værd – det lover jeg!

1 gryde, men uendelige variationer

Du bliver bidt af det kan jeg godt fortælle.

At komme alt i en gryde er ikke bare nemt, men også en virkelig lækker måde at få sin aftensmad på, hurtigt!
Derfor får du lige 3 andre opskrifter du kan varierer din nye livret med …

One Pot cremet thai-peanut linsegryde
SU-venlig One Pot pasta med broccoli og ærter
One Pot Tandoori Quinoa

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

One Pot Miso Quinoagryde

One Pot Miso Quinoagryde
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: One Pot, comfort food
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2,5 dl hvid quinoa
  • 6 dl. grøntsagsbouillon
  • 3 porrer, i skiver
  • 250 g brune champignon, i kvarte
  • 250 g pastinak, i tern
  • 200 g frisk spinat ( frossen kan også bruges )
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2 spsk. gærflager*
  • 1 spsk. brun ris miso*'
  • 1 tsk. timian
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. salvie
  • Salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • Til servering:
  • Timian og tomater
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg porrer og svampe heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og pastinak og lad det stege med i 1 min under omrøring.
  4. Tilsæt miso, timian, spidskommen og salvie vend det godt rundt.
  5. Skyl quinoaen grundigt og som det i gryden sammen med bouillonen.
  6. Læg låg på gryden og lad det simre i 15 min.
  7. Tilsæt spinat og gærflager, vend det rundt og læg igen låg på gryden.
  8. Tjek efter et par minutter, er spinaten faldet helt sammen er retten klar.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Anret one pot´en i skåle og top med tomater og persille
Tips
*Gærflager, de kan undlades men gør retten mere cremet og tilføjer umami og en ostelignende smag. Køb dem i Helsekosten.
**Miso er lavet af fermeterede bønner og giver en dyb og lækker smag.
Køb den i helskosten eller i asatiske butikker.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem