Pasta med græskarsauce og stegte svampe

Pasta med græskarsauce og stegte svampe

Pasta med græskarsauce og stegte svampe smager af efterår på den absolut lækreste måde.
Med en sauce lavet af græskar og en pasta af kikærter er vi ude i en sundere udgave af hverdagsfavoritten af dem alle.

Lyder det fancy?

Det gør det måske, men frygt ej!
Den er både hurtig og nem at lave og elsket af både børn og andre grøntsagsskeptikere…

Pasta med græskarsauce og stegte svampePasta med græskarsauce og stegte svampePasta med græskarsauce og stegte svampe

Skjulte proteiner og hemmelige grøntsager

Bønner, linser, kikærter og store salater er (desværre) ikke altid så nemt, at sælge ind hos børn, når aftensmad menuen skal præsenteres.

Derfor handler det som forældre, om at kunne sine tricks, til at skjule de plantebaserede proteiner og gøre grøntsagerne hemmelige.

Mange tror, forståeligt nok, at når man er barn af en grøntsagspassionist, så elsker man per definition alle grøntsager.

Boy oh boy…

Det kunne nærmest ikke være mere forkert…  (suk)
Rå gulerødder, peberfrugter og agurk er de eneste grøntsager, jeg kan få mit grøntsagsskeptiske barn til at spise..
Alle andre grøntsager må derfor kamufleres lige så grundigt, som en jægersoldat på hemmelig mission.

Derfor er mine skills indenfor grøntsags kamuflering, særdeles veludviklede.
Jeg kan gemme alt fra blomkål, spinat og broccoli til rødbeder og pastinakker.

Pasta med græskarsauce og stegte svampe

Alt, der skal blendes er derfor de bedste grøntsagsskjulere.
Både for det blotte øje, men også for super detektiv smagsløgene.

Pasta med græskarsauce og stegte svampe – ok, måske ikke de stegte svampe.
Men græskarsaucen og squashen, især hvis den bliver skrællet, bliver slet ikke opdaget og glider ned med den største velbehag.

Mission fuldført!

Og det gør faktisk slet ikke noget hvis ungerne ikke vil spise af svampene, det betyder jo bare, at der er flere til dig.
Det er vist det man kalder en win-win situation, ikke?

En sikker hverdagsvinder!

Pasta! Den er nu altså bare en vaskeægte hverdagsvinder.
Hvor mange gange om ugen er det ikke lige, at pastaen på en eller anden måde, udgør en rolle på middagsbordet?

Mange gange, ikke?

Derfor tænker jeg at inspiration til variation er kærkommen?
Jamen så siger jeg da værsågo´!
Her har du 3 andre pasta lækkerier du kan variere din hverdagspasta med…

Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner
SU-venlig One Pot pasta med broccoli og ærter
Kikærtepasta med grillet peberfrugtsauce, aubergine og spinat

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Pasta med græskarsauce og stegte svampe

Pasta med græskarsauce og stegte svampe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Veganks, glutenfri
Ret: Pasta
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 pakke kikærtepasta - eller anden bønnebaseret pasta
  • 2 squash, i juliennestrimler
  • 1 portion græskarsauce
  • 500 g blandende svampe
  • 50 g ristede hasselnødder, groft hakkede
  • Timian, fint hakket til servering
Fremgangsmåde
  1. Følg fremgangsmåden for græskarsaucen.
  2. Steg svampene på en tør varm pande i 5-10 minutter og krydr med salt og peber.
  3. Kog pastaen efter annvisning på pakken, og vend den med squash og sauce.
  4. Anret pastaen i 4 dybetallerkner og top med svampe, hasselnødder og timian.

 

 

GemGemGemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem